Pse boronica kokrra të kuqe në Siberi konsiderohet mbretëresha e manave


Edhe pse boronica kokrra të kuqe në kohën e shkrimit të këtij post, është pothuajse "shkoi" në fruiting në të gjitha rajonet, por ende - unë dua për të shqyrtuar atë më nga afër.

Sigurisht, të freskëta, të cilat favorizojnë maksimumin e saj, këtë vit ne try it nuk do të ketë sukses, por informacioni i nevojshëm dhe i rëndësishëm, unë mendoj se do të jetë gjithmonë e rëndësishme.

Këtu, është e rëndësishme të mos e ngatërruar këtë fabrikë me blueberries, siç është ai me boronica është një ngjashmëri goxha i madh.

Kjo është kryesisht për shkak të faktit se boronica janë, në një kuptim, të afërm.

Boronica Berry në dietë

Gjëja e parë që shumë njerëz interesante - një shije. Nëse ju e keni këtë të hahet blueberries - atëherë ju do të jetë më e lehtë për të kuptuar.


Krahasuar me të njëjtat blueberries - shije është disi i ngjashëm. Vetëm nga - fakti që këtu, si në shumë fruta të dobishme të përmbajë më shumë glukoze dhe fruktoze, shuma e të cilave mund të arrijë deri në 9% nga masa totale - është më e ëmbël.

Dhe për ata që nuk e kanë provuar ende boronica ju them se shije paksa të kujton currants, por pa thartë. Ose manit. Dhe një herë ne jemi kujtoi të karbohidrateve, ajo duhet të thuhet në lidhje me elementet e tjera. Kështu, shuma e proteinave, e cila është shumë e shumë e tharë fistikë, është brenda 1%, dhe yndyra dhe jo në të gjitha.

Nëse ju kujtohet në lidhje me komponentin vitaminë - se në Siberi, sipas banorëve vendas, ka një kompleks më serioze vitaminë natyrshme se që përmbahet në këto fruta të vogla.

Për shembull, një shumë e rëndësishme dhe e dobishme për ne që të kenë vitamina E dhe acid Askorbik. Nga rruga, askorbinki (vitaminë C), si edhe në irzi freskët, ajo më. Gjithashtu, kur është fjala për grupin B - është e pranishme këtu: B1, B2, B3.

Dhe është një komponent i tillë i rëndësishëm si vitaminë C. komponimet e tjera mund të jenë të dobishme për të përmendur komponimet e hekurit tretshëm dhe kripëra të tilla si kalcium, natrium dhe kalium.

Çfarë është interesante boronica fsheh Berry

Është e rëndësishme për ne është fakti se kjo bimë rritet në pothuajse të gjitha vendet me klimë të butë. Dhe atë të gjitha vendet e CIS, dhe shumë të tjerë. Kjo do të thotë se boronica kokrra të kuqe si saxatilis Rubus - kjo nuk është - ekzotike, dhe produktit, të cilat mund të gjenden në pyjet dhe përdorimin e tyre për qëllime të tjera.

Jo vetëm që është njerëzit e zakonshëm në tokë e në cottages e tyre të gjitha filloi intensivisht kultivojnë këtë fabrikë. E vetmja gjë që unë dua për t'ju tërhequr vërejtjen për diçka. Kjo ndodh se në këtë fabrikë,, kushtet natyrore natyrore mund të rritet së bashku me fabrikë, si baltë.

Dhe në qoftë se ju ende nuk e di se kur unë them se balta ka një ndikim mjaft të madh në të tjerët janë të afërt, si bimë në nivel fizik dhe të energjisë.

Dhe kur është fjala për aspektin e energjisë, esenca është që për shkak të pushtetit të vogël Kënetës, boronica kokrra të kuqe merr disa cilësi të këqija. Nëse them për aspektin fizik - komponentëve të paqëndrueshme dhe të lidheni moçal që ajo përfaqëson helmet e depozituara në bimë pranë.

Prandaj, në qoftë se boronica kokrra të kuqe janë mbledhur me zona të tilla ku baltë ishte afër - edhe pasi ju keni ngrënë 50 gram të drurit mund të ndahen lakomstva bilancin e energjisë. Gjithashtu, do të shfaqë simptomat fizike.

Kështu, në qoftë se përqendrimi i toksinave do të jetë e mjaftueshme - brenda një ore - tjetër ju mund të ndjeheni të dridhura dhe dobësi. Disa njerëz - për këtë çekuilibër të energjisë në trup - mendje mund të ndryshojë presionin e gjakut.

Kjo do të çojë në dhimbje koke e tmerrshme ose ose siklet, të ashtuquajturit "konfuzion". Këtë herë, siç përshkruhet më sipër, është shumë e hollë. Pra, nëse ju vendosni të blini ose të përpiqen për të ngrënë këto berries - të jenë shumë të kujdesshëm.

Kursi më i mirë, në qoftë se mbledhjen tuaj të familjes, apo të afërmit tuaj të cilët e njohin këtë funksion. Në përgjithësi, boronica kokrra të kuqe - një bimë shumë fisnik dhe ne kemi filluar vetëm të marrin në konsideratë atë. Dhe, në artikullin e ardhshëm që ju rekomandojmë të lexoni, ne e konsiderojmë janë prona të dobishme boronica specifike.