Çfarë duhet të bëni nëse sheqerit tuaj në gjak është rritur


Sot, i dashur im, ne përsëri të përpiqet të gërmoj nëpër libra në pyetjen: çfarë duhet të jetë niveli i sheqerit në gjak.

Për më tepër, theks i veçantë do ta bëjë këtë, e konsiderojnë situatën kur një person është ngritur tashmë normat e substancës.

Kjo është veçanërisht e rëndësishme që të dini, sepse e njëjta, të paktën çdo 20 banorë në atje Nivelet e sheqerit të lartë të gjakut .

Dhe numri i njerëzve të tillë është në rritje. Nëse ju kujtohet artikullin e fundit në normën e glukozës, ku unë kam përmendur tashmë në detaje.

Rastësisht, aty ju mund të gjeni numrat e veçanta dhe standardet që duhet të jenë normal njeri, mesatar. E pra, ne të përpiqemi për të përshkruar më në detaje rastin, çfarë të bëjë nëse analiza juaj (natyrisht, Zoti na ruajt) ka treguar një normë më të lartë që tejkalon 5,5 milimolya për litër të gjakut.

Ju lutem vini re se kjo është pjatë e sipërme sipër cila tashmë ka filluar fazën paraprake të diabetit. Kjo sigurisht nuk është diabet, por kjo është "dallëndyshja e parë".

Si për të rregulluar të sheqerit në gjak në qoftë se ajo u rrit


Nëse ju pas analizave ishte i ndotur normë në varg 5,5-6,1 milimolya - kjo nuk është e mirë, por ende nuk është e tmerrshme. Kjo shifër nuk do të thotë se ju keni filluar zhvillimit të diabetit. Kjo mund të shkaktohet si pasojë, dhe shkaqe të tjera.

Në çdo rast, ju mund të kërkoni ndihmë nga një profesionist të kujdesit shëndetësor dhe, paralelisht, për të marrë shëndetin e tyre më vete.

Nuk është harruar ende për të ju them se në qoftë se ju jeni më të interesuar në pyetjen se kur sheqerit tuaj në gjak është ulur - informacion të detajuar mbi këtë temë unë të përshkruara këtu.

Ju mund të gjeni këshilla praktike se pse ju duhet të bëni së pari. E pra, për ata për të cilët ende kujdesit për reduktimin e sheqerit në gjak, unë do të them këtë. Që nga ky blog është tema e specializuara - ushqim, siç e keni tashmë mendoi, kjo do të diskutohet më tej. Sepse me të vërtetë, vetëm sepse ushqimi mund të ndikojë seriozisht nivelet e glukozës.

Rastësisht, rritet në sheqerit në gjak i quajtur edhe hyperglycemia. Në agim të këtij blogu, një nga nenet e para unë e përshkroi faktin unik se një grua ishte në gjendje për pothuajse plotësisht të kuruar diabetin, dhe ekskluzivisht përmes të ushqyerit.

Ajo filloi praktikuar dhe ushqim të papërpunuara, pas viteve të dhimbshme "grim insulinës", në një pikë ishte në gjendje që plotësisht të heqë dorë duke marrë insulinë.

Prandaj, unë ju rekomandojmë që të eliminojnë të gjitha ato ushqime që kanë një indeks të lartë glycemic. Indeksi glycemic tregon se glukozë, e cila është në secilin ushqim të veçantë. Unë jam veçanërisht nuk do të thonë se çfarë indeksi glycemic e ushqimeve dhe janë të rekomanduara për të ngrënë në qoftë se sheqer të lartë të gjakut , si me këtë rast ka shkruar një artikull të veçantë të detajuar. Ajo mund të lexohet këtu.

Të jetë i sigurt për të kujtuar më shumë për disa ngjarje që unë rekomandoj për të ndjekur.

Gjëja e dytë që ju mund të bëni - është që të i kushtoj vëmendje më serioze për shëndetin e përgjithshëm. Ajo duhet, nëse është e mundur, kufizojnë veten për të punuar dhe më shumë kohë për të filluar duke paguar (jo e rëndë) ushtrim të moderuar fizik dhe pjesën tjetër të duhur.

Nëse ju filloni duke punuar në moderim, fle dhe ha më pak, por saktë - kjo duhet të ndikojë edhe jetëgjatësinë. Dhe mbani mend, në qoftë se ju kanë rritur nivelin e sheqerit në gjak në një periudhë të shkurtër kohe - dëm për shëndetin nuk është i shkaktojnë.