Çfarë thonë njerëzit që u zgjua etikën e vegetarianism


Ata që e ndaluar të hahet mish, domosdoshmërisht, zgjohen pas një kohë etika e vegetarianism .

Njeriu fillon të shoh se kafshët hahet nuk është vetëm ndikon negativisht trupin e tij, por gjithashtu mbart një problem të veçantë për mjedisin dhe shoqërinë.

Për shembull, shërbimet sociologjike, kryen kërkime në problemet e urisë, arriti në përfundimin vijues.

Në mënyrë që të japin popullin në tryezë kilogram të mishit - vetëm prodhimin e tij duhet të shpenzohen nga 4300 deri në 15.000 litra ujë të pijshëm. Për më tepër, në mënyrë për të ushqyer kafshët e destinuara për therje - duhet vazhdimisht të kalojnë një ton ushqime.

Vetëm imagjinoni se sa shumë mund të hani për një jetë vetëm një derr? Dhe miliona e tyre në stilolapsa. Gjithashtu në 1989, të njëjtin shërbim ofruar dëshmi se në qoftë se popullsia amerikane ka reduktuar konsumin e mishit nga vetëm një të dhjetën e - problemin e urisë në botë pothuajse do të zhduk.

Kjo është për shkak të faktit se ato ushqime kafshët e ha - do të mund të shkojnë për të ushqyer popullatën ngordhje. Dhe etika e vegetarianism është se kur një person fillon të mësojë apo të njoh nga afër veten me fakte të tilla shkencore - ai më nuk mund dyshim.

Dyshim, dhe ai zgjodhi rrugën e drejtë? Dhe, edhe ata që nuk kanë vendosur ende për të përdorur vegetarianism si dietën e tyre kryesore - pas fakte të tilla të fillojnë të mendojnë seriozisht.


Gjithashtu, ka njerëz që ende zgjohet etikën e vegetarianism nga një moshë të re.

Sidomos sot, ne mund të shohim një shumë të fëmijëve të cilët refuzojnë enët e mishit, duke u dhënë atyre prindërve. Lexoni më shumë për fëmijët dhe ushqim të shëndetshëm mund të mësojnë nga neni "vegetarianism dhe fëmijët."

Ka edhe të rriturit janë duke u ngrënësit pasionuar mishit të ishin në gjendje të kuptoj se çfarë etikën e vegetarianism. Personi i arsyeshëm nuk mund të shikoni në pjatë tuaj dhe të shohin kufomat. Ai e kupton se në mënyrë për të konsumuar ajo është - dikush - kjo është dashur të jetë vrarë.

Gjë është një proverb i vjetër. Një person që ha mish, enët peshk dhe për të marrë vezë - varrezë është duke ecur kafshët.

Një person i tillë nuk ka edhe nevojë për të shpjeguar në mënyrë specifike se çfarë përfitimet e vegetarianism. Ai e kupton se sa shumë kafshë vuajtjet e shkaktuara.

Në përfundim, unë mund të them se etika e vegetarianism shumë zgjohet ata që dikur vizitoi fabrikën, ose të paktën shikuar në video, e cila tregon se çfarë me të vërtetë ndodh me kafshët para vdekjes. Unë e pranoj - është shumë e frikshme dhe të frikshme video nuk është për të zbehta e zemrës. Dhe pasi që ju mund të hani të vegjëlit e tyre? Ne gjithashtu rekomandojmë shikuar 6 - minutë Video clip ju: