Ajo që ne dimë të eozinofileve në gjak


Përshëndetje miq! Tani unë dua të ju tregojë për këtë si pjesë e eozinofileve në gjak.

Por kjo është në të gjitha, mund dikush - por tani qaj?

Heshtje, përgjigja është. Mos harroni kur ne i tha ju në lidhje me qelizat e bardha të gjakut në gjak?

Edhe nëse ju nuk e mbani mend, ose të paktën e di se ose imagjinoj çfarë është. Kështu, Eozinofilet në gjak - eshte nje grup i qelizave bardha te gjakut, i cili ka qëllim saj specifike.

Grupi "kapur" mënyrë që të flasin thuash të drejtën, kjo "capture grup" Unë dua të ju them.

Eozinofilet në gjak

Ajo duhet, unë mendoj, që të them disa fakte. Kjo tha, rrëzohej në biokimi ...


Ku ka ata vijnë nga?

Burim i këtyre djemve janë palca e kockave tona. Atje ata zhvilluan pa u ndalur. E vetmja gjë që - ndonëse një masë më të madhe dhe në të cilën - ndërsa më të vogël. Nga rruga thonë se ata nuk jetojnë shumë gjatë. Jetëgjatësia maksimale jeta është 2 javë.

Vendbanim i tyre ...

Në fakt, Eozinofilet në gjak nuk janë shumë të gjata. Pasi ata janë plotësisht të pjekur në palcën e kockave tuaj - ata me siguri bien në sistemin e qarkullimit të gjakut. Por, siç thashë "rri" atje nuk janë shumë të gjatë - vetëm 2 - 05:00.

Pastaj, ata u shpërndanë gradualisht me trupin tonë dhe të qëndrojnë në kërkesë.

Nëse ata nuk janë deklaruar brenda 2 javësh, atëherë shkatërruar dhe hequr nga trupi.

Vendi kryesor i vendosjes:

 • traktit gastrointestinal,
 • sistem dritë,
 • mirë, por ata mund të përqendrohen në kapilarët e lëkurës.
 • Roli i tyre kryesor ...

  Njëjtë si në qelizat e bardha të gjakut - të mbështesin trupin tonë dhe për të mbrojtur atë nga çdo papastërti. Por unë mendoj se ju ende i doni të dini se çfarë është normale për person mesatar?

  Eozinofilet normë

  Të gjitha rregullat e eozinofileve në gjak, si rregull, laboratorët kërkimore shumica janë llogaritur si një përqindje. Edhe pse ka laboratorë që llogaritin vlerën e tyre absolute, dmth, duke u përpjekur për të vendosur numrin e tyre specifik në një masë të caktuar.

  Dhe nëse flasim për numrat specifike në raport, atëherë:

 • Burrat dhe gratë janë normë prej 0,5% në 5%. Siç mund ta shikoni, një gamë mjaft të gjerë të
 • për njerëzit pas 50 vjet rritet shkalla e pak dhe është tashmë prej 1% deri në 5.5%
 • Kjo jo për të shkruar një çorientuese të them se këto shifra janë llogaritur për çdo litër të gjakut.

  Shkalla e eozinofileve në fëmijët

  Duke folur për fëmijët, shkalla e eozinofileve në fëmijë janë shumë të përfytyruar parë gjatë viteve. Kështu, në fëmijët e tyre shumë të rinj mund të jetë edhe më i madh sesa në fëmijët më të vjetër. Dhe nëse flasim për numrat specifike, atëherë:

 • Fëmijët nën një vit me normat mesatare: 0,5% - 7%
 • duke filluar nga 1 vit deri në 12 vjet, duhet të përqëndrohet në vlerën e 0,5% - 6,5%
 • 12 vjet dhe pothuajse 16 vjet norma gradualisht bie në 0,5% - 6%.

 • E pra, në 16 - 19 vjet bëhet më shumë norma të rriturve: 0,5% - 5%
 • E pra, tani, unë ju ftoj të lexoni një artikull në lidhje pse Eozinofilet në gjak rritet, dhe se kjo duhet të bëhet.