Sa është norma e sheqerit në gjak në shtëpi


Sot ne do të vazhdojmë të themi se norma e rekomanduar të sheqerit në gjak, në të cilin të gjithë proceset e trupit tonë që ndodh në një mënyrë të natyrshme.

Në një artikull të mëparshëm kam premtuar për të shkruar për këtë temë 5 regjistrimet e ardhshme, sepse unë dua që ju të plotësisht të vetëdijshëm për këtë çështje.

Dhe në qoftë se ju mund të parë të vizituar blogun tim, unë rekomandoj që të kthehen në artikullin e parë dhe të fillojnë të lëvizin së pari.

Është në nenet e para janë të miratuara dhe nivelin e performancës që është ideal për person mesatar.

Kjo shifër është në rajonin e 3,5-5,5 milimol.

Nëse më e ulët ose më e lartë - atëherë ajo duhet të ngrenë një alarm dhe për të marrë një studim të detajuar për të identifikuar shkaqet. Megjithatë, për disa njerëz normë do milimol 3,3 për litër. Dhe, për njerëzit mbi 60, niveli mund të jetë pak më e lartë. Supozoni edhe 5,6-5,7 mmol për litër. Por është me pak fjalë.

Sigurisht, më shumë informacion ishte në çështjen tonë të fundit. Tani, unë do të doja të përqëndrohet më shumë në atë se si ju mund të natyrshme përmes mbështetjes të ushqyerit sheqer normal të gjakut dhe shëndetin e tyre të përgjithshëm. Gjithashtu konsiderojnë këto gjendjen jashtëm (simptome) që mund të japë një devijim nga sërë normale.


Siç tregohet ekzagjeruara apo understated normën e sheqerit në gjak mbi gjendjen e tij

Për të filluar, le të fillojë me ushqim, si përdorimi i tyre i saktë është efekt direkt proporcional në jetën tonë. Për të përmbledhur mendimet e ekspertëve mbi diabetit dhe të marrë parasysh të mendimeve të ekspertëve në të ushqyerit - të marrë një listë të ushqimeve që janë të rekomanduara për të pasur gjithmonë në dorë dhe të përfshira në dietë.

Këto përfshijnë: më arra, të cilat nuk janë shkruar një artikull në këtë blog, dhe mollë. Në mesin e arra më të dobishme dua të theksoj: arra, bajame, pisha, lajthi, lajthi.

Një formë duhet të jetë gjithmonë në dietë.

Për shembull, për efekt maksimal, unë rekomandoj atyre të alternativ me njëri-tjetrin, si dhe para-ngjyhet në ujë. Natyrisht, ju duhet për të blerë të thata ose të papërpunuara arra. Të jetë i sigurt, jo skuqur. Excellent ndikojë normale përdorimi të sheqerit në gjak sprouted grurit dhe produkteve të qumështit.

Edhe zëvendësim normal në dietën tuaj, rutinë bukë dhe pastë ju të gjitha produktet bukë dhe ku themeli është miell miell i pasitur - shumë të ndihmojë gjendjen tonë. Ajo është e shkurtër e ushqimit. Sigurisht, një më shumë të ngjarë se është deklaruar në artikullin e ushqimit të ndikojë sheqer.

Dhe kështu, le të flasim për simptomat që do t'ju ndihmojë të zbuloni: çfarë gjak glukozë nivel që ju keni në këtë moment. Nëse keni; goja konstante thatë, uji i pijshëm ju nuk jeni saturating ndjenjën e mëngjesit të vazhdueshëm të dobësisë dhe përgjumje, disa depresion, dëshirë të vazhdueshme për të ngrënë atë - se e pastë, ëmbëlsirat - është një nga shenjat.

Sigurisht, kjo nuk është 100% - ing analizë e vetvetes, por ndonjëherë - ju keni për të bërë një foto paraprak mundur. Nëse keni lodhje të vazhdueshme dhe letargji - një sheqeri i ulët në gjak . Nëse sheqeri në gjak është i lartë - një person fillon probleme të lëkurës (të thatë, zgjebja, vlon pamjen) dhe personi fillon të ngrënë më shumë dhe ende të humbasin peshë.

E pra, duke vazhduar bisedën rreth asaj normën e sheqerit në gjak dhe si për të identifikuar, mund të gjenden në artikull e mëposhtme.