Siç doli, norma prothrombin ndryshon në varësi të metodës së analizës


Miq, sot ne do të përpiqemi së bashku për të kuptuar një emër i rëndësishëm temë është "Shkalla e prothrombin."

Çfarë e bëri të thotë kjo dhe fjalën fuqishëm për të jenë tregues të substancës në gjak për ne - kjo është dy pyetje kryesore që ne të përpiqemi për të analizuar. Pra, gjëja e parë - çfarë është ajo?

Duke folur fort shkon në terma mjekësore - kjo është tregues që pasqyron aftësinë ose pronë e gjakut tonë të ngjizur.

Nëse biokimi çmontimit - kjo është një lloj i proteinave që rrjedh nga e ashtuquajtura thrombin.

Dhe trombin - këto janë struktura proteinike që (ju ndoshta keni mendoi nga emri) mund të formojnë mpiksjen.

Për t'i bërë gjërat edhe më të qartë për të thënë se një tjetër emër në këtë analizë - Përcaktimi i indeksit ose kohë prothrombin (koha thromboplastin). Dhe një tjetër emër - raporti normalizuar ndërkombëtar, ose INR.

Kur kam dëgjuar për MM - mendoi se kjo është për shkak të ekonomisë ose atë - është si ... Në çdo rast, madje vetëm mund të përcaktojë rregulla si për gjakun kapilar dhe plazmës veç e veç për të.

Shkalla e prothrombin


Gjëja e parë që unë dua të përmend - teknika disi të ndryshme të analizës. Pra, nëse kjo shifër të përcaktuar nga KVIK - ajo duhet të përqëndrohen në një kornizë. Nëse ju të përcaktojë kohën e koagulimit - atëherë vlera do të jetë shumë e ndryshme, që nga shumica e testeve dhe njësive të ndryshme të masës.

Pra, në qoftë se kryejnë teste metodë mo Kvyk - që është përcaktuar si një përqindje. Dhe këtu është mjaft e rëndësishme për t'u marrë parasysh gjithashtu se e marrë veçmas ose laboratorik vendin e testimit me rregullat e saj të përcaktuara që varen nga grupe të përdorura në këtë faqe interneti.

Për shembull, ka një laborator ku konsiderohet vlera të pranueshme 80-140%. Dhe në qoftë se mesatarisht, norma prothrombin për njerëzit është në mes 93% deri 107%. Ky është rasti i gjakut kapilar. Në qoftë se ne po flasim për plazmës të veçantë - nuk ka më shumë përtej mesatares kompensuar dhe varg 90-105%.

Rastësisht, kjo metodë vepron që nga viti 1935 dhe deri më sot është një nga më të zakonshme.

Nëse ne flasim për ato teste të cilat janë zhvilluar kohë koagulimit - pastaj në varësi të moshës së personit, ka disa dallime.

Pra, kur është fjala për foshnjat dhe fëmijët deri në 2 muaj - ata ndonjëherë do të shkojnë 13-18 sekonda, që është normë për ta. Si për tjetër - ka një nivel për cilindo, i cili është nga 11 në 15 sekonda. Disa fjalë duhet të thuhet në lidhje me shtatzëninë.

Kështu, gratë shtatzëna duhet të jenë veçanërisht të kujdesshëm për të parë për këto vlera, si edhe rritjet e vogla mund të çojë në mpiksjen e gjakut në placentë apo koagulimit shumë të gjakut. Sigurisht, analiza duhet të marrë gjithashtu parasysh faktorët në vijim si të sheqerit në gjak, WBC, ESR i rëndësishëm për gratë shtatzëna dhe të tjerët.

Nëse është kështu, doli se rezultatet treguan një rritje prej kufijve - inkurajohen të përfshijnë në dietën e tyre se sa ujë të pastër (jo çaj, lëngje, kafe, etj). Gjithashtu, ajo është e rekomanduar për të ngrënë më shumë "ushqime të gjalla" të tilla si sallata të freskëta, shumë fruta.

Së fundi, unë dua që ju të mbani mend saktësisht se çfarë norma prothrombin në secilin laborator ka vet, kështu që të konsultohet me ekspertët paraprakisht.