Ushqim i dëmshëm dhe i dobishëm


Pothuajse të gjithë ne priren të mendojnë se ka ndarë ushqim i dëmshëm dhe i dobishëm .

Dhe shumica e njerëzve menjëherë ndajnë ndonjë - çdo produkt për mirë apo i keq, dhe kjo nuk është mjaft e drejtë.

Por jo tërësisht e saktë, sepse të dy një dhe i njëjti produkt mund të jetë si nektar për trupin dhe helm.

Edhe pse, natyrisht, është e qartë se ka ushqim të ndara të dëmshme dhe të dobishme. Dhe tani ne jemi me ju është empirikisht të konfirmuar.

Për shembull, ju prek në produktet e qumështit, sidomos qumësht. Sot ka dy barrikada kundërshtarët, dhe disa duket qartë në qumësht dhe të Tjerët v. Por pika e tërë është se në qoftë se ju pini atë në pasdite - ajo është e dëmshme, sepse tretet dobët dhe të zhytur në gastro tonë - të traktit intestinal.

Por herët në mëngjes ose pas 20: 00 - është një dobi thelbësor për produktin. Që fushëveprimit të kufizuar të këtij neni - unë ju rekomandojmë të lexoni veçantë artikull "dëm dhe dobi të qumështit" dhe nenit informativ "qumësht Ayurveda."

Në çdo rast - të gjitha produktet e qumështit - ky është ushqim për dashurisë njerëzore, pasi ajo është shumë e mirë për zhvillimin e mendjes. Tani vetëm rassmorim bishtajore dhe kokrra.

Ata gjithashtu kanë një dualitet të fortë. Për të përfshijnë bishtajore, bizele, mung, chickpeas, fasule, kikirikë, të tjera. Kokrra përfshijnë grurë, të cilat e bëjnë Bukë - furre, thekër, oriz, kënaqur, elb, dhe të tjerët.

Shpesh kur një person ha bukë - produkte furre dhe bishtajore gjithë ditën në varg 11:00-13:00 - atëherë mund të themi se një person i tillë ndjek rregullat e të ngrënit shëndetshëm.


Nëse nuk është e njëjta bukë në mëngjes ose në mbrëmje - atëherë trupi juaj do të tretet të vështirë dhe ju kanë gjasa për të marrë këtë përfitime të prekshme.

Siç mund ta shikoni ushqimin dëmshme dhe të dobishme - nuk është vetëm një krahasim i patate të skuqura dhe mjaltë, dhe një analizë strukturore krejtësisht të gjitha ushqimet. E pra, ju thoni, dhe pse ndodhi kjo që në kohë të ndryshme e njëjta gjë mund të të dy të përfitojnë trupin, dhe, anasjelltas, për ta shkatërruar?

Por pika e tërë është se ne jemi plotësisht të nënshtrohen hapësirën e energjisë. Dhe sistemi ynë ndihmon tretjen e ushqimit si një e tërë është e ndikuar shumë nga hëna dhe dielli. Për shembull, kjo do të duket pyetje pa kuptim - pse nuk kemi fjetur gjatë natës dhe të zgjohen ditë?

Ose pse ne të rritet fruta dhe perime në mot të ngrohtë, dhe nuk rriten në dimër? Dhe, edhe para se të të gjithë qershi dimrit lexoni magji, por ende jo një fryt nuk shohin. Dhe unë them se këtu në të njëjtën mënyrë si ligjet kozmike të zbatohen në jetën tonë, vetëm dhe energjia e këtyre dy trupave qiellorë janë tretje tonë.

Dhe ata njerëz që zgjedhin ushqimin e shëndetshëm - duhet të konsiderojnë këtë funksion shumë të rëndësishëm. Nuk ka nevojë të mendoj se ju hani vetëm proteina, vitamina, aminoacide. Ne duhet të mendojmë më gjerë - si ky ushqim aktualisht pranoj trupin tim.

Më shumë informacion ditur këtë temë në artikullin "të ushqyerit e duhur nga Ayurveda."

Pas lexuar këtë artikull - ju vetëm më mirë të fillojnë të kuptojnë se si ndahet ushqim të dëmshme dhe të dobishme. Shprehni idetë tuaja mbi këtë çështje përmes komenteve.