Çfarë është e njohur në lidhje me përfitimet dhe rreziqet e kikirikë që janë të detajuara në Ayurveda


Kemi kohë unë "kruarje dorën" të ju tregojë për përfitimet dhe rreziqet e kikirikë të cilat janë përshkruar më gjatë - gjatë Ayurveda.

Deri tani, në bazë të kësaj shkence lindore dhe kërkimit në ekspertë bashkëkohore mjekësore dhe ushqimore - konsiderojnë këto arra të plotë të jetë e mundur.

Dhe, fakti i parë që na jep Ayurveda - këto arra janë të ashtuquajturat efekt astringent.

Kjo do të thotë se në qoftë se ju keni një zorrët dobësuar, stomak, dhe ushqimin shkon shumë shpejt nëpër të gjithë sistemin e tretjes - ju duhet të shtoni ato në dietën tuaj. Hahet edhe 50-70 gram të produktit, ju do të normalizohen tretje.

Por menjëherë thoni në lidhje me disa karakteristika në dietë.

Përfitim badiava dhe dëm


Në - Së pari, një person normal (në kuptimin e mesatares) - rekomandohet për të ngrënë rreth 150-200 gram arra në ditë. Ky kufizim është për të siguruar se në qoftë se ka më sipër ky rregull - pas një ore - një e gjysmë, ju filloni të ndiheni vanitet.

Kështu, nga - fakti se ky produkt përmban proteina në një shumë 26%, duke marrë normën e të gjithë peshës së thatë - të mund të fillojnë dhimbje ose siklet në bark. Kjo është një shenjë e qartë se ju pereyily dhe sistemin tuaj të tretjes thjesht nuk mund të përballen me mbërriti ushqim.

Prandaj, në qoftë se ju mbani mend, ajo nuk është e rekomanduar për të ngrënë 200 gram në ditë, këtu është një tjetër fakt. Të njëjtat 200 gram, është e rekomandueshme që të mos hanë në një kohë dhe për të shpërndarë të paktën 2 herë në stomak tuaj, zorrët dhe sidomos nuk ka filluar të rezistojë marrë ushqim dhe asimilim shkoi mirë.

Në - Së dyti, ka një kohë përtej cili gjithashtu nuk është e rekomanduar për të shkuar. Po, disa nutritionists rekomandojmë hahet kikirikë në mëngjes, për të intensifikuar forcat. Kjo është e drejtë, që është vetëm duke filluar për të ngrënë duhet të paktën 09:00.

Kështu, është e dëshirueshme para të hani një mollë, banane, ose vetëm - vetëm fruta të tjera të zgjedhjes suaj.

Në funksion të faktit se çdo proteinat në ushqime janë të tretet për një kohë të gjatë, dhe ndonjëherë e vështirë - nuk e rekomanduar shqetësojnë disa produkte proteinike me të tjerët.

Sidomos kur është fjala për kohën e mëngjes. Për shembull, në qoftë se ju hani arra, fara - Tutu badiava tashmë të jetë e gjatë. Por në pasdite, i dashur lexues, janë kombinime të ndryshme të lejuara. Megjithatë, siç edhe duhet të dini.

E megjithatë, kjo nuk është e rekomanduar për të ngrënë këto arra në mbrëmje, pas 18:00. Siç mund ta shikoni, nëse ju e dini këto udhëzime të thjeshta - mund të marrin vetëm të mirat e këtij ushqimi. Nga ana tjetër, në qoftë se ushqimi juaj është kaos - kjo quhet "të mbushur barkun e tij."

Në këtë rast, çështja e vlerës ushqyese, vitamina, etj janë vetëm nuk do. Dhe së treti, ajo është e rekomanduar për të ngrënë kikirikë thata vetëm, i pjekur sa pak që ka praktikisht asnjë vlerë, por ende shpesh përmbajnë toksina.

Gjithashtu, edhe kur të blesh atë në formë të thata - shikojnë shumë të mirë për arra. Herë pas here një shitje të kaloj sinqerisht produkt myk, të cilat gjithashtu mund të jenë insekte të ndryshme.

Për të verifikuar prania ose mungesa e sipër - unë rekomandoj për të tharë gjithmonë dhe peeled nga lëvore. Në përgjithësi, vetë tema e "përfitimit kikirikë dhe dëm" është më i gjerë, dhe vazhdimi i tij këtu.