Çfarë është dietitians apo diskutuar në lidhje me çfarë janë përfitimet dhe dëm të salcë kosi në dietë


On - fakti se të gjitha produktet e qumështit janë të trajtohen me respekt sa i përket ushqimit, sot ne do të flasim për atë që janë përfitimet dhe dëmet e salcë kosi.

Sigurisht, ky produkt ka ndryshuar pak gjatë disa dekadave të fundit, dhe për këtë arsye, ne duhet të themi faktin se tani ka më manifestime negative.

Por, në çdo rast, salcë kosi është gjithmonë një prej shtojcave ushqimore më të dobishme dhe të plotë në dietë e njeriut.

Përfitimet dhe dëmet e krem ​​mjekësore dhe Ayurveda

Nëse ju them këtë produkt të bazuar në Ayurveda - këtë produkt mirësinë. Kjo do të thotë që është një efekt pozitiv mbi trupin tonë jo vetëm në drejtim të ngopjes së yndyrave, proteinave dhe komponimet e tjera.


Dhe, gjithashtu, dhe mbushje dhe forcojnë membranat tona hollë (biofields). Siç shihet, ju mund të filloni të kërkoni? Shkarko fund është se kur hamë këtë produkt - në karakterin tonë dhe mendjet tona të fillojnë të pësojë disa ndryshime.

Kështu, sipas Ayurveda, ne fillojmë për të aktivizuar më shumë energji, duke rezultuar në më shumë pushtet dhe nuk ka mundësi për detyrë aktive. Paralelisht, edhe pse ne të merrni më shumë energji, ne shpëtuam më shumë paqe e mendjes se edhe ishte më parë.

Ju mund të vëreni veten se në qoftë se ajo ha - tension gradualisht subsides. Por kjo nuk është e gjitha. Ekziston edhe një efekt konkret dhe pozitiv në organet dhe sistemet e trupit.

Kështu, kur konsumohen rregullisht, indet e trupit tonë fillojnë të forcohen dhe përmirësohen si një punë të përbashkët hormonal dhe limfatik sistemit. Duke folur në mënyrë specifike për organet, ekspertët rekomandojnë krem ​​hahet Ayurveda ata që kanë probleme të mëlçisë dhe autoritetet përgjegjëse për prodhimin e hormoneve.

Nëse ju thoni rreth e negativ - këtu është ajo që ne duhet të themi. The downside është e lidhur kryesisht me produktin që është filluar për të shitur në supermarkete dhe dyqane të tjera. Mos harroni se sot ajo që është shkruar në paketim dhe shitësit thonë në lidhje me cilësinë dhe standardet e larta - është shpesh një i uritur, ku asgjë nuk është e shenjtë.

Tani ajo aq e ndotur që në vend të yndyrna natyrore janë shtuar vaj peshku, dhe për dhënien viskozitet trashese sintetike janë shtuar. Edhe për të dhënë ngjyrë e dëshiruar nuk është urrejtës për të shtuar ngjyra.

Dhe kjo nuk është e tërë arsenalin e prodhuesit. Prandaj, mendoj dhe të vendosë për veten tuaj. Personalisht për veten time vendosi se opsioni më i mirë - është për të blerë një shtëpi apo gjyshet bëj veten time.

Kushdo që me të vërtetë kujdeset për shëndetin e tyre - do të jetë në marrëveshje, edhe pse justifikime se shtëpi kurrë nuk shesin. Nëse kërkimi i mirë - ju gjithmonë mund të gjeni atë.

Përfitimet dhe dëmet e salcë kosi në dietë

Duke folur për ushqimin tonë - ne kemi rregulla të caktuara që ndikojnë në shëndetin tonë.

Për shembull, nëse ju hani atë në mëngjes 7:00-20:00 - atëherë çdo gjë do të jetë mirë. Nëse hani pas 20:00 - ajo pothuajse menjëherë do të shkaktojë keqfunksionim të gastro - traktin e zorrëve.

Por kjo nuk është e gjitha. Ka edhe rekomandimet dhe sasi.

Pra, për person mesatar, sasia e konsumuar duhet të nuk tejkalon 200 - 250 gramë në ditë. Nëse ju hani më shumë - kjo nuk është e mjaftueshme që të fillojë probleme të zorrëve, por oreksi dhe ndjenjat ende mund të jetë e humbur do të vjella.

Dhe në qoftë se, për shembull, ajo dëshiron që të duken më mirë - kjo është e rekomanduar për të shtuar në dietën tuaj 50 gram e krem ​​që përqendrimi i yndyrës vetëm sipër.

Por tema e "përfitimit dhe krem ​​dëm" më i gjerë, dhe, për këtë arsye, ajo nuk ishte gjithçka thënë. Ndoshta së shpejti, nuk do të ketë zgjerim të këtij rekord. Në çdo rast, unë ju rekomandojmë të ndiqni blog