Çfarë ju duhet të dini për leukociteve gjakut normë që ndryshon me moshën


Vazhdimi i theme filluar para se unë të them se sot ne do të vazhdojmë për të analizuar shkallën e qelizave të bardha të gjakut në gjak që çdo person individualisht.

Unë duhet të them se edhe pse përmbajtja është dhe ku - kufizimet specifike numerike, por për personin e njëjtë në rrethana të ndryshme dhe ndikimit mjedisor, numri është vazhdimisht në ndryshim.

Fakti që ndryshimet në nivelin e qelizave të bardha të gjakut do të ndodhë në ndryshimin e stinëve, intensitetin e punës tuaj, gjendjen emocionale, dhe kështu me radhë.

Megjithatë, ne nuk duhet të harrojmë gjithashtu se një qelizë të bardhë të gjakut jeton vetëm disa ditë ose më pak.

Dhe që trupi ynë është i ekspozuar ndaj sulmit të vazhdueshëm të mjedisit të jashtëm - për imunitet normal duhet të përpiqen për të mbajtur numrin e leukociteve gjithmonë normale.

Por që kufijtë dhe standardet, si dhe përkrahja e tyre për të shënuar ju kërkoni?

Gjak e bardhë normë cell count


I vini re se numri maksimal i leukociteve në gjak e të porsalindurve dhe gradualisht zvogëlohet me rritjen e të drejtave. Kështu, ata janë matur nga numri i njësive për litër të gjakut. Kështu, në të sapolindur vlera mund të shtrihen në mes të 9,2 x 109 njësitë dhe pothuajse 14h 109. Dhe ndoshta edhe më shumë.

Ajo mund, për shembull, të shkojnë deri në nivelin e 30, e cila konsiderohet edhe normale. Në të njëjtën kohë, unë dua t'ju kujtoj se në mënyrë për të parë foton që pasqyron komponentin e vërtetë të qelizave të bardha të gjakut, është e nevojshme për të analizuar një kohë të caktuar.

Domethënë agjërimi në mëngjes.

Në fakt, të gjithë e dinë rregullat themelore - kjo është detyrë e profesionistëve. Unë vetëm dua të them se është më afër tyre numër drekë dhe përmbajtja janë subjekt për të ndryshuar. Pra, për të ndihmuar ju them se niveli maksimal që mund të shihet të ketë orë në mbrëmje.

Duke vazhduar bisedën për të thënë se nga një vit të moshës dhe rreth 3 vjet, një fëmijë mund të jetë në fushën e nivelit të 109 6x - 17h 109 njësi. Edhe në qoftë se ne do të arrijmë që të 20 - ende do të jetë normal. Pas kronologjinë e ngjarjeve deri në 10 - mosha e nivelit të fëmijës është ulur pak më poshtë normal dhe do të konsiderohen Niveli: 109 6x - 12x 109 njësi.

Nëse një fëmijë në këtë moshë nuk të majm për therje dhe për të monitoruar ushqimet e saj të sakta dhe të plota - pastaj me të gjitha këto shifra nuk mund të shqetësohen veçanërisht. Përjashtime mund të bëjë sëmundje komplekse, dhe thyerje me pasoja të rënda.

Në këto raste, veçanërisht i kushtoj vëmendje të leukocytes në gjakun e një fëmije , sepse i - Prodhimi i tyre i parregullt mund të vuajnë sistemet e rëndësishme dhe organet e gjithë trupit. Që nga 10 - vjeç dhe lart deri në moshën e rritur, një njeri i vendosur për të njëjtën vlerë që është në varg nga 109 në 4x 9X 109 njësi.

Miri, sigurisht, vlera mesatare e tyre, që në një person i shëndoshë do të jetë: 109 6x - 7x 109 njësi. Në qoftë se ju mbani në këtë nivel - jetëgjatësia është më e lartë se ajo e atyre që shkelin gjendjen natyrore të organizmit varëshme të ndryshme dhe të hahet mënyrë të shëmtuar.

Së fundi, unë do të them se për të ruajtur normën e qelizave të gjakut të bardha në gjak e cila duhet të jetë mundësisht i njëjtë, mund dhe duhet të zgjidhet siç duhet përmes dietës, të cilat do të diskutohet këtu.