Çfarë bën analizën e normës së urinës cila është e ndryshme për çdo


Miqtë, ne vazhdojmë të eksploruar trupin tonë, dhe është në përputhje urinës është norma e cila varet nga mosha.

Por para se të flasim për disa tregues të veçanta për grupet e moshave të ndryshme - Unë do të doja të them në lidhje me disa fakte të rëndësishme.

Një nga këto fakte është se në qoftë se një person nuk u përmbahet me të paktën ku - parimet e ushqim të shëndetshëm, dhe nuk tkurret nga alkooli për kokë banori, dhe pirja e duhanit plotëson gjithashtu - ne mund të ngjarë të deklarojë se ai ngritur nivelet kripë e acidit urinës .

Dhe çfarë do të thotë për shëndetin e njeriut nëse niveli i acidit do të shkojnë përtej?

Pra, është në gjak tonë fillojnë të grumbullohen kripë natriumi në sasi të mëdha, e cila rezulton në qelizat dhe indet e organeve tona të brendshme janë të dëmtuara. Dhe këtu është e logjikshme të supozohet se - për membranat qelizore të dëmtuara apo të indeve të dëmtuara mund të zhvillojnë sëmundje më të rënda që mund të bëhet kronike.

Pse jam unë thashë tani? Dhe e gjithë kjo është e nevojshme që të përpiqen për të monitoruar nivelin e kripërave urinës, dhe gjëja e parë që do të ndihmojë në këtë - është normalizimi i jetës, dhe veçanërisht ushqim. Stop overeating, të ndaluar të hahet shumë mish, dhe minimizuar alkoolin në jetë - këtë rregull të thjeshtë.


E pra, tani është koha për të folur për numrat specifike.

Shkalla e urinës

Tradicionalisht, të fillojë me fëmijët. Ata janë po aq të nivelit të caktuar, pa marrë parasysh moshën. Kështu, në qoftë se fëmija është më i ri se 12 vjet - dhe përtej kufijve të saj që duhet të përqëndrohen - është 120-330 mol mikro për litër të gjakut. Nëse analiza e shifrave janë më të lartë - të marrë një sy në normën sedimentation eritrociteve.

Nëse kjo është shumë e lartë - kjo do të thotë se çdo - trup (më së shpeshti, veshkave, mëlçisë) ose organe është një shkelje. Në përgjithësi, përsëri shpesh në fëmijët devijim i rrallë nga niveli normal performancës dhe zakonisht rreth 170-200 mol mikro për litër.

Një tjetër bisedë në lidhje me njerëzit të cilët kanë arritur moshën e rritur. Këtu, nga rruga, ju duhet të them se nga 12 - vjeç dhe deri në 60 vjet në kripë e njeriut të nivelit të acidit urik në lidhje nuk ndryshon, por jo aq në ALT. Dallimi është vetëm se për gratë normë është një dhe tjetër për burrat.

Dhe në qoftë se ju thonë se në trupin e një gruaje, atëherë ju duhet të dini se vlerat e mira për ju janë treguesit 200-300 mol mikro. Disa ekspertë e konsiderojnë kornizë të pranueshme nga 140 deri 400. Nëse ju thonë për trupin e mashkullit, atëherë ajo nuk duhet të kalojë nivelin përtej 250-450 mol mikro për litër të gjakut.

Në qoftë se ju thonë se të moshuarit që janë mbi 60 ose më shumë vjet - se përtej disa zbutur dhe zgjerohet. Kështu, gratë mbi 60 duhet të fokusohet në vlerat: 210 - 430. Men cilët kanë mbushur 60 vjet ose më shumë duhet të përqëndrohet në numrat e tjerë.

Pra, nëse ju jeni një njeri dhe ju jeni më shumë se 60 - për ju janë konsideruar vlerat normale 250-480 mol mikro për litër. Nga rruga, analiza gjithashtu duhet të i kushtoj vëmendje në nivelin e amylase.

Dhe në fund, nuk ka informacion për ata që kanë arritur 90 - vjeç dhe mbi. Nëse ju 90 vjet - vlerat tuaja duhet të jetë 130 - 460. Pra, shumë për gratë.

Burrat më të vjetër se viteve '90 - Shkalla e urinës - A është 210-490.