Çfarë nëse gjendet ngritur ESR


Miqtë, le të përpiqet për të kuptuar në detaje dhe të gjetur se çfarë të bëni nëse ju keni analiza gjeti ngritur ESR.

Është e tmerrshme se? Çfarë kjo mund të shkaktojë dhe çfarë do të thotë?

Dhe, që nga shumë materiale, temë jonë do të ndahet në dy pjesë, e para e cila unë do të postoni të drejtë tani.

E pra, lidhja me hyrjen e dytë shfaqet në traditën dhe logjikës në fund. Në fillim duhet thënë se shkaku i rritjes së normës sedimentation mund të jenë të shumta.

Prandaj, ne shqyrtojmë tani e sëmundjeve të mëdha dhe devijime nga shëndetin normale, të cilat mund të çojnë në ndryshime në lëvizjen e qelizave të kuqe të gjakut.

Gjithashtu, në fillim të treguar se edhe në qoftë se ju e gjetur nivelet e larta ESR apo, anasjelltas, të ulët - vetëm mos panik.

Kjo mund të jetë një fenomen i përkohshëm, i cili, në fund të fundit, nuk do të ndikojë keq për shëndetin tuaj. Por le të mos nxitojnë dhe të kuptuar në mënyrë.

Kjo do të thotë rritje ESR


Unë mendoj se ata që janë duke e lexuar këtë artikull tashmë për të kuptuar se çfarë normën e sedimentimit të eritrociteve në gjak. Në qoftë se, siç thonë ata, ju në këtë çështje deri në "noton" ose thjesht duan të mësojnë më shumë për të gjitha detajet - unë rekomandoj që ju të lexoni këtë post, ku ne të gjithë konsiderohet i NSh-së dhe normat e saj.

Pra, me çështjet organizative të renditura jashtë, dhe tani, me vend ... Gjëja e parë që mund të ndikojnë në rritjen e rrëshqitjes - një lloj të ndryshme të inflamacionit.

Dhe, vetë proceset inflamatore janë të ndarë në 2 grupe. Grupi i parë - një inflamacion relativisht e lehtë të lidhur me ftohjet dhe infeksioneve të shkurtër-jetuar.

Ajo mund të jetë:

 • sinusit,
 • i njohur për shumë ftohjet,
 • otitis,
 • organet seksuale ospaleniya dhe shtojca e burrave dhe grave
 • inflamacion shkon në sistemin e të drejtave dhe të tjerët.
 • Për shembull, në qoftë se ju dhuruan gjak për analizë në një nga sëmundjet që vijojnë ose pas kohët e fundit duke kaluar nëpër një prej tyre - në të vërtetë ju mund të identifikoni nivele të larta ESR.

  Kjo Efektet mbetura, merak se nuk ka kuptim të veçantë, natyrisht, në qoftë se kjo nuk është e shenjat e para të komplikimeve.

  Nuk mund të ketë 2 opsione:

 • disa ditë ose javë situata normalizes dhe çdo gjë do të jetë mirë.
 • pasi filloi sëmundje komplikime dhe analiza është treguar. Për të përcaktuar se cili version ju keni - Lidhu me specialist në vend dhe për të saktë, ajo mund të jetë e nevojshme për të kryer një tjetër analizë.
 • Grupi i dytë, përkatësisht - janë procese komplekse inflamatore që prekin seriozisht organet dhe njerëzore, me pasoja të rënda. Shpesh, këto sëmundje kanë një ndikim negativ në jetëgjatësinë. Ajo mund të jetë acarohet kanceroze tumorit dhe inflamacion i nyjave, dhe indeve lidhës që ndikojnë nivele të larta ESR.

  Megjithatë, këtu i atribuohet fraktura të rënda (shpesh më shumë se një vend), reumatizma, transaksionet e kryera kohët e fundit, tuberkulozit, të bëhet infeksionet kronike. Në këtë rast, është e nevojshme që të shtyjë çështjen që mund të shtyhet, dhe të fillojnë të angazhohen në shumicën e kohës gjendjen e tij që nga atëherë mund të jetë vetëm më keq.

  Por kemi biseduar për arsyet që kanë durimin. Dhe ka edhe ata që nuk e kanë të kalit. Këto arsye, si dhe një ESR rritur dhe ne do të diskutojnë në artikullin tonë të ardhshëm.