Si e bën fruta lychee nën blerësi mikroskop


Duke ecur nëpër supermarkete apo tregjet e mëdha ne nuk mund edhe të vëreni fryt Lychee, pasi që jo të gjithë e dinë në lidhje me të.

Dhe edhe në qoftë se ajo do të bie tek ne në sy - ne humbasë atë për shkak të perceptimit të tyre, sepse edhe nuk e di se çfarë të bëjë me këtë produkt.

Gjithashtu, jo të gjithë e dinë në lidhje me pronat e dobishme.

Prandaj, për të plotësuar dhe diversifikuar dietën tonë - le të analizojë se si dhe pse ju hani

Fruta Si të dobishme lychee

Në aspektin e përbërjes kimike - ajo në thelb mund të përbëhet nga uji, e cila nuk mund të jetë 85%. Në ujë, ajo përmban aksioneve të arsyeshme të glukozës dhe fruktoza, duke vepruar dietë karbohidrate trupin tonë.


Këto sheqerna natyrore dhe lehtësisht të tretshëm, nuk mund të jetë deri në 14%. Kjo do të thotë se doza normale e energjisë që ju mund të merrni, edhe në qoftë se ju hani vetëm 100 gram. Nga pozita e proteinave - proteinave nuk ka shumë.

Proteinë numër nuk ka edhe të arrijë 1,5% të peshës së përdorur nga ne. Por, por me numrin e elementeve të dobishme mund të them më shumë. Këtu ata janë gamë mjaft të gjerë, kështu që të numëruar numrin e produktit nuk do të.

Unë mund të them vetëm se ajo ka fluori, bakër, dhe, më e rëndësishmja, zink dhe jod. Nëse ju bëni mirë, "ulet" në fruta, të paktën për një javë - atëherë plotësoni këto elemente janë të garantuara.

Tani pak e shije.

Si te zgjidhni një lychee fruta dhe çfarë shije e tij

Nëse gjeni analog tonë të kësaj bime ekzotike - fruta vetë për të parë pak si një lulushtrydhe. Në fakt, në qoftë se ju shikoni nga distanca - herën e parë ju nuk mund të them nga manaferrat tona.

Si dhe maturimi saj është përafërsisht njëjtë si ajo e luleshtrydhe. Kjo është, ajo është pjekuria e fetusit për të pastruar e gjelbër, rozë apo të kuqe. Kjo varet nga lokacioni dhe rritjes tuaja të karakteristikave të ndryshme.

Në çdo rast përsëri krahasoni me luleshtrydhe - të ndritshme dhe më të qartë mbushje ngjyra është, aq më shumë ajo do të jetë e pjekur.

Në fakt, së pari shenjë - ngjyra. E dyta veçori - një erë.

Unë shpresoj që ju të kuptoni se jo të gjithë shitësit janë të ndershëm dhe është, pra, një duhet erë, dhe ajo është e mirë për të dini se si për të ngrënë dhe shije. Ku vendlindja e kësaj bime - ju sigurisht më pak të ngjarë të kenë rënë të ju Labuda, por këtu është e mundur.

Megjithatë, vigjilenca është gjithmonë e nevojshme për të zbuluar. Ajo ka një aromë shumë të butë dhe delikate fruta që, në fetus normale, ju do të ndiheni menjëherë. Në të tilla të përpunuara pothuajse erë nuk do të.

Duke folur e shijes - ajo shije se çfarë të ngjashme me atë që dikur kishin të njëjtat të përziera luleshtrydhe, kajsi dhe currants.

Ka shënime delikate të secilit prej këtyre produkteve. Përderisa mund të ketë dikush - kjo është një tjetër perceptim dhe shoqata.

Si për të ruajtur lychee frutash

Mos harroni, nëse fryti është i këputur, - që në kushte normale ajo mund të mbijetojë disa ditë. Më të mirë të të gjitha - kjo është fryt i ditës kur ata janë të prishur, sepse ushqyesve dhe energji në maksimum të tyre. Kjo është një situatë ideale.

Por në qoftë se ju bleni nga ne - sigurisht, është e pamundur. Dhe, mos harroni gjithashtu se kjo bimë është mbajtur në një sorvanom mund dy muaj. Në të njëjtën kohë, kjo krijon kushte të veçanta që temperatura nuk të bjerë poshtë 1 shkallë, si në zero - fillon ujit të kristalizimit.

Nëse keni blerë fruta lychee - temperatura maksimale e magazinimit nuk duhet të kalojë 7 gradë. Në përgjithësi, të tejkalojnë - por jo të gjatë të mbajë dalje. Kjo, rastësisht, vlen për shumicën e pemëve të dobishme.

Unë shpresoj tani që ju do të takohen fruta lychee në raftet ose udhëtojnë në vende të ndryshme tropikale - ju duhet të provoni dhe të gëzojnë këtë fryt të shijshme dhe të pazakontë.