Çfarë ju duhet të mendoni dhe çfarë ju duhet të frikësohen nëse ALT rritur


Miqtë, përsëri ne kemi folur më parë për ALT, atëherë pse në këtë artikull ne nuk do të flasim për këtë, në qoftë se ngritur ALT.

Kështu, kur shifra devijon nga standardet e pranuara, ajo mund të jetë një shenjë për profesionistët dhe për ata që në këtë se - që e kupton se çfarë duhet të shikoni për sëmundjet e mundshme që ne tani numëroj.

Për ata prej jush që ende nuk e di se çfarë të gjithë duhet të jetë normale për moshën tuaj - unë rekomandoj lexuar veçmas përgatitur një artikull që e ka quajtur "ALT normë."

E pra, ne do të fokusohemi në shkaqet kryesore të fillimit dhe sëmundjeve që shkaktojnë një rritje.

Në disa raste, mund të vërejmë se ALT ngritur

Unë dua të them se kur analiza e gjakut, dhe deshifrim i tij pasues - kjo vlerë është marrë parasysh veçanërisht në situata ku njerëzit ishin lënduar seriozisht muskujve, pësoi sipërfaqe të madhe të lëkurës, eshtra të thyer dhe një më pak.


Pra, specialist, duke e ditur problemin e pacientit, duke kërkuar në nivelin e aminotransferase alanine mund të vlerësojë, aq më i goditur nga trupi. Edhe në qoftë se një person ka marrë djegie të vogla apo të marrë një goditje të rëndë - analiza mund të ketë treguar se ALT ngritur. Por jo vetëm që duhet të kontrollohet.

Që testi të gjakut - një test që i jep punën e madhe, ju duhet të jenë të sigurt dhe të kërkoni në nivel të qelizave të bardha të gjakut, si dhe vlera të tjera. Edhe kur ne e dimë se ne kemi një vlerë të fryra - Arsyeja për këtë mund të shërbejë si një rishtar ose kanë filluar kohët e fundit që kanë probleme me organet e brendshme të tilla si të zemrës, mëlçisë, veshkave, dhe disa të tjerë.

Pse ne mund të gjykojë kështu? Fakti se enzimë, e cila është në fjalë, është në organet e mësipërme. Prandaj, kur qelizat e shëndetshme që - atë të organeve të fillojnë të prishen - kjo çon në faktin se sistemi i qarkullimit të gjakut merr të mëdha (në krahasim me standardet e) shumën e alanine.

Dhe në qoftë se koha për të kthyer në analizë të mëtejshme - ju mund të përcaktojë se cili organ "bosh". Prandaj, edhe dhuruar gjak ndonjëherë si parandalim - Ju mund të zbulojë në devijim të caktuar nga një gjendje të shëndetshme. Kjo është veçanërisht e vërtetë për ata që kanë arritur 40 - vjeç.

Kështu, në qoftë se problemi ishte me organet e brendshme - jo keq edhe shikoni në numrin e qelizave të kuqe të gjakut në urinë. Edhe në qoftë se ju në kohë ALT devijimit njoftim - Ju mund të parandaluar hepatitit presë.

Në fazat e para të qelizave të mëlçisë Hepatiti vetëm - vetëm të fillojnë të prishen dhe shuma e këtij enzimë është tashmë duke filluar për të marrë sasi të vogla të gjakut. Dhe, është e mundur për të ndaluar lehtë. Një arsye për rritjen e përmbajtjes së këtij enzimë është një tumor i pankreasit.

Por në qoftë se ju nuk e shihni në simptome të rënda - atëherë ajo mund të jetë ndryshe. Për shembull, mund të jetë një problem me muskujt e zemrës dhe funksionimin e saj të duhur.

Po, mund të ketë një gamë të gjerë të sëmundjeve që lidhen me sëmundjet e zemrës.

Gjithashtu, anomalitë mund të ndodhë në atletët të cilët janë të prirur për konstante që shtrihen dhe dëmtim të muskujve. Megjithatë, ju duhet të dini faktin se gjatë shtatzënisë, në qoftë se keni gjetur se ALT ngritur - kjo nuk është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje, siç është normale.