Çfarë ka për drekë sot ose karrota pronave të dobishme


Tani është koha për të folur në lidhje me pronat e dobishme e karrota të cilat ne kanë filluar të marrin në konsideratë kur flasim për lëng frutash që ju mund të merrni nga ajo.

Por, lëng, edhe pse shumë të dobishme, por pak më ndryshe në pronat dhe ndikimi nga perime.

Megjithatë, dallimet janë mjaft të vogla, por ata janë ende atje.

Prandaj, për pak të zgjeruar dhe plotësuar artikull të mëparshëm në lidhje me lëng karrote, le të flasim për elementet gjurmë dhe komponimet që janë më të dobishme për ne.

Pronat e dobishme karrota

Sipas traditës, në një artikull të mëparshëm kemi diskutuar këtë perime nga pozita e ndikimit të vogël në karakterin tonë.


Sot ne të kthehet në këtë nuk do, por në vend të përqëndrohet në disa detaje në lidhje me të ushqyerit.

Po, unë dua të ju them se ashtu si lëng vetë, kjo perime është e rekomanduar për përdorimin e orëve që nga 9 të mëngjesit, dhe deri 07:00.

Kështu, përdorimi maksimal duhet të bëhen në pasdite.

Dhe në mëngjes ose në mbrëmje është pak për të kufizuar veten për të mos nopem. Pra, në qoftë se ju thonë se numri optimal - ju do të jetë shumë mirë rreth 200 - 250 gramë në ditë. Për shembull, në qoftë se ju hani nga kjo perime çdo ditë dhe hani atë në sasi më të mëdha se 250 gram në ditë - ju shpejt të merrni të lodhur nga ajo.

Prandaj, është e rekomandueshme të mos shkojnë shumë larg me sasinë dhe hani atë çdo ditë, por të paktën çdo ditë të tjera. Gjëja kryesore, zgjidhni një rutinë dietë që ju asnjë produkt nuk mërzitur.

Si të dobishme karotë, kështu që është një furnizim i mirë i fibër pazgjidhshëm, i cili është nën ushqim të vazhdueshëm, duke punuar mirë me zorrët tona. Po, celulozë (në këtë rast fibra papërpunuar) kur kalon nëpër zorrë të mëdha, ndihmon pastruar muret e zorrëve.

Kjo është vetëm gjithmonë pozitiv, si ajo lejon një mënyrë të natyrshme për të mbajtur të pastër. Ashtu si çdo perime tjetër - ajo përmban shumë ujë (rreth 88 - 90%), ndërsa pjesa tjetër janë shpërndarë mbi karbohidratet, proteina dhe hirit.

Kështu, karbohidrate përmban rreth 9% të masës totale. Siç e dini, proteina është thjesht shumë e vogël. Shumica e njerëzve rrënjosur idenë se kjo perime është i famshëm - për përmbajtjen e vitaminës A. Po, ai është këtu, shumë, por ...

Për shembull, karrota janë gjithashtu të tilla si vitaminë B8. Përmbajtja e saj është arritur damkën e 29 mg. Ndërsa vitaminë A është i pranishëm jo më shumë se 9 mg. Kjo sigurisht nuk është e mjaftueshme, por kjo nuk është një rekord.

Ka vitaminë C i dashur, e cila përmbante 5 mg. Një vitaminë B9 është shenjë e 8 mg. Në të njëjtën kohë, ka furnizim mjaft e mirë e kripërave organike, elementeve gjurmë. Kjo mund të vërehet molibden, jod, kobalt.

Megjithatë, shumica e të gjithë, këtu komponimet zink, kalium, fosfor dhe magnezium. E pra, nuk ka kalcium. Paramendoni se si përdorimi i vazhdueshëm i vetëm një perime që përmirëson jo vetëm imunitetin tuaj, megjithatë, dhe vitalitet.

Sa për kalori, siç e dini - kjo është një e madhe produkt të ulët kalori. Ndoshta, është e qartë se nëse një produkt është rreth 90% e masës - është ujë - gjuha e një numri të madh të kalorive vetëm nuk mund të jetë.

Pra, kur është fjala për të kalorive, atëherë numri i tyre është 39 kalori. Megjithatë, pronat e dobishme e karrota manifestohet edhe në aspektin mjekësor. Pra, nëse ju është gjithashtu interesant, vijnë shpesh për të vizituar dhe të mësojnë të gjitha lajmet më të fundit.