Çfarë ju duhet të dini për çfarë duhet të jenë gratë normë NSH


Miqtë, në qoftë se ju jeni të njohur me nenet e mëparshme, ju e dini, se shkalla e ESR në gratë ndryshojnë nga burrat në drejtim të vlerave të larta.

Megjithatë, në dialogun tonë të mëparshme kemi folur vetëm e atyre treguesve që janë normale për një grua që ka një të mirë (mesatare) shëndetin.

Këtu, për shembull, në qoftë se shtatzënia ka filluar apo ishte se - sëmundje - ka tregues do të ndryshojë.

Prandaj, unë mendoj se është e rëndësishme që të ju tregojë për atë që duhet të jetë normë dhe të dhëna të bëjnë të informuar, bazuar në faktin se ju tregoi analiza.

Gratë normale ESR në situata të ndryshme

Për të filluar, unë do të them këtë, në qoftë se ju ende nuk e interesuar në këto çështje - unë rekomandoj që ju të mësoni disa bazat.


Kështu, në një artikull mbi rregullat e NSH-së ne kemi gjetur se ajo është në të gjitha, dhe gjeti se për të gjitha moshat treguesit ndryshojnë.

Në përgjithësi, ne kemi gjetur se, për shembull, 10-20 mm / orë - një vlerë e arsyeshme për gjakun e një vajze të re. Në fakt, këto vlera dhe duhet të mbështetet. Por në qoftë se ju jeni më se - atë fazë të shtatzënisë - të dhënat do të jenë pak më të ndryshme.

Dhe në qoftë se në javët e para të ndryshimeve të rëndësishme në analizat nuk mund ta shohë edhe atë 15-17 javëve të analizave ju mund të shfaqin dhe 35 mm / h. Në qoftë se ju thonë se në përgjithësi - udhëhiqet nga intervalin nga 10 në 35 mm / h.

Por në qoftë se ju bëni teste para dhe ju gjithmonë niveli ishte më pak se 10, e cila është gjithashtu normale (më e rëndësishmja, për të paktën 5) - por tani ju mund të jetë vlera e 10 - 15 mm / h.

Përsëri, të gjithë e më lart diskutohen domosdoshmërisht dhe diskutuar me mjekun i cili monitoron situatën e përgjithshme. Megjithatë, ajo mund të jetë se ku - faza e shtatzënisë, ju ESR pinning shenjën 35. Ndoshta nga 55. Çfarë duhet të bëni në këtë rast?

Unë do të them këtë, se nëse vlerat e tjera (eritrocitet, limfocitet, etj) nuk do të tejkalojnë qëllimin e lejuar - atëherë ju nuk duhet të shqetësohen. Tani, unë do të them disa fjalë për shtete të sëmundjes. Nëse ju Analiza tregon nivele të larta ESR - Arsyeja për këtë mund të jetë një reaksion alergjik.

Skuqje, kruajtje, çdo reagime të pazakonta në lëkurë mund të shërbejë si një burim shtesë të informatave në mënyrë që të kuptojnë se çfarë alergji apo kush - është një i pranishëm infeksion.

Çfarë tjetër mund të marrë shifrën jashtë bilancit? Shpesh, devijimi i vazhdueshëm nga norma (20 dhe shumë më e lartë), tha se në horizont mund të jetë një telash të tilla si onkologji.

Dhe në qoftë se ju nuk e keni bërë shumë kohë më parë analizon, por edhe një specialist ose vëreni parametrat e gjakut tjetër devijim - menjëherë të bëjë një diagnozë të detajuar të të gjithë organizmit. Kjo është ajo që zakonisht shkakton gjithashtu mund të jenë gjëra të pakëndshme të tilla si diabeti, tuberkulozi, tjetër.

Megjithatë, arsyeja mund të ketë ndryshime në numrin e hematokritit dhe imunoglobulinave. Por, kjo është për ata që e kupton kushtet e mësipërme.

Unë mendoj se këto janë të mjaftueshme. Përveç kësaj, unë dua të ju kujtoj të faktit se më të vjetër personi është - më e lartë se shifra do të jetë.

Pra, nëse një grua 50 vjet ose më shumë - dhe vlera e saj në 30 mm / h do të ishte e pranueshme dhe për të reflektuar shëndetin normale. Në përfundim do të thosha se norma e grave të NSH-ve (në të vërtetë, si në meshkujt) është një nga të dhënat shtesë në analizën, por jo vlera kryesore.