Çfarë bën analizën, i cili tregoi se qelizat e gjakut të kuqe në urinë rritur


Miqtë, artikull i sotëm është kushtuar ekskluzivisht për një temë: pse qelizat e gjakut të kuqe në urinë rrit?

Nëse ju them shumë sipërfaqësore - ajo mund të jetë për dy arsye.

Arsyeja e parë - sëmundje apo lëndim të sistemit urinar, duke përfshirë edhe funksionin e veshkave.

Arsyeja e dytë mund të jetë sëmundje të tjera të organeve dhe sistemeve të nuk kanë të bëjnë me sistemin urogjenital dhe veshkat.

Prandaj, në këtë artikull ne do të shqyrtojmë pse një rritje në numrin e qelizave të gjakut në bazë të çrregullimeve specifike të veshkave dhe sistemit urinar, dhe në artikullin e ardhshëm do të flasim për faktorë të tjerë.

Rastësisht, duke kërkuar përpara pak - këtu është një lidhje me artikullin e mëposhtëm.

Unë gjithashtu dua të them me faktin se ka eritrocitet si të ndryshme dhe të pamodifikuar. Çfarë do të thotë kjo? Dhe kjo do të thotë se kur qelizat e gjakut bateri në urinë - ata ndryshojnë ngjyrë të errët. Në të vërtetë, siç quhen modifikuar.

Pra, pse qelizat e gjakut të kuqe në urinë rritur


Si unë njoftoi sipër - një shumëllojshmëri të problemeve në veshka dhe shtojca të tyre. Në studimet laboratorike, ka edhe një metodë që është e mundshme në gjendje të përcaktojnë se problemi është i lidhur me këto organe. Pra, në qoftë se ju të përgatisë urinën e analizës që ndahen në 3 kontejnerë (urinë primar, më tej, dhe se në mesin e fushës, fund) dhe studimet e rezultateve tregojnë qelizat e gjakut uniforme të shpërndarjes në mostrat e - arsyeja është i instaluar.

Problemi është me të vërtetë me veshkat. Megjithatë, nuk janë sëmundje të ndryshme të këtyre organeve të rëndësishme. Për përkufizim specifik kërkohet një analizë të veçantë, ose (më shumë gjasa) me ultratinguj. Për shembull, ju mund të gjeni pielonefrit ose sëmundje të tilla si glomerulonefriti. Nëse po - ju ndjeni atë fizikisht.

Simptomat e përbashkëta të këtyre sëmundjeve - vazhdimisht ethe dhe dhimbje të mprehta dhe plagosjen në rajonin e mesit. Sëmundjeve të tjera mund të filluar si një zhvillim të tumorit dhe dehje të fortë, e cila mund të jetë shkaktuar nga barnat që ju të filluar duke marrë.

Vështirësitë mund të lindin në rast se ishte Efektet forcë fizike mbi veshkat.

Për shembull, pas pësimit të një goditje, duke poshkodylysya indeve lidhës qarkullimin e duhur ose ndërprerë. Një tjetër arsye mund të jetë përçarje ose dëmtimi ureters apo uretrës.

Arsyet për këtë mund të jetë mjaft e larmishme, dhe ka tashmë më duhet të i kushtoj vëmendje në zgjedhjen e metodave të trajtimit. Shpesh, për të përcaktuar se shkaku qëndron pikërisht në ureters apo kanal - në vend Përsëri, krahasoni shifër 3 urinës të mbledhura.

Kujtojnë se në përgatitjen e mostrave për analizë në 1 enë duhet të lirojë të urinës shumë e parë në të dytë - se cili është në mes, dhe të tretë - finale apo përfundimtare.

Pra, nëse vërejmë një përqendrim të rritur të qelizave të gjakut në vetëm një kapacitet, në krahasim me teste të tjera - me mend e jonë më e mirë konfirmuar.

Është e qartë se analiza do të jetë gjithashtu i pranishëm dhe trombocitet dhe qelizat e bardha të gjakut do të rritet, dhe të tjerët. Nëse ju nuk e keni gjetur ndonjë problem me i parë ose i dytë - atëherë arsyeja për marrjen e gjakut në urinë mund të jetë një fshikëz vetë. Kështu, ajo mund të jetë dëmtuar indet, si pasojë e dëmtimit mekanik (goditje), dhe si pasojë e sëmundjes.

Për shembull, indet mund të dëmtohen nëse kanceri ka filluar. Kjo ne tani çmontuar vetëm se disa nga shqetësimet.

Pra, në artikullin tonë të ardhshëm ne të gjetur se qelizat e gjakut të kuqe në urinë rrit me - për shkeljen e prostatës apo sistemeve të tjera.