Çfarë nëse amylase rritur


Miqtë, Tani ne analizojmë situatën kur një person i amylase rritur.

Dhe, pas disa fjalë duhet të thuhet në lidhje me ndarjen.

Kështu, para ka të bëjë ndarjen që rrisin këtë shifër mund të jetë si në analizën e gjakut dhe urinës, në analizën e shtetit.

Siç e dini, në të parë dhe në rastin e dytë, rritja e këtij treguesi sugjeron proceset e pafavorshme në sistemin e tretjes.

Në veçanti, problemi mund të jetë me pankreas.

Gjithashtu, ajo duhet të çahet amylase P - llojin e prodhuar nga i njëjti pankreatik dhe S - llojin (pështymë).

Tani detajet në lidhje me të nuk ka kuptim për të pikturuar, si më parë, ne kemi folur tashmë për në nivelet e amylase artikull.

Tani, le të flasim më shumë për çfarë të bëni nëse analiza tregoi një rritje në nivelin e.

Arsyet kryesore pse amylase rritur


Unë duhet të them se kryesisht shkaktojnë Depërtimi i enzimeve ndihmon tretjen e ushqimit në gjak ose urinë është një shkelje ose dëm indeve organet e brendshme. Dhe arsyet për këtë mund të jetë vendosur nga mekanik (ndodh kur mori bruises në bark), dhe fiziologji e lidhur me fillimin e sëmundjes.

Për shembull, ajo që filloi të përparojë Onkologjisë (kancereve) mund të keqësojë gjendjen e indeve dhe indet tjera lidhës. Por, në qoftë se ju ndani nga Kategoria - rritur më shpesh amylase - për nisi këto sëmundje:

E para, e cila është cituar më lart - një sëmundje të pankreasit, që shprehet si inflamacion ose prania e saj në gurët e tij të gypit.

Nëse ju jeni vetëm në fazat e hershme - ju nuk mund edhe të vëreni përkeqësimin e shëndetit. Megjithatë, në qoftë se ju të përjetojnë simptoma të tilla si ndjenja e disa vjellje, dhimbje të mprehtë në bark, e cila mund edhe të japë në shpinë, dhe një ethe të vogël - menjëherë të shkojnë për të marrë një analizë më të detajuar.

Dyte, e cila mund të shkaktojë rritje në - ajo filluar inflamacion në peritoneum.

Simptomat janë të ngjashme me ato në inflamacion dhe pankreatik vetëm i shtoi edhe një letargji të përgjithshme shtetërore.

Dhe në qoftë se ju keni për të analizuar niveli i amylase rritur - ajo vetëm mund të tregojnë për këtë sëmundje, e cila filloi të zhvillohet.

Një faktor tjetër mund të shërbejë si një infeksion viral që fillon të ndikojë në gjëndrat pështymore.

Njerëzit e quajnë atë derr. Në këtë rast, amylase S - lloj do të bien në sistemin e qarkullimit të gjakut. Nëse keni studiuar këtë artikull për veten tuaj, jo për fëmijën tim, unë dua të them se shumica e "të çojë" fëmijë më shumë e mundshme, jo të rriturit.

Gjithashtu, shkaqet e sëmundjes ulçerë mund të jenë të sigurt të sistemit të tretjes.

Shumë seriozisht nevojë për të trajtuar të pijshëm. Po, alkoolit kontribuon në një rritje të mprehtë në numrin e këtij enzimë në gjak (dhe gjithashtu acidi i urinës) të cilat ndikojnë në analizë.

Në këtë drejtim, eksperti mund të urdhërojë teste shtesë.

Kjo kosto shtesë me kohë të çmuar, nerva dhe para. Prandaj, unë rekomandoj ende ndjekin rregullat bazë para se të marrë një test. Kështu, "dallëndyshja e parë", që mund të tregojë origjinën e sëmundjeve të mësipërme mund të jenë tregues të normë sedimentation eritrociteve.

Shpesh, analiza mund të vërehet se vlerat e tyre u rritën edhe kur krahasohet me normat. Dhe përveç kësaj sëmundje në gratë është rritur amylase si pasojë e shtatzënisë ektopike.