Çfarë tjetër domosdo duhet të dini në lidhje me pronat e dobishme e kulpër


Nëse keni shikuar lajmeve blog, ju mund të keni vënë re se pronat e dobishme e kulpër thamë 3 herë, dhe, me këtë rast, u shkrua tre artikuj.

Por - për këtë kokrra të kuqe vetëm, dhe jo vetëm ajo, mjeljes na shumë të vlefshme në aspektin e ilaç natyral - ju duhet të shkruani të paktën 2 artikuj, duke përfshirë edhe këtë një të tillë. Më shumë artikuj them më poshtë.

Për shembull, në nenet e mëparshme, ne kemi shënuar rëndësinë e tij në ushqimin tonë (ka një larmi të madhe të pasura me vitamina dhe komponimet e tjera), dhe filluan të flasin për trajtim.

Kështu, në kohët e fundit kemi biseduar për përdorimin e shumicën e manave dhe lulet si mjetet kryesore të kurë, por tani unë do të doja të flas për përdorimin e rrënjët, twigs, leh, etj

Pronat e dobishme e kulpër


Rastësisht, kam harruar se në trajtimin dhe ushqyese nuk denjoj dhe fara nga manaferrat. Kështu, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet gropë për njerëzit që kanë probleme me muskujt e zemrës.

Ajo është në kockat janë ato komponimet që - për herë të parë, normalizes aktivitetin e muskujve të zemrës, dhe - së dyti, për të forcuar atë. Një tjetër them derisa harruar se më mirë kur ju keni informacion më të gjerë se sa përshkruhet në artikull.

Mos harroni se si në këtë artikull unë përmenda të dhënat që më parë, janë shkruar në këtë temë. Pra, me mirësi të japin ato për ju. Unë ju rekomandojmë që të shohin ato këtu.

E pra, lidhjet postare për third'll gjetur atje. Vazhdimi për të thënë se plus çdo gjë shkon ndikim pozitiv edhe në uretër. Dhe në qoftë se të hahet fruta me fara - kjo do të ndihmojë në heqjen e ënjtje dhe për të eleminuar inflamacion.

Kjo është mjaft e rëndësishme në të ftohtë kur nasopharynx ynë i përflakur. Për më tepër, në qoftë se ajo doli se keni qenë të ekspozuar ndaj stresit apo tendosje të madhe fizike - ju mund të bëni një supë shumë efektive qetësues.

Për ta bërë këtë ju duhet të marrë 5 - 6 lugë krem ​​i mirë me manaferrat dhe bluaj ato. Tjetra, derdh 600-700 gram ujë të valë. Kjo mund të bëhet në një termos, dhe vetëm të mbuluar atë të gjithë kapak të shtrënguar dhe le të qëndrojë rreth 3,5 - 04:00.

Dhe pastaj, në qoftë se ju dëshironi, ju mund të marrë tendosje infuzion dhe pini 4 ose 5 herë në ditë. Megjithatë, ajo është e rekomanduar për të pirë 100-150 gram para ushqimit për 40-50 minuta. Megjithatë, nuk është informacion i rëndësishëm për ata që kanë probleme të mëlçisë ose probleme me gurë në veshka.

Kështu, ekspertët - nutritionists rekomandojmë vazhdimisht dhe në mënyrë të rregullt për të ngrënë këto berries në dimër dhe pranverë. Është e rekomanduar për të ngrënë ato të drejtë deri deri në pikën ku ajo do të rritet dhe dalin Sales zarzavate dhe produkte të tjera të freskëta.

Megjithatë, mos harroni se manaferrat thata edhe lehtë mund të shtohet si një çaj, fruta, pije dhe një shumëllojshmëri të salads dhe enët.

Dhe, siç u përmend në fillim - kushtoj vëmendje për rrënjët dhe leh e pemë.

Pra, nëse ju bëni nasushyty ose blej leh dhe rrënjët e pemës - ju mund të shtoni ato në banjo si një analgjezik dhe agjent anti-mikrobike. Këto banja janë të dobishme për njerëzit që vuajnë nga probleme të ndryshme të lëkurës (skuqjen, alergji, vlon, etj).

Well, natyrisht, të dy leh dhe rrënjët e bëjnë teas të ndryshme për qëllime të ndryshme. Këto pronat e dobishme e kulpër, dhe fakte të tjera interesante do të diskutohet në artikullin e ardhshëm tonë, të cilat ju mund të lexoni këtu.