Unë rekomandoj duke bërë para se ju të ruajtur karrotat në bodrum


Nëse doni të dini se si për të ruajtur karrotat në bodrum - është e nevojshme për të paraqitur disa parime bazë.

Ata avulloj për faktin se rrënjët shumë të duhet për të përgatitur për veprime të mëtejshme.

Dhe si në artikullin e fundit ne vetëm biseduar për atë - Unë ju rekomandojmë të lexoni parimet e përgjithshme të si për të ruajtur karrotat.

Tani, ne nuk do të ndalet në kohën e klasifikim, etj, dhe të flasim rreth asaj se si për të përgatitur në dhomë dhe vendin.

Si për të ruajtur karrotat në bodrum

Parimi i kursimeve është se rrënjët duhet të vihet në tokë, ose më mirë në rërë. Prandaj, kjo është gjëja e parë që bëni - për të bërë korrje e tij.


Duke bërë këtë, ai do të jetë rërë të bardhë.

Ju mund të blejnë në dyqane DIY, dhe nëse është e mundur - gërmoj veten. Por për rërë të vihet në dispozicion për kursimet, ajo duhet të jetë e thatë sa kohë që ajo të mos bëhet lirshme.

Në të vërtetë, ajo është e rekomanduar në fillim të vjeshtës, apo edhe në fund të verës. Veprimi juaj i ardhshëm do të jetë ndërtimi i një tank të veçantë. Edhe pse, në parim, ju mund të përdorni një shumë e kuti druri. Këtu është se si dikush më mirë.

Nëse tank gatim - duhet të trokas njëri bordet e tjera në mënyrë që të marrë një kuti të madhe pa fund. Me fjalë të thjeshta, ju duhet të merrni një kuti me pa bordet fund, lartësi 50 cm.

Dimensionet e saj të tjera (gjatësi, gjerësi) do të varet nga numri i detalit të planifikuar.

Dhe pastaj, në fund të saj, shtrihet polietileni ngushtë. Ju duhet të zgjidhni polietileni densitet të tillë për të parandaluar atë nga marramendës nën presion nga stresi tjera të vogla mekanike. Pastaj, rërë e thatë e mbushur polietileni dhe të shpërndahen në mënyrë të barabartë nëpër kuti.

Dhe pastaj edhe rozladnuyetsya uniforme thatë përgatitur paraprakisht, karrota, dhe zgjohet topin e rërës. Për të shpëtuar, ju do të jetë mjaft pluhur mjaftueshëm 3 - 4 inç e rërës. E njëjta gjë mund të bëhet me kuti, të cilat planifikojnë për të ruajtur karrotat.

Kuti ra fjala, ju mund të vënë rrënjët shtresa.

Vetëm një gjë që ndan shtresa rërë duhet të jetë të paktën 5 centimetra. Në thelb, në qoftë se të trajnuar siç duhet të organizojnë vetë rrënjët, por edhe për të organizuar në dhomë - shumë muaj e magazinimit është dhënë për ju.

E pra, për të bërë kjo perime është jo nuk promerzav le gjeth filloi të rritet - duhet, nëse është e mundur, të mbajë temperaturën rreth qëndrueshme me kalimin e kohës. Pra, nuk e le të rritet temperatura e lartë se 3 dhe nuk e le të reduktuar në 0.

Temperatura optimale për 1 - 2 gradë. Kjo temperaturë do të shtrihen karrota pa dëme dhe prishje deri në pranverë, dhe më shumë.

Gjithashtu, ka një teknikë ku njerëzit përdorin rërë në vend të patate të skuqura dhe tallash druri.

Kështu, taktikat e detalit është pikërisht njëjtë si në rastin e mëparshëm. Avantazh është fakti se për këtë ju nuk duhet të ketë kuti druri. Kjo nuk është problem për të përdorur kartoni. Nuk është një tjetër metodë, e cila është për të siguruar që karota të paketuara në qese polietileni.

Personalisht, unë si autor i këtij burimi, nuk i prirur shumë për metoda të tilla, si polietileni gjithmonë petrokimike. Dhe kush e di se si ajo sillet në kontakt të gjatë me ushqim.

Prandaj, unë besoj se kjo metodë nuk është diçka e natyrshme, nëse ato fjalë të përshtaten këtu.

Unë shpresoj që ju të kapur tani: si për të ruajtur karrotat në bodrum.