Çfarë bën analizën e sundimit të kreatininës cila individual


Miqtë, artikull i sotëm është rreth normës kreatininës që secili person ka të vetën.

Në përgjithësi, analiza e rolit që luan këtë shifër, pyesni lexuesin kureshtar?

Fakti se bashku me ure, shifër na jep të dhëna të si punën e mëparshme dhe veshkat tona.

Dhe ai, ashtu si ure prodhuar në mëlçi tonë. Nëse kjo mund të shprehet si - një produkt që qëndron jashtë në fazat e fundit të kalbjes së proteinave.

Dhe mjeku me përvojë mund të përcaktojë: çfarë lloj problemi një person ka. Kështu, ne duhet të kuptojmë se kreatininës është e vendosur jo vetëm në gjakun tonë dhe në urinë.

Dhe në qoftë se ju thonë se rreth rregullave - ata do të jenë më të larta në meshkuj se në femra. Kjo është për shkak të faktit se sasia e substancës në trupin tonë varet nga vëllimi i mases muskulore. Dhe që njerëzit të muskujve, sigurisht, më shumë - kështu që shuma e kësaj substance, përkatësisht, kanë gjithashtu. Por, megjithatë, të jetë korniza e pranueshme për njerëzit?

Shkalla e kreatininës


Për të siguruar që përshkrimet tona të ishin të qartë, unë do të them se, si me sheqer në gjak dhe disa vlera të tjera të matura në analizën - njësi kontabiliteti supozuar - mol bukur për litër ose insekte mikro. Prandaj, në qoftë se ju i përmbushni mmol / l - ju e dini se të gjithë është.

Pra, duke filluar me fëmijët thonë se për foshnjat dhe fëmijët deri në një vit - kjo vlerë është 18 f 35 U-mol / L. Nuk është ndarje sipas gjinisë është vërejtur. Duke folur të fëmijëve të moshës 1 vit dhe deri në adoleshencë 13-14 vjet - atëherë vlera duhet të jetë brenda kufijve: 27-62 mmol.

Kështu, duke filluar nga 8 ose 9 vjet analizuar djemtë dhe vajzat kanë disa dallime mund të vërehen. Kujtojnë se këta djem gjithmonë do të tejkalojnë këto vajza. Kjo është pavarësisht trup të shëndetshëm. Që nga 14 - vjeçar dhe 18 - 20 vjeç, një fushëveprimi më i zgjeruar pak djemtë dhe janë për 35-80 mmol / l.

Sa për vajzat e moshës së njëjtë - nuk ka nevojë të mbështetet kreatininës normale: 30 - 70. Në qoftë se ne jemi duke folur për të formuar plotësisht trupin e mashkullit, atëherë e dini se fushëveprimi i lejueshëm i rritjeve të mëtejshme në normale burra, të shëndetshëm se ata janë nga 55 100-115.

Lidhur me trupin e formuar femër - këtu ne po flasim për numra prej 50 dhe duke i dhënë fund në vend të zhveshur në 100. Megjithatë, në qoftë se analiza juaj do të jetë pak më të ndryshme nga ato korniza që janë duke pretenduar sipër - nuk ka asnjë arsye për t'u shqetësuar.

Kështu, po të kemi parasysh treguesit e tjerë të gjakut dhe nuk zbulojnë shmangie të rëndësishme nga normal - atëherë gjithçka është në rregull.

Devijimet e vogla mund të shkaktohet nga një numër arsyesh, duke filluar nga ushqimi dhe duke përfunduar me stresin që ju u ekspozuar kohët e fundit.

Nëse të dhënat tuaja do të ndryshojnë, por edhe vlerat e tjera (rruazat e bardha, qelizat e kuqe të gjakut, prothrombin, amylase, kolesterolit) do të jetë ose të lartë apo të ulët - është dëshmi e shkeljeve të rënda. Shpesh, këto shkelje kanë të bëjnë me punën e veshkave ose mëlçisë.

Duke përmbledhur më sipër, do të doja të vini re se shumë njerëz janë në kërkim të një përgjigje për pyetjen: që do të thotë rritur kreatininës dhe sëmundjet mund të fillojnë të zhvillojnë.

Me këtë rast, ka shkruar një artikull të veçantë të cekura në fjalinë e dhënë më herët.

Nëse unë bëj atë - pastaj ra në pyetje "normë kreatininës" - ju mund të çabonoheni në komente.