Çfarë duhet domosdoshmërisht të jetë i vetëdijshëm për cola apo si për të shmangur probleme


Ndoshta jo i gabuar nëse unë them se disa janë përpjekur cola, si shumica prej nesh nuk e kanë dëgjuar edhe atë emër.

Në të vërtetë, merak për këtë nuk ia vlen, sepse në fushën tonë dhe kjo nuk do të rritet, dhe na merr në një ekzotike shumë të pazakontë.

Është në vendet me klimat tropikale, njerëzit përdorin këto fruta në jetën e tyre të përditshme dhe të ushqyerit.

Pra, le të shohim se çfarë përfitime që ne mund të ekstrakt nga ajo.

Fakte interesante rreth cola

Ajo është mësuar se - kjo është përbërës të vërtetë e mirë në mënyrë që të aktivizoni trupin tuaj pas depresionit ose pas gjumit. E megjithatë, ajo është gjithashtu një mjet mjaft i mirë për të ndihmuar njerëzit të shtrydh nga trupi një burim shtesë të energjisë dhe forcë.


Për shembull, disa njerëz të përfshirë ose sportive apo aktivitet të fortë fizik të vetëdijshëm për këto cilësi - e përdorin atë si një shtojcë, duke bërë të mundur rritjen e forcave të brendshme.

Për këtë qëllim, ajo është ngrënë apo i bluar ose të freskëta. Por ju duhet të kuptoni se gjërat nuk janë aq të qetë sa duket në shikim të parë. Kjo nuk është një produkt i cili mund të themi se kjo është padyshim e mirë.

Për shembull, lajthi njëjta ose fistikë njëjtat të thata në mënyrë unike dhe të ndikojë në trupin tonë si një e tërë, siç janë produktet e mirësisë - më të mirë. Këtu situata është disi e ndryshme.

Useful ose cola në dietë?

Megjithatë, gjëja më e rëndësishme që ne duhet të mësojmë për veten e tyre - edhe pse cola dhe është ekzotike ynë i paeksploruar - megjithëse ai është ekzotike dhe ende. Kjo është për faktin se kjo proteinë produkt referohet produktin e injorancës.

Në përgjithësi, për informacione të përgjithshme vetëm të them se të gjithë fruta ose perime apo ushqime të tjera që i atribuohet injorancës nga ana e lashtë filozofi Lindore Ayurveda ushqim - nuk përfitojnë trupin e njeriut.

Dhe në qoftë se ata sjellin, në kohë të caktuara dhe në rrethana të caktuara. E njëjta arrë mbi efektet në trup mund t'i atribuohet në bimë të tilla si hudhër ose qepë, i cili pengon zhvillimin e arsyes njerëzore.

Në përgjithësi, cola, sipas Ayurveda, mund të përdoret si një shtesë të përhershëm sepse ajo përmban kafeinë. Dhe çdo produkt që përmban kafeinë - nuk është zgjidhja më e mirë për njerëzit që kujdesen për shëndetin e tyre tani, dhe dëshiron të mbajë shëndetin e tyre në të ardhmen.

Prandaj, siç përshkruhet nga i njëjti Ayurveda, të tilla si pije kafe është gjithashtu e dëshirueshme për të eliminuar nga dietën tuaj përgjithmonë. Ajo që është më interesante - cola përmban kafeinë shumë më shumë se në të njëjtën kafe, çaj dhe madje edhe më shumë.

Për ata që ende nuk e di, unë them se pothuajse të gjitha TEAS përmbajnë kafeinë përbërë lidhje.

Vetëm këto komponime janë pak të ndryshme nga ato në kafe. Megjithatë, caffeine, siç thonë ata, dhe Afrika caffeine. Prandaj, ju duhet të bëni në këtë përfundim.

Në - Së pari, sepse këtë produkt, siç kemi përmendur më lart - i pastër ekzotike për ne, dhe për këtë arsye nuk tipik i zonës tonë. Është më mirë për të përmirësuar ton është tashmë irhu kokrra të kuqe. Jo vetëm që mund të shkaktojnë vetëm shqetësime në trupin tonë.

Pra, janë vërejtur në mënyrë të përsëritur faktet kur njerëzit tanë edhe në të ngrënë 50 gram të produktit, madje edhe në formë të freskëta dhe të thata - ata filluan çrregullime të tmerrshme e zorrëve dhe problemet e tretjes.

Sigurisht, kjo nuk është gjithçka, megjithatë, dhe kjo nuk është raste të izoluara.

Në - Së dyti, për shkak të përqendrimeve të larta të kafeinë, si në trupin tonë fizik dhe psikikë mund të fillojnë të zhvillojnë anomalitë. Për shembull, një person mund të marrë nga e psikikës bilancit.

Si rezultat, rritje apo ankthi, apo gjendje depresioni do të ngrihen. Dhe më thoni, i cili ka nevojë për atë? E megjithatë, studiuesit modernë që studiojnë problemin e kancerit tek njerëzit në Afrikë, arriti në përfundimin vijues.

të përfshira në këtë produkt preservatives natyrore (jo të proteinave apo yndyrës) - drejtpërdrejt dhe seriozisht të ndikojë në zhvillimin e kancerit tek njerëzit në të gjitha pjesët e gastro - traktin e zorrëve. Bazuar në sa më sipër, unë dua të vini re se në qoftë se ju do të vijnë dhe sytë cola - vetëm të kalojë nga dhe nuk znuschaytesya mbi trupin e tij.