Çfarë është off Berry saxatilis Rubus


Edhe pse Berry saxatilis Rubus dhe shumë të gjatë të njohur në rajonin tonë - ende, shumë njerëz injorojnë anën e saj, duke menduar se kjo është disa - farë e keqe.

Por ata që ende dinë pronat e saj të dobishme dhe aplikim në ushqim - qëndrojnë pranë shkurre, ku ajo zbukuron.

Saxatilis Berry Rubus nga kënde të ndryshme shikimin

Në aspektin e paraqitjes - ngjyra mund të krahasohet me mbledhje të pasur me ngjyra. Ose ngjyrë kujton ripening qershi janë të pjekur apo qershi. Madhësia - një diametër të vogël fruta të ngjashme me boronica apo Kastrati.

Në fakt, disa njerëz unknowingly, mund lehtë të ngatërrohet me Kastrati.


Por shije, kur krahasohet me të njëjtat Kastrati - është shumë e ndryshme.

Po - sepse përmban acide organike - ka një shije pak kosi.

Në parim, kokrra të kuqe Rubus saxatilis si kushëri i saj fisnik Shadbush - mjaft i holluar me ujë dhe, në mënyrë për të thënë freskuese. Në shumicën e vendeve të CIS, kjo bimë mund të gjenden pothuajse kudo, ku ka pishe ose thupër pyjet.

Megjithatë, në vitet e fundit kjo fabrikë ka rënë, por ende mund të gjenden. Nëse ju them se çfarë është koha më e mirë për të mbledhur - se në shumicën e fushave është mes të verës apo muajin e gusht.

Berry Rubus saxatilis ushqyese

Nëse ju filloni të hahet temë - se dobia më e madhe mund të merret vetëm kur Berry Rubus saxatilis vetëm - vetëm ndërprerë dhe e vënë në gojë.

Kjo, natyrisht, situata ideale që përfshin forays tuaja në pyll.

Dhe në qoftë se jeni duke menduar për të blerë atë - është një rregull i thjeshtë: "të freskët - më mirë." Ky rregull është i madh dhe të gjithë fruta të dobishme. Shkarko fund është se si fruta dhe kokrra të kuqe saxatilis Rubus të përmbajë jo vetëm acide organike, si dhe vitamina dhe sende të tjera të dobishme që fillojnë të shembet nën ndikimin e kohës.

Për shembull, ai përmban vitamina A dhe C, kanë filluar të humbasin forcën e saj në ditën e dytë pas frytet u ndërprenë. Sigurisht përmbante elemente magnez, mangan, hekur dhe fosfor komponimet mbahen më gjatë - por të gjitha kanë një limit.

Në këtë drejtim, perime të freskëta u paraqit më mirë, sepse ata janë më rezistente për të ruajtur të mirat për një kohë të gjatë.

Prandaj, opsioni më i mirë - është që të përdorin produktin si qëllim - sa më shpejt që të jetë e mundur. Nëse ju nuk kanë ku të shkojnë - kjo është e mundur që të përpiqen për të shkurtuar jetën shelfin. Mundësisht, për shembull, të bëjë bllokim, e cila, nga mënyra, vlerësuar shumë, shumë.

Në qoftë se ne po flasim për korrje dhe përdorim - ju nuk mund vetëm të bëjë bllokim për dimër dhe të ruajnë si komposto. Shumë e mirë dhe e drejtë - për të thatë një paund disa për dimër.

Sigurisht, për hir të eksperimentit mund të jetë më i vogël, por të përpiqet gjithsesi i nevojshëm. Lidhur me çështjen e korrje në dimër - ajo mund të jetë tharë raspberries, dogwood pjekur mirë, dhe çdo gjë që mund të jetë tharë. Unë mendoj se të gjithë ne vitamina shtesë nuk do të ndërhyjë.

Në dimër ju mund të sigurtë të zhytem në ujë për disa orë. Dhe pastaj, ose të tjera fruta të thata, ose të thata arra shqeme dhe të tjera, ose të pastër - të marrë në mëngjes. Kur ushqimi - tërësisht përtyp rekomanduar për të rritur asimilimin e produktit nga trupi.

Dhe kokrra të kuqe, edhe i freskët Rubus saxatilis kërkon vëmendjen.

A nuk e hedhin atë shpejt në gojë për të mbushur barkun e tij. Më mirë tërësisht përtyp dhe shije përvojë. Kështu, acide organike dhe elementët gjurmë janë të përziera tërësisht me pështymë dhe pastaj - asimiluar më mirë.

Kjo vlen edhe për fruta të tjera dhe ushqim të freskët. Por gjithashtu nuk e harrojmë për uzinës. Për shembull, gjethet e kësaj bime, dhe degët (siç është rasti me raspberries) - mund të shtohet për të bërë disa çaj dhe TEAS bimor.

Siç e dimë nga praktika - concoctions të tilla edhe të ndikojë në gjithë sistemin e tretjes, dhe funksionimin normal të mëlçinë dhe veshkat. Nëse disa fjalë për të thënë në lidhje me pronat e shëndetit - është e mundur për të përmendur ndikimin në metabolizmin, si dhe gjendjen e trupit në tërësi.

Shkarko fund është se Berry Rubus saxatilis gjendje për të përmirësuar dhe normalizuar proceset metabolike dhe është në gjendje për të hequr toksina dhe helmet që kanë akumuluar në trup. Ndoshta, kush e di praktikat e tyre të përditshme që - që ende?