Ashtu si të gjitha frutat dhe perimet ndikojnë në trupin tonë dhe se ajo ndjek


Të gjithë ju e dini se të gjitha frutat dhe perimet janë aq të ndryshme që jo edhe të gjithë jetën e tij arrin të paktën të përpiqet shumica e tyre.

Por tani unë dua të përqëndrohet pak në anën tjetër. Çështja është se ajo është një diversitet i madh mund të shfrytëzojnë.

Për shembull, ju e dini të gjithë se është e ëmbël, e hidhur, karbohidrate, të ulët kalori, një nxehtë, produktet ftohje, etj

Sigurisht, ju ende mund të vazhdojë këtë listë, por ajo është e rëndësishme për të kuptuar një gjë. Në sajë të njohurive në lidhje me pronat e veçanta ka një produkt të veçantë - ju mund të kombinohen ato në një mënyrë që ajo ndihmoi në ruajtjen ton trupit, apo ndonjë gjë - atë nevoja specifike.

Si të përdorni fruta dhe perime në dietë


Ja një shembull i thjeshtë. Me ardhjen e motit të ftohtë, të gjithë ne, por jo trupi ynë fillon të kërkojë më shumë energji dhe të dhëna të ngrohjes.

Dhe nëse ju filloni të hahet këto fruta të larta kalori dhe perime si avocados, fiq, patate e ëmbël, patate, banane, kumbulla të thara dhe të tjerët - trupi juaj është i ngopur me energji, duke marrë më shumë kalori. Plus, në mot të ftohtë, ju mund të ketë gjithashtu një produkte të ngrohjes.

Për të bërë të qartë se kjo ngrohja, thonë në vijim. Vetëm dje, kemi biseduar për faktin se ushqimi ynë na jep jo vetëm një energji bruto fizike, e cila manifestohet në formën e kalorive.

Ushqimi ynë gjithashtu na jep energji dhe të hollë, të cilat në mënyra të ndryshme ndikon në atmosferë tonë.

Bazuar në këtë njohuri, i cili shqyrton në detaje i madh Ayurveda është ushqim që mund të ndikojnë në energjinë e tyre delikate si të ngrohtë trupin tonë dhe të ftohtë e saj. Për shembull, në mënyrë që ne të merrni një efekt të ngrohjes nga e njëjta pemë dhe perime - të zgjedhin ato në të cilat proteina shtesë.

Kjo proteinë, sipas njohurive Ayurvedic është efekt delikat ngrohja. Ose, të marrë situatën e kundërt, kur është e nevojshme organ mjaft i ftohtë për shkak të faktit se rruga është e ngrohjes padurueshme.

Për të përfshirë ftohje e ushqimit që përmban një sasi të madhe të ujit.

Për shembull, shalqi, prej trangujve, lakër, dhe produkte të tjera që kemi përdorur për të thirrur ekzotike si ata vijnë tek ne me rajone subtropikale dhe tropikale - janë efekt veçanërisht trishtues.

Pra, nëse ju, për shembull, të bëjë një sallatë në verën e trangujve të njëjta, lakër, dhe gjithashtu shtoni erëza ftohjes atje - ju mund të bilancit të energjisë në trupin tuaj dhe të ndjehen rehat. Por, dhe kjo nuk është e gjitha.

Ne e kemi konsideruar vetëm një aspekt që ndihmon për të rregulluar balancën e temperaturës në trupin tonë. Për më tepër, ka edhe produkte të tilla si acid, i gëzuar, e hidhur që ne mund të përdorë gjithashtu edhe për të ndikuar në shëndetin tonë.

Kjo ne tashmë kanë filluar të flasin në artikuj blog dhe nuk do të ndalemi këtu. Pra, të qëndrojnë tuned për lirimin e neneve të reja se të gjitha frutat dhe perimet do të konsiderohet jo vetëm se sa shumë ata elementë të dobishme, por edhe nga ai pozicion ne mund të përdorni ato të saktë.