Si bimeve Ayurveda përdorur në trajtimin e


Sigurisht, herbs Ayurveda referohet një nga mjetet e fuqishme të shërimit njeri.

Duhet të theksohet një model që e kemi në vendet e butë - lulëzim të barit kur dielli është lart mbi horizont.

Dhe, në përputhje me rrethanat, thahet në perëndim të diellit.

Si duke thënë se bimeve Ayurveda janë forca kryesore e tij është në aktivitet diellore dhe aktivitetit të muajit.

Duhet të theksohet se të gjitha bimët ruajtur hënë energjisë, dielli dhe natyrën, dhe mund të transferojë një pjesë të personit të saj të energjisë. Për shembull, duke përdorur të ashtuquajturat bimë hënor - ata janë të përshtatshme për trajtimin e sistemit nervor, për të përmirësuar gjendjen mendore, duke vepruar si një qetësues.

Çdo muaj, atëherë fituar forcën për muaj. Siç e dini, hëna është paqe mbi tokë dhe qetësisë. Një shembull i thjeshtë është mbjelljen e pemëve. Anasjelltas dielli jep energji të jetës dhe zjarr. Nga - fluksi i fortë diellor në njeri mund të zhvillojë inflamacion.

Tretje, metabolizmi dhe imuniteti është gjithashtu e varur nga aktiviteti diellor. Sipas bimeve Ayurveda dhe për të marrë informacion nga planete të tjera, por ajo është dielli dhe hëna janë themelore.

Është e rëndësishme të kuptojmë se bimët jap na shëruese jo vetëm për shkak se ata kanë përbërje të caktuar biokimike apo praninë e elementeve të rralla. Trajtim Ayurveda kryer në organet e hollë.


Prandaj, përdorimi i bimëve për ndikim, sidomos në trup të hollë.

Më shpesh, sëmundje në nivelin fizik të njerëzve manifestohet si një simptomë e një sëmundje të brendshme. Që është i sëmurë mendje delikate trup dhe i jep manifestimet e jashtme të trupit të një njeri vuri në dukje. Çfarë pas devijime nga jeta normale.

Prandaj, thelbi i trajtimit Ayurveda sheh si shërimin mendjen tonë të parë. Dhe pastaj, sens të përbashkët vetë të vendosë rendin në të gjithë trupin. Out - i bimëve Ayurveda për aksionet jo vetëm forcës që ata kanë grumbulluar dhe marrë parasysh natyrën e çdo bimë.

Kjo është bërë në mënyrë që të përcaktojë se çfarë lloj i bimëve mund të ndikojë në karakteristikat e tij të karakterit të sëmundjeve të veçanta të njeriut.

Për këtë arsye kemi ardhur mashtrim. Paraardhësit tanë ishin shumë të përdorur atë njohuri për shërim Sëmundjet.

Për shembull, një histori që një gjyshja në fshat vizituar rregullisht nga njerëz nga qytete dhe vende të ndryshme. Gjithkush ka sëmundjen e tij. Të gjitha ajo ka - ajo merr një njeri dhe e merr atë për disa ditë në natyrë. Ka ajo zgjedh deri bimeve pacientit, të tilla si mollë balsam dobi, dhe i përgatit ata në vend.

Kur këta njerëz të kthehen ecje pothuajse të shëndetshme. Dhe pastaj, pak ditë dhe është plotësisht sëmundje.

Nga sa më sipër mund të konkludohet se bimeve Ayurveda jo vetëm e përshkruajnë si një mjet i dobishëm për trajtimin e sëmundjeve, por edhe si një njohuri të nevojshme për shërimin e tyre.