Si për të ruajtur karrotat


Getting më afër dhe më afër nesh pidstupayetsya dimër, shumë njerëz përballen me çështjen urgjente në rendin e ditës: si për të ruajtur karrota?

Dhe këtu është e nevojshme të marrin në konsideratë jo se si të vënë siç duhet në një kuti apo frigorifer, dhe të ndikojë në të gjithë procesin.

Që mbledhjen e saj të tokës (mbledhjes) në faktin se që temperatura dhe lagështia për të mbajtur optimal.

Vetëm të specifikojë se në këtë artikull ne do të flasim për disa parime të përgjithshme, dhe në artikullin e ardhshëm, referenca për të cilën unë jap në fund, unë do të them më shumë për ruajtje në bodrum (bodrum).

Si për të ruajtur karrotat siç duhet

Kjo pyetje edhe të ndahet në dy pjesë.


Pjesa e parë është për të siguruar që ju të keni faqen tuaj, nga të cilat ju bëjnë të korrat. Pjesa e dytë - ju sapo blerë një furnizim të mirë të të lashtave rrënjë të dobishme për të gjithë dimrin e ardhshëm, dhe tani mendoj se çfarë të bëni.

Duke folur e dobisë. Unë mendoj, për ju do të gjeni edhe pronat relevante dhe të dobishme të karrota. Gjithsesi, përsëri në numrin e opsionit 1 - ata kanë faqet e tyre nga të cilat ju dëshironi për të mbledhur dhe përgatitur rrënjë.

Për ta bërë këtë, së pari këshilla praktike - nuk gërmoj ruajtjen e saj dikur aq menjëherë. Në fakt, ajo mund gënjeshtër seamlessly i gjatë në tokë para acar.

Pra, ju rrisë afatin e jetës së saj, në qoftë se ju të mblidhen para acar.

Kështu, është e rëndësishme për të llogaritur kohën optimale, në varësi të rajonit tuaj të veçantë kur ju filloni për ngrirje. Në çdo rast, mos harroni se sa më shpejt që temperatura e tokës bie më i ulët se një - nevojë për të mbledhur.

A është ky parim thelbësor në fjalë: si për të ruajtur karrotat. Parimi i dytë - është tashmë vlen për ata që e bëjnë të rritet, dhe ata që sapo blerë prerjeve. Në çdo rast, i dytë, i cili pastaj duhet të bëni - perime të renditjes.

Megjithatë, në çdo rast, mos pastrimin e tyre nga pjesa tjetër e vendit. Për shembull, skenar vijim është e mundur. Kur karrota është një kohë e gjatë në një grumbull, dhe një prej tyre fillon të përkeqësohet - në disa të tjera është rritur gjithashtu ndjeshëm shanset për të filluar të kalbet dhe përkeqësohet.

Kjo është thjesht praktik vend vëzhgimi autor. Prandaj, për të shmangur këtë situatë, ju duhet së pari të zgjidhë gjithçka. Për ta bërë këtë, të lënë healthiest depozituar (i shëndetshëm - jo aq e madhe) nuk janë perimet e dëmtuara.

Dhe në qoftë se, në klasifikim, në rrënjët janë të dëmtuara - kjo është më e mirë për të ndërtuar ato mënjanë për të ngrënë tani. Dhe një herë ju kanë atë të gjithë të renditura sipas jashtë - duhet të jetë në të gjitha perime të thata.

Paralelisht, sorting mund të prerë në krye, duke lënë fjalë për fjalë disa milimetra.

Më tej, në fazën e tretë. Në këtë fazë është e nevojshme për të siguruar kushtet e duhura për karrota mund të qëndrojnë për aq kohë sa të jetë e mundur. Megjithatë, mbani mend se në qoftë se temperatura është shumë e ulët - perime është që prishet.

Nëse, përkundrazi, too lartë - do të rritet gjeth që do të tërheqë të gjitha të ushqyesve të perimeve. Kjo, siç e dini, do të përkeqësohet vetëm rrënjën, dhe ajo do të zhduket gradualisht.

Sinqerisht, në qoftë se ju nuk keni një bodrum apo bodrum - kohë kjo nuk do të gënjejë. Në çdo rast, nëse ju keni një apartament, e vetmja gjë që ju mund të bëni - të vënë atë në pjesën e poshtme të frigoriferit, gazetë para-përfundoi.

Kështu, rotacioni nuk duhet të bëjë çdo rrënjë të vetme, dhe pirgjet e vogla.

Nëse është e mundur, si disa - mund të përfundojë në gazetë, e vënë në kuti (druri, kartoni), të vendosura në shkallët që askush nuk ndërhyrë. E pra, po, siç ka thënë fillimisht, se artikull ju se si për të ruajtur karrotat në bodrum.