Me ndarjen e niseshtesë formuar në të vërtetë


Përshëndetje miq! Që ne jemi vazhdimisht duke folur për intricacies e ushqimit, këtë herë unë do të doja të ju them, që është ndarja e niseshte është formuar.

Unë duhet të them se ky është një seksion eksperimental.

Eksperimentale në kuptimin që unë nuk e di nëse kjo temë është interesante për të gjithë ata që është i interesuar në të ushqyerit e duhur në përgjithësi.

Ndoshta ajo do të jetë interesante vetëm për kimistë.

Në përgjithësi, natyrisht, si një ditar në lidhje me ushqimin dhe produktet, kështu që të bëjë atë në këtë shpat.

Me ndarjen e niseshtesë së prodhuar

Në mënyrë të veçantë, ajo është e formuar nga copëtim:

 • dekstrin,
 • sheqer prej malti,
 • monosaccharides (galaktoza, fruktoza)
 • glukozë
 • Me fjalë të tjera, kur është fjala për ushqimin, të formuar karbohidratet që shërbejnë dhe rezervat tona të energjisë.


  Ju duhet, lexuesi im i dashur, kanë thënë se ka 2 lloje të substancave:

 • ai që shkrin në ujë (amyloza njohur gjithashtu)
 • dhe ai që nuk i shpërndarë në ujë (nga - shkencor, amylopectin)
 • Unë mendoj se në mënyrë që ne të përgjigjet plotësisht pyetjen: çfarë është e formuar nga dekompozimi i niseshte, është e nevojshme për të kuptuar se çfarë është kimik i përgjithshëm dhe vetitë fizike.

  Vetitë fizike të niseshtesë

  Siç e thashë më sipër, vetitë fizike të niseshte janë se ajo ose mund të tretur në ujë apo jo. Nëse ju them në mënyrë më specifike, në pothuajse të gjitha ushqimet që përmbajnë niseshte dhe është amyloza dhe amylopectin.

  Përbërës i parë është shpërbërë nga veprimi i enzimave.

  Së dyti, kur është fjala për produkte zakonisht gjendet në sasi të mëdha, për shembull në lëkurën e fruta ose perime, fara, të mbuluar fasule. Prandaj, kur ushqimi hyn në trup, një pjesë e saj krejtësisht shkrin dhe na jep energji, dhe tjetri vetëm kalon nëpër zorrët, pastrojnë atë nga papastërtitë dhe depozitat.

  Kjo është për shkak se substancat pazgjidhshëm fillojnë të thithin shpejt ujë dhe bymehet.

  Pronat kimike të niseshtesë

  Pasi ajo merr në ushqim në gojën tonë - vetëm të fillojnë të formojnë proceset kimike. Në përgjithësi, të gjitha proceset kimike janë reduktuar në koll, për të lejuar glukozën që hyn në gjak.

  Prandaj, ajo ka filluar të transformojë të substancave të tilla si dekstrin. Pastaj, pas një tjetër reaksion kimik ndodh dhe për të ndryshuar copëtim e saj për të maltozen. E pra, atëherë formuar monosaccharides glukozë.

  Ndikimi i pështymë mbi substancat niseshte

  Nuk është sekret se pështymë ka enzima të veçanta në kontakt me ushqim tashmë filluar copëtim të saj. Nëse ju them në mënyrë specifike, efekti i pështymës në një niseshte gjitha është prania e dy enzimeve:

 • ptealina
 • Maltase
 • Pra, ata kanë për qëllim të ushqimit, e cila më pas hyn në stomak, është përgatitur për tretje më të mirë dhe thithjen.

  Duhet të kuptohet se këto enzime në pështymë tonë prodhuar vazhdimisht. Kjo është arsyeja pse ajo është aq e rëndësishme që të mbani mend se kur ju hani duhet të jetë shumë, shumë kujdes përtyp. Kjo do të sigurojë enzime ushqimore prymastka që ndihmojnë atë për të plotësisht të ndara pa mbingarkesat sistemin e tretjes.

  PS: Unë mund të ketë se - që ka rënë nga fakti se ndarja e niseshte është formuar. Nëse po, ju lutem postoj një koment.