Çfarë e bën shkencën lindore apo vetitë e dobishme të kungull


Jo shumë kohë më parë isha në - e re të produktit të zbuluar ushqimor të tilla si kungull substanca të dobishme dhe ju doni të transferimit.

Më parë, kur unë gjithmonë pidsovuvaly rrëmujë ku kungull ishte një komponent i madh - Unë me të vërtetë nuk e duan këtë perime për shumë vite.

Edhe mendonin se ai nuk kishte asnjë vlerë ushqyese për njerëzit. A është kjo një alternativë - kjo është fara e bardhë janë nxjerrë nga ai.

Por kur dietë ime ndryshoi seriozisht - vendosur, pas dëgjimit të reagime shumë njerëz përsëri të përpiqet për të ngrënë këtë produkt, por ka një të freskët, formë të papërpunuara. Dhe nuk ishte i zhgënjyer. Pra, këtu janë disa fakte.

Kungull prona të dobishme


Për blogun konsumatorëve tashmë e dini se ne çdo produkt të vetëm të përpiqen të marrin në konsideratë jo vetëm dorën njëanshëm, ku ne të gjetur se si shumë vitaminë A, proteina, kalcium apo diçka - diçka. Sigurisht, jo pa të, por edhe të përpiqen të marrin në konsideratë çdo produkt është marrë nga pozita e shkencës lindore të Ayurveda.

Kjo është e nevojshme në mënyrë që të kuptojnë se si një perime të veçantë apo produkt tjetër të ndikojë në disponimin tonë, karakterin, shëndetin dhe më shumë. Dhe në qoftë se në mënyrë specifike flasim për kungull - atëherë kjo është një efekt delikat në shëndetin tonë dhe karakterin tonë.

Po, kjo perime vetë i referohet disa nga produktet ushqimore më të mira që janë të përshtatshme për njerëzit.

Duke folur gjuhën e Ayurveda - është quajtur, në mirësi perimesh. Dhe si është ndikimi që ju kërkoni?

Gjë është se kur ne fillojmë të vazhdimisht ha këtë perime, kemi filluar për të zhvilluar cilësitë e karakterit të tilla si përulësi dhe vullnet. Kjo është vetëm për shkak atmosferë e çdo bimë apo qenieve të tjera të gjalla me të cilin ne jemi në kontakt të fillon të ndikojë vet atmosferë tonë.

Kjo mund të shpjegohet me një shembull të thjeshtë me pak fjalë. Për shembull, në qoftë se ju i përmbushni mikun e tij, alkoolet dhe buzëqeshje rrezatues i lartë i të cilit - ju gjithashtu padashur fillon të rritet humor. Në mënyrë të ngjashme këtu.

Por, që ne po flasim për pumpkins, atëherë le të saj dhe të përqëndrohet.

Pra, nëse ju do të mbajnë atë - kjo jo vetëm që do të përmirësojë ju në përulësi dhe vullnet, por edhe të prekë organe dhe sisteme të veçanta.

Po, kjo është një ilaç i shkëlqyer natyral për të përmirësuar funksionin e mëlçisë dhe punë. Nëse ushqimi juaj është gjithmonë kjo perime - ajo do të jetë një agjent i shkëlqyer parandaluese dhe terapeutike për të mëlçisë jo vetëm, por edhe për sistemin nervor.

Megjithatë, ajo është e rekomanduar për të ngrënë atë të freskët. Për ata që nuk e kanë provuar ende - në fshehtësi të them se mjaft e shijshme, por që ju nuk do të ketë efekte negative dhe pasojat - ka disa rekomandime. Po - së pari, ajo është e rekomanduar për të ngrënë të paktën duke filluar nga 10:00.

Gjithashtu, ajo nuk është e rekomanduar për të ngrënë pas 19:00. E megjithatë, nuk harroi ende për të thënë se numri optimal për një person normal - një 200-250 gram në ditë. Për shembull, ky numër mund të përdoret në salads ose hani në formë të përmbledhur, të prerë në feta.

Nëse, fjalë për fjalë, me pak fjalë vitamina përmendim dhe minerale - kjo perime është e pasur me vitaminë A dhe askorbinki (vitaminë C). Gjithashtu, ka shumë kalium, kobalt, zink dhe bakër.

Sigurisht, kungull pronat e dobishme ushqyese është më i madh se ne po diskutohet tani. Ju mund të shkruani një koment, ose të presin për artikuj të reja në këtë temë.