Dëmtimi Alkooli


Mbi rreziqet e alkoolit në ditët e sotme shtyllave traktatet dhe e kërkimit shkencor, i shkruar por "gjërat janë atje." Problemi nuk është zgjidhur. Në ditët e sotme Rreziqet pamohueshme e alkoolit, efektet e alkoolit kërcënon mirëqenien e shoqërisë, ndikimi negativ i alkoolit në brezin e ri kërcënon shëndetin e nënave shtatzëna.

Duhet të theksohet se alkooli dëmi është aq e qartë se njerëzit të cilët rregullisht pinë alkool, të dukshme me sy të lirë. Alkooli ndikon në të gjitha organet e trupit të njeriut, dhe efektet e alkoolit shpesh janë të pakthyeshme. Nëse alkooli është sistematikisht dhe në doza të mëdha, kjo ndodh shumë shpejt Addictive, e cila është zhvilluar me shpejtësi në alkoolizmi kronik.

Një problem tjetër është se një sasi e madhe e alkoolit, e cila është shitur në vendin tonë është e falsifikimit (kompanitë jo-mbajtur, pa kërkesat e nevojshme janë plotësuar). Për shkak të përdorimit të pijeve të tilla është shpesh helmim të rëndë të alkoolit. Dhe që nga alkooli në gjak përhapet shumë shpejt për të tërhequr atë nga trupi shumë e vështirë. Në këtë drejtim, shpesh të pijshëm nga "Majtas" prodhuesve të çon në vdekje.
Efektet e alkoolit në trup

Komponentet kryesore të përfshira në të gjitha pijeve alkoolike është etanol (alkool etilik) dhe ujit.Në njerëz, ekspozimi ndaj alkoolit shkakton efekte shumë negative. Para së gjithash, ajo helmet qelizat e trurit. Proceset biologjike që ndodhin në tru, të thyera, pra ka "gabime memorie" e natyrshme për shumë njerëz ditë pas një nate të mirë të pijshëm. Gjëja më e keqe është se dëmtimi i alkoolit në tru - një proces i pakthyeshëm, sepse alkooli nuk ka vetëm të ndikojnë në qelizat dhe vret ato.

Në veprim e parë të periudhës së alkoolit në trup, nuk është një rritje e energjisë që së shpejti do të ndryshojë apatinë dhe i ngurtë. Alkooli - një diuretik i fuqishëm, konsumi i rregullt dhe i tepruar i alkoolit lan larg nga trupi i kaliumit, që është ndikim shumë negativ në sistemin kardiovaskular.

Përveç kësaj, kundër alkoolit nga fakti se trupi i një alkoolike gjithmonë jep më shumë ujë se ajo konsumon. Ky efekt i alkoolit mbi të njeriut shkakton dehidratim (e cila është arsyeja pse aq i etur për të ardhshëm, pas një mbidozë e alkoolit, në mëngjes).

Nëse marrim parasysh rreziqet e alkoolit për qelizat e mëlçisë, atëherë kjo duhet të trajtohet veçmas.

Një dozë e madhe e pijeve alkoolike është në gjendje të përkohësisht disable rreth 60-70% të qelizave të mëlçisë. Nëse trupi është i shëndetshëm të mjaftueshme, funksioni i mëlçisë mbulohen në disa ditë, dhe në qoftë se jo?

Pesha Humbje dhe alkool

Ka një teori që dëm alkooli nuk është shumë i madh, dhe që, kur përdoret në doza të vogla, efektet e alkoolit për personin e jo pozitive sesa negative.

Teoria është mjaft i diskutueshëm, por shkencëtarët vërtetuar se doza të vogla të verës së thatë e kuqe, nëse konsumohen çdo ditë jo më shumë se 100-150 gram, të promovuar humbje peshe dhe përmirësimin e përgjithshëm shëndetësor. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet kësaj teorie se ajo është vetëm në një verë të thatë e kuqe, e jo alkoolit në përgjithësi - dhe i doza shumë të vogla. Në të gjitha rastet e tjera, koncepti i "humbje peshe" dhe "alkool", i papajtueshëm sepse më alkoolit është jashtëzakonisht e kënaqshme.

Mos harroni se nën ndikimin e alkoolit shkelje të pakthyeshëm të pothuajse të gjitha proceseve jetësore që ndodhin në trupin tonë, dhe kjo në mënyrë të pashmangshme çon në të gjitha llojet e sëmundjeve.

Pra, nëse keni nevojë për alkool, dhe kjo është më e rëndësishme, rreziqet e alkoolit dhe dobitë e tij - është e deri tek ju.