Po në lidhje me pronat e dobishme e Physalis


Unë do të doja të tërheq vëmendjen tuaj për Pronat e dobishme Physalis , si një bimë, ose më saktë fryti i saj më tepër i rrallë në dietën tonë.

Por, vetëm duan të vënë çdo gjë në vendin e vet.

Shkarko fund është se në vetë Physalis - një bimë që ka dy lloje të ngrënshme dhe helmuese.

Është e qartë se ne jemi gati helmues nuk flasim dhe do të jetë e angazhuar në studimin e mirë që mund të përdoret në ushqim. Unë gjithashtu dua të shtoj se frytet e kësaj bime për të përfshirë më shumë perime, edhe pse ka lloje frutash.

Pronat e dobishme në Physalis të ushqyerit të njeriut

Nëse ju çmontimit frytin për praninë e karbohidrateve, shumë i lumtur mjaft i lartë në krahasim me perime të tjera që ajo përmban glukoze dhe fruktoze, të cilat mund të arrijnë deri në 6%.


Në të vërtetë, proteina në të, siç rezulton, është rreth 1 - 2.%, e cila nuk është e habitshme që nga të gjithë fruta, manaferrat dhe perimet - kjo nuk është shifër, që ata të mburremi. Por ajo që ne e konsideronim krenohet me fruta - është niveli i lartë i përmbajtjes së hekurit, dhe, po aq e rëndësishme për ne, pektin.

Dhe çfarë do pektin, ju mund të kërkoni? Kjo është një substancë që ndihmon trupin tonë për të tërhequr helmet dhe toksina. Por, përveç kësaj, pronat e dobishme e Physalis qëndron në faktin se ne jemi në gjendje për të gjetur 7 acide të ndryshme organike.

Siç mund ta imagjinoni, përfitimi më i madh nga kjo perime, ju vetëm merrni në qoftë se ju hani të freskëta.

Por, gjithashtu, ka për shumë vite, kështu që ngjyhet si lakër turshi dhe rrokulliset në bankat si domate të njëjta ose të trangujve.

Disa mjeshtrit, në përgjithësi, të bëjë atë dehja dhe komposto. Personalisht, unë nuk e kanë provuar atë, por them se jam mjaft e shijshme dhe një lloj, shije unike. Nëse ju keni një dëshirë të fortë - mund edhe të bëjë boshllëqet për të dimrit, por është më mirë për të ngrënë të freskëta.

Unë gjithashtu dua të them disa fjalë për mbrojtjen tuaj. Cirk profesionale dhe horticulturists rekomandojmë fruta këpusin nga shkurre vetëm të pastër dhe të shëndetshme. Nëse ju doni të mbani shëndetin tuaj - është më mirë për të hedhur fruta të diskutueshme, ose të vënë ato në pleh organik.

Por, ne devijojnë fort nga kursi synuar.

Prona të dobishme Physalis në trajtimin dhe parandalimin e sëmundjeve

Që nga kjo bimë është kultivuar në ne nuk është duzinë vjet para - Unë do të doja të theksohet se modelet janë gjetur, duke e ditur se ju mund të shpëtoj veten e sëmundjeve të ardhshme dhe problemet që lidhen me shëndetin.

Pra, për të ndihmuar në eliminimin e toksinave që kanë akumuluar gjatë sëmundjes - Kush Physalis, ju stimulojnë rritjen e sekretimit biliare dhe sekretim të lëngun jashtë. Kjo ndihmon për të parandaluar shfaqjen e depozitave paralele kripë dhe gurë në veshka.

Megjithatë, efekti nuk është vetëm parandalimi, por edhe në zhvillimin komponimet ekzistuese kripë në formën e gurëve.

Edhe në qoftë se ajo është e ftohtë ose inflamacion - Kush perime të freskëta, ju merrni një efekte anti-inflamator dhe qetësues.

Gjithashtu, kam harruar të them se ajo është përdorur për rimbushjen e vitaminave. Dhe më herët, kur ka pasur shitje aq e përhapur e komplekseve vitaminë si tani - ai i rekomanduar si një ilaç natyral. Por kjo nuk është e gjitha.

Ndikimi pozitiv është edhe në sistemin e tretjes. Shpresojmë, ky incizim kam bërë të zhvilluar temën e dobishme pronat Physalis dhe përcjell ju thelbin. Në qoftë se - që ka humbur, ose ju dëshironi të ndani vërejtjet tuaja - ju mund të shprehin idetë tuaja në komentet më poshtë.