Çfarë ajo përfaqëson dhe ku bën ure gjakut


Miq, sot temë ynë - një ure në gjak.

Gjithashtu, ne do të trajtojë këto çështje: ajo përbën, si dhe duke sugjeruar figura, kur analiza përmbledhje ekspert?

Sigurisht, kjo është një çështje që miliona ton mbahet çdo vit për përdorim në aplikimet industriale, por sot ne po flasim në mënyrë specifike për gjakun dhe komponentët e tij.

Kështu, fakti i parë është se në qoftë se niveli i kësaj substance do të jetë pak e ndryshme nga normat e vendosura - ajo mund të jetë i përkohshëm.

Për shembull, ajo mund të jetë pas përmbushjes dietë të gabuar apo pas aktivitetit fizik të zgjatur.

Normalizimi i thjeshtë dhe rregullimi i ushqimit do të ndihmojë në zgjidhjen e çështjes.

Por nëse shifrat janë mjaft të ndryshme nga normale - kjo tregon një patologji që duhet tashmë të identifikuar ekspertin. Për shembull, shifër fryrë shumë mund të tregojnë dështim të zemrës. Megjithatë, ky është informacioni në vetvete, kjo substancë nuk është e rrezikshme dhe nontoxic.

Pra, në qoftë se ajo është vetëm në gjak. Por pasuria e tij kështu që duke marrë në qelizat tona ajo mund të thithin ujë. Kjo çon në faktin se çdo qelizë fillon të rritet në madhësi. Kjo ka një efekt negativ.


Tani, disa fjalë për biokimi.

Çfarë ajo përfaqëson dhe ku bën ure gjakut

Së pari, ne duhet të kuptojmë se përkufizimi i substancës në analizën na lejon për të kuptuar funksionet e përgjithshme shtetërore si mëlçinë dhe veshkat. Dhe gjatë testet duhet të i kushtoj vëmendje jo vetëm për atë - se një tregues, por edhe të përqëndrohet në rëndësinë e qelizave të kuqe të gjakut, trombocitet, sheqer normal dhe të tjerët.

Por, siç ka premtuar, unë do të them disa fjalë për biokimi. Pra, nëse ne si ai apo jo - në trupin tonë vazhdimisht shfaqet amoniak. Dhe për shkak të faktit se amoniak për ne është asgjë më pak se një helm - si ajo duhet - atëherë hiqni dhe output.

Në fakt, ajo merret me mëlçi.

Pas konvertimin e amoniakut në ure në mëlçisë formuar gjakut që merr drejt kurs nga të mëlçisë. Por, pasi ajo gjithmonë duket dhe përhapet në të gjithë trupin, dhe ndikimi pozitiv ajo ka - ajo negativisht.

Prandaj, veshkat tona janë të angazhuar për të vazhdimisht të pastruar gjakun tonë jo vetëm i këtij kompleksi, por rrjedhin prej saj çdo gjë që nuk duhet të jetë atje. Kështu, trupi ynë rregullon këtë proces. Shkalla e këtij materiali dhe normën e saj të prodhimit në mënyrë të ndërlidhur që një pjesë e rëndësishme e ure në trupin tonë pothuajse nuk ndodh.

Dhe në qoftë se veshkave ose mëlçisë funksion është i shqetësuar - kjo mund të shihet në analizë. Nëse për të thënë rreth numrave të veçanta - normë për një të rritur është: 660 miligram për litër të gjakut ose rreth 4 kilometra në Mol për litër.

Megjithatë, në gratë shifër më poshtë.

Njerëzit 60 vjeç për shkak të faktit se veshkat janë jo më shumë - ky rregull shënuar pak - pak më e lartë dhe është rreth 700-750 miligram për litër. Në fëmijët, megjithatë, më poshtë. Kështu, për trupin e fëmijës do të jetë kornizë e pranueshme: 1,8-6,4 milje mol për litër.

Dhe për të zgjeruar më tej të kuptuarit e kësaj çështjeje - I vendosur për të shkruar një artikull të veçantë që flasin për pse ure në gjak mund të rritet, dhe çfarë do të thotë për ne.