Çfarë është e dobishme është një samberi kokrra të kuqe


Për shkak të faktit se Berry samberi ka një shumë të varieteteve, disa njerëz e konsiderojnë atë pangrënshëm.

Megjithatë, për të përfshirë pangrënshëm, jo ​​të gjithë, por vetëm një pjesë të specieve.

Të tjerë, megjithatë, nuk janë vetëm të dobishme për ushqimin tonë, por tani gjerësisht janë përdorur jo vetëm si një zëvendësues për dietë dhe dietë e njeriut.

Për shembull, ajo është, dhe shumica e shkurre, të cilat rriten këto manaferrat janë përdorur për qëllime mjekësore.

Nga rrënjët, gjethet, rrjedh, e bëjnë teas të ndryshme dhe tinctures. Unë bëj, sigurisht, dhe tinktura alkoolit (unë personalisht kundër përdorimit të tillë), megjithatë, nuk është për atë. Tani le të flasim më shumë për vlerën e kësaj bime për ushqimin tonë.

Çfarë është vetë samberi kokrra të kuqe


Nëse ju përfaqësojnë boronicat, frytin pak se sa samberi si të. Por, në varësi të kushteve të motit, terrenit dhe varieteteve mund të jetë pak më pak se boronica. Ose njëjtë.

Megjithatë, kur në krahasim me të njëjtën boronicë, me një shkurre boronicë mund të mbledhë deri në 100 gram fruta. Në këtë rast një bush mund të prodhojë edhe një vëllim të plotë kovë prej 10 ose 12 litra. Prandaj, ajo është mjaft e rëndësishme për ata që kanë kopshtet e tyre,

vilë, etj Dhe, që nga kjo bimë rritet mirë në një klimë qendror dhe më shumë - më pak toleron dimër - ajo mund të kultivohet.

Dhe në qoftë se ju qasje këtë çështje me mendjen - në disa vjet, ju filloni për të marrë korren goxha.

E pra, kjo është për ata që mund të përballojë të rritet. Për ata që duan të dinë në lidhje me pronat shëndetësore, shije, etj, unë do të them këtë. Për mua ai ngjan ngjyra e currants pjekur mirë. Nga rruga, duke folur për ferrë, shije rrush pa fara që është i pranishëm në të më e theksuar.

Shijoni gjithashtu jep disa kosi për shkak të faktit se ekziston një numër i mirë i acideve të ndryshme organike. Pjekuria e plotë ndodh në fund të verës. Duke folur në mënyrë specifike në lidhje me ushqimin, ka disa Shtrirja dhe kufizimet.

Pra, nëse ju doni të ju sjellë përfitime samberi Berry - hani atë brenda 200-300 gram në ditë. Nëse ju hani më shumë se 300 gram, pastaj - për herë të parë, të mësuarit për të bien ndjeshëm, dhe - së dyti - kjo mund të shkaktojë një efekt laksativ.

Prandaj, mos të provoni fatin tuaj dhe të ndiqni këto korniza tagged. Dhe duke folur për herë të - kjo është edhe koha më e mirë duke marrë në ushqim. Përcaktuara 300 gram nuk është e rekomanduar për të ngrënë në një ulur.

Have fun rekomandim shtrirje 2, apo edhe 3 herë. Kështu, disa mund të hani në mëngjes duke filluar në 8:30 am. Dhe, duke folur e afatit në mbrëmje, nuk përpiqet për të ngrënë atë pas 19:00.

Nëse tha i kimikateve, ka pektin. Këto komponime të kontribuojnë në faktin se ata lidhin dhe të ndihmojë të hequr toksina, helme nga trupi ynë. Nga - bollëkun e selen dhe antioksidantë - plakjen e qelizave tona dhe trupit ngadalësohet pak.

Kjo është arsyeja pse ajo është e rekomanduar veçanërisht hahet vajzat që duan të ruajnë rininë dhe bukuri për një kohë të gjatë. Për më tepër, ka edhe komponimet organike të tilla si anthocyanins. Këto janë komponimet që ndërveprojnë me gjakun tonë, të përmirësuar gjendjen e saj të përgjithshëm.

Dhe Berry kështu samberi në përbërjen e tij dhe në pronat e tyre ka mjaft shumë për ne.

Prandaj, unë propozoj që të vazhdojnë të marrin në konsideratë këtu.