Çfarë e bën ilaçin pronat e dobishme e stevia


Miqtë, përsëri ne po flasim sot për pronat e dobishme e stevia - vetëm të jetë e qartë se kjo fabrikë do të vihet në një dritë pozitive.

Edhe pse ka një numër mjaft i argumenteve dhe studimeve që gjoja të provojë që në vetvete Dëmi Stevia shkakton, dhe për këtë arsye nuk duhet të përdoren në të ushqyerit të njeriut.

Dhe, pasi që këto mosmarrëveshje dhe "batanije zvarritje" ka vazhduar për një kohë të gjatë - jo shumë kuptim për të renditur të gjitha qindra gjetjet shkencore dhe provave që, nganjëherë, kontradiktore.

Si përfundim nga të gjitha këto diskutime Unë dua të them se Organizata Botërore e Shëndetësisë (OBSH) në qershor - korrik 2004 lëshuar një vendim në të cilën kjo bimë është gjetur të jetë i përshtatshëm në të ushqyerit të njeriut.

E vetmja gjë që ju duhet të dini në lidhje me të gjithë impiante të trajtimit, dhe jo vetëm terapeutik, por në përgjithësi në të gjitha produktet - në total ka një normë. Si shembull, mjaltë mund edhe të fillojnë të dhëmbin stomak kur për të ngrënë më shumë se normale. Ajo që unë i dha këtë shembull? Fakti që Stevia gjithashtu ka rregullat e veta të përdorimit.

Po, e njëjta OBSH tha se e lejueshme për të përdorur norma e përditshme është sasia nuk kalon 2 mg për kilogram të peshës trupore. Nëse përafërsisht të krahasueshme me sheqer tonë të zakonshme - është jo më shumë se 40 gram në ditë. E pra, tani, le të flasim drejtpërdrejt, dhe të përfitojnë.

Pronat e dobishme e stevia


Ashtu si shumë bimëve, dhe ushqim të perimeve në përgjithësi, stevia nuk dëmtojnë vetëm është, por më tepër përmban një shumë kemi nevojë për vitamina, minerale dhe komponimet tjera të dobishme.

Vitamina Po, ajo ka qenë gjetur të tilla si Retinol (vitaminë A), disa vitamina nga grupi B (B1, B2, B6, B9), acid Askorbik (vitaminë C) dhe E.

Sigurisht, në një normë prej 40 gram, të merrni një shumë ne nuk e sukses, megjithatë, se - që mbeten. Duke folur për minerale, ajo është e pasur me: kalcium, kalium, fosfor dhe më shumë. E pra, në qoftë se ju them të këtyre mineraleve që nuk janë aq të përhapura në ushqim - ai duhet të nxjerrë në pah praninë e kromit, selen, silic, zink.

Çfarë specifikisht duhet të ju lutem ju - është një strukturë e pasur me antioksidantë. Dhe ju ndoshta e dini se të gjitha antioksidantë është ndikimi më i mirë në qelizat e trupit tonë.

Dhe ju mund të gjeni rutinat, kvartsetyn dhe komponimet e tjera flavonidnye që janë antioksidantë.

Bazuar në sa më sipër, ajo mund të bëjë vetëm një konstatim paraprak që stevia përshtatet ata njerëz të cilët kanë një problem me metabolizmin, si dhe ata që duan të humbin peshë. E megjithatë, të gjitha deklaratat e mësipërme dhe pretendimet janë pa bazë. Kështu, Ministria e Shëndetësisë së Federatës Ruse kohët e fundit lëshoi ​​një opinion që aplikimi dhe përdorimi i kësaj bime mban një efekt pozitiv.

Pra, kur një person përdor atë - kjo çon në përmirësimin e funksionit të sistemit imunitar, dhe organeve të brendshme të përmirësuara dhe të tjera.

Kështu, ai u konfirmua një ndikim pozitiv në organe të tilla si mëlçi, veshka dhe sistemit të qarkullimit të gjakut dhe nyjeve.

Ju mund edhe të them se në qoftë se ju të zëvendësojë zakonshme sheqer mjaltë natyrore dhe stevia që e bëjnë një efekt pozitiv në trup - ai do të ndikojë në shëndetin e përgjithshëm të mirë.

Dhe të cilët janë të mësuar në lidhje me pronat e dobishme e stevia përpoq të hani atë apo e përdorin atë?