Si te zgjidhni karbohidratet më të dobishme në ushqim


Pra, ne vazhdojmë artikullin tonë në karbohidratet në ushqim.

Në këtë artikull, ne përshkruajnë konceptet më të përgjithshme, njohuri të cilat do të ndihmojnë të përqëndrohet kur zgjedh një ushqim të veçantë si kryesor.

Por ajo që kemi diskutuar në artikullin e fundit koncepti i përgjithshëm nuk është për të thënë se ky informacion është ende në kopshtin e fëmijëve.

Shumë njerëz ende nuk e di se disa nga tiparet, dhe për këtë arsye, nuk mund të duhet të bëjë dietën tuaj. Ju, natyrisht, si ju pëlqen, por për të kuptuar më thellë - unë rekomandoj që ju të lexoni këtë post të mëparshme.

Dhe ne do të përpiqemi për të gjetur për veten e grupeve themelore të ushqimit që ju dëshironi të përdorni, në varësi të sezonit, vendin dhe rrethanat.

Zgjedhja karbohidratet në ushqime të bazuar në nevojat e trupit


Unë mendoj para së gjithash është e nevojshme për t'u marrë parasysh situatën në të cilën ne kemi nevojë për të shpejt të marrë sasi të mëdha të energjisë. Është e zakonshme në njerëz kryesorë një jetë aktive e angazhuar vazhdimisht apo lindje të vështirë fizike. Ndoshta sportive.

Pra, edhe në qoftë se ju jeni të lodhur fizikisht dhe të humbur të gjithë pushtetin - për disa - është një situatë të veçantë - ky informacion është gjithashtu i dobishëm. Në mënyrë për të mbushur në mënyrë efektive në rezervat energjetike e trupit tuaj dhe të japë një gjallëri - kjo është e nevojshme për të zgjedhur ushqimin që përmban një të ashtu-quajtur "carbs të shpejtë".

Ato ndryshojnë nga konvencionale që mund të vishen goxha shpejt përmes sistemit tonë të tretjes në gjak, dhe shpejt njom qelizat me energji. Para së gjithash, nëse ju tashmë janë duke planifikuar për një dietë të ekuilibruar - një fruta kalori apo manaferrat.

Më shumë kalori do të jenë fruta - më e vlefshme do të jetë energjikisht. E megjithatë, nuk është një sekret. Kështu, nëse fruta apo manaferrat janë të buta (më të butë më mirë) - asimilimi do të jetë më i shpejtë.

Pra, për ata që kanë nevojë për një të ushqyerit të shpejtë - fruta kalori dhe manaferrat, të cilat përmbajnë një sasi të madhe të dritës në asimilimin e glukozës dhe fruktoza opsion i madh.

E vetmja gjë që nuk është e dëshirueshme për të ndërhyrë me ushqime të tjera.

Për shembull, për të mbushur deri pushtetin, ju mund të hani një sasi të caktuar të frutave, dhe pasi që (pas të paktën një orë) hani atë - pastaj një tjetër. Më lejoni t'ju kujtoj se kjo nuk është gjithashtu e dëshirueshme për të bërë vakt kryesor.

Dhe një mjet shumë i mirë për shërim të shpejtë është mjaltë. Kushti i vetëm për përdorimin e tij - nuk duhet të ndërhyjë me ndonjë gjë, përveç një sasi të vogël të frutave. Më të mirë me stomak bosh për të ngrënë rreth 50 gram mjaltë.

Më mirë akoma, të bëjë disa pije energjike. Për ta bërë këtë, të marrë 50 gram mjaltë, derdh 150 - S gram ujë dhe shtoni 10 gram lëng limoni.

Pra, me asimilimin e shpejtë të karbohidrateve, si duket i qartë.

Tani, le të flasim rreth asaj se si ju mund të përdorni këto komponimet për të pastruar trupin tuaj, veçanërisht zorrët. Në fakt - recetë është shumë e thjeshtë. Ju duhet gjithmonë të bërë sallatë perimesh të freskëta.

Edhe pse një sallatë e madhe e energjisë në drejtim të kalorive dhe ju nuk e merrni, por perimet janë lidhjet e mira do të ndihmojnë pastrimin e mëlçisë, si dhe pothuajse i tërë zorrë. Ju mund të perimeve natyrisht pjekur në furrë apo kuzhinier, por rezultati do të jetë më keq sesa ato prej jush sapo prerë dhe ngrënë.

Dhe shkurtimisht flasin për një lloj tjetër të karbohidrateve.

Janë ata që kanë zinxhirë të gjatë molekulare. Si rezultat i kësaj strukture, asimilimi i tyre nga ana e trupit është shumë më e gjatë. Kjo edhe ka kuptim dhe avantazh si kjo na lejon për të nxjerrë ndonjë rezervat e energjisë për të ardhmen.

Këto produkte përfshijnë pothuajse të gjitha arra, drithërat, bishtajore dhe fara. Aq shumë për konceptet bazë të rëndësishme. Dhe në artikuj të ardhmen ne do të vazhdojmë të marrin në konsideratë karbohidratet në ushqim, si ajo është një temë shumë serioze dhe e madhe. Ndiqni blogun dhe shprehin shënimet e tij dhe vëzhgimet.