Dëm për msg


Para se të fillojmë bisedën tonë në lidhje me Dëmi msg - Unë dua të theksohet se kjo është një nga disa shtojcave që ju duhet të shikoni shumë, shumë kujdes.

Në fakt, ju mund të pyesni, "Pse kjo shtojcë duhet të i kushtoj vëmendje?"

Dhe arsyeja që ky helm është shtuar sot në shumë ushqime.

Shkopinj Gaforrja, patate të skuqura, karamele, ëmbëlsirat në përgjithësi, cookies dhe shumë produkte të tjera. Gjithashtu mos harroni se ajo është shtuar në pothuajse të gjitha gjysëm-të gatshme produkteve.

Kështu, në fillim unë dua të shtoj se ka natyrshme acid burime quajtur glutamik.

Kjo substancë nuk është relevante për temën tonë, sepse ajo është pjesë e trupit dhe është e natyrshme për të.

Tani analizuar dëmin msg, e cila është prodhuar në shkallë industriale


Së pari, ajo që unë do të doja të qëndroj - është ndikimi në trurin tonë dhe të sistemit nervor. Efektet negative të kësaj shtojce është provuar M. Hermanuszenom cili hetuar këtë helm në miun eksperimentale.

Si rezultat i shtuar ato në të ngrënë doza të vogla të MSG - të gjitha subjektet zhvilluar trazirat në tru funksionimin e duhur dhe të drejtë të impulseve nervore.

Dhe vetëm kur të fillojë për të çmontuar ushqim të shëndetshëm çdo ditë - se shumica e njerëzve do të jetë në frigorifer të paktën gjysmën e prodhimit të shtesë toksike.

Rastësisht, në televizionin qendror rus tregoi një transferim ku shqyrtoi këtë enhancer shije.

Pas një Studimet e transferimit treguan ekspertët rusë dhe mjekët në këtë çështje - Unë sapo u kthye larg nga çdo ushqim nëse ka shtuar enhancer shije artificiale - msg. Rastësisht, kalimi i këtij transferi në fund.

Natyrisht, të gjithë prodhuesit janë të vetëdijshëm për rreziqet e msg. Ata gjithashtu e dinë se gjithnjë e më shumë njerëz janë mësuar ushqim të shëndetshëm, të vetëdijshëm të kësaj shtojce dhe etiketimin e saj. Kështu ata përpiqen goxha uhischryatsya, vjen deri workarounds gjithnjë e më shumë dhe emrin.

Për shembull, vini re se në qoftë se ju jeni pjesë e etiketës apo të gjetur mbishkrime: hidrolizol zëvendësim bimor ose natyrore për mish, ose çfarëdo kombinimi me fjalën "të njëjtë", - thotë ai në mënyrë të qartë se ekziston kjo papastërti.

Gjithashtu, përdorimi i këtij produkteve shtues - një burrë të ndryshuar standardet e shije. Shkarko fund është se njerëzit nuk ndjehen shijen e vërtetë të ushqimit dhe shumë e shumë të lidhura me aromatizues sintetike.

Si rezultat, njerëzit shpesh pushon për të kontrolluar veten në shumën ngrënë.

Dhe nëse po, në vend të pjesëve të zakonshme lehtë mund të shkojë në stomak dy pjesë e, dhe në disa raste tre.

A është kjo normale?

Në përgjithësi, ajo është vlerësuar se një fëmijë sasi e lejueshme e konsumit - është vetëm 0,5 gram. Dhe duke pasur parasysh faktin se fëmija gjithmonë ha tepër - për që thjesht nuk mund të shkëputet nga "goodies" - kjo mund të shkaktojë një dëmtim të rëndë.

Rreziku është se sistemi nervor i fëmijës mund të fillojnë të vuajnë në masë të madhe. Jo vetëm ndërprerë ritmin normal të zemrës dhe ndjerë lodhje pafund. Dhe ju e kuptoni se shkalla e rritur është gjithashtu jo shumë e ndryshme, dhe është 1,5 gram në ditë.

Mendimi logjik. Në qoftë se ne e dimë se çfarë dëme msg - si të shpëtojnë prej saj?

Mënyra e vetme, sipas mendimit tim subjektiv - të ndaluar blerjen e gjysëm-të gatshme ose të paktën të përpiqet për të minimizuar përdorimin e tyre.

Dhe të zëvendësuar produktet e fabrikës do të na ndihmojë të produkteve që shesin gjyshërit në tregjet e natyrore. A keni ndonjë - ndonjë ide se kjo?

Por, siç premtoi, të merrni një ëmbëlsirë shtesë në një film në lidhje me rreziqet e msg: