Pse zink në ushqimet me origjinë bimore është më e dobishme


Miqtë, duke kaluar në këmbë e nenit fundit është për të diskutuar zinkut në ushqime.

Fakti se disa orë më parë botoi një artikull në botë, ku kemi diskutuar rëndësinë e këtij minerali.

Gjithashtu, për çdo person individualisht, ne diskutuam: çfarë Shkalla e zinkut në gjak duhet të jetë vazhdimisht i pranishëm në të gjitha reaksionet kimike trupin dilnin në një mënyrë të natyrshme.

Gjithashtu, para se të shënohet se ajo sprouted grurë qëndron në një piedestal të nderit në numrin e elementeve gjurmë.

Prandaj, unë rekomandoj që ju të shkoni në artikullin e fundit dhe lexoni atë, sepse tani ne thjesht të vazhdojë të zgjerohet dietën tonë dhe të flasim për të ndryshme të dobishme për ne ushqim.

Zink në Ushqim


Siç kam theksuar në bisedën tonë të fundit, një person mund të merrni me lehtësi këtë stuff nga ushqimet bimore. Dhe, pavarësisht nga deklarata nuk është përgjegjës për skeptikët, të mësuarit do të jetë më i lartë.

Përsëri, në qoftë se ju jepni një shembull specifik, ushqim të kafshëve, më trego ku është e 100 gram përmban 20 miligram zinkut, ndërsa ajo është e mirë zasvoyitysya trupin tonë. A nuk e mbani mend? Pra, flasim për pikë.

Që nga viti ne kemi nevojë për të bërë një dietë të ekuilibruar dhe të balancuar - duhet të i kushtoj vëmendje për ushqim të tilla si fara të ndryshme. Siç do të kujtohet, vlera mesatare të nevojshme për njeriun - 15-16 mg zink në ditë.

Prandaj, në qoftë se ju të përfshijë në fara tuaj dietë kungull (e tharë ekskluzivisht), farat e susamit thata, fara luledielli, manaferrat dhe më e rëndësishmja - ju gjithmonë do të sigurojë veten e tyre me furnizime të nevojshme.

Gjithashtu, kam harruar të them se një sasi e madhe e këtij minerali është në arra dhe drithëra të tjera. Të gjykojë për veten tuaj. Vetëm disa manaferrat (nëse vlera mesatarisht) - përmban rreth 10 miligram. Dhe kjo është më shumë se 60% e normal.

Mirëpo, kjo llogaritje është marrë nga vetëm 100 gram. Në qoftë se ne po flasim për farërat e ndryshme që duhet të thara vetëm - atje ju do të gjeni 5 deri në 10 mg.

Për shembull, një farë susam tharë Ju do të gjeni 7,5 mg zink.

Në rreth 5 fara luledielli, dhe fara kungull në rajonin e 10 mg. Në arra (e tharë përsëri) dhe drithëra të tilla si kënaqur - numër varion nga 2 deri 7. Në çdo rast, në qoftë se ushqimi juaj rregullisht do të përfshijnë një shumëllojshmëri të farave dhe arra - të paktën 50% të kërkesave të përditshme ju do të lehtë të mbushur.

Dhe, siç u përmend më herët, në qoftë se ushqime të tjera do të vijnë furnizim të mirë të vitaminës C - zink efikasitet asimilim patjetër do të rritet. Pra, kur flasim për fundin e arra - kikirikë përfshira në 6-7 mg, dhe arra të tjera: 2 - 3.

Kur këto ushqime janë fasule. Në shumicën e bishtajore (këtë thjerrëzat, bizele, soje, fasule, etj) Përmbajtja është në rajon prej 8 - 10% të kërkesës ditore, për çdo 100 gram ngrënë. Edhe më pak janë në fruta dhe perime.

Edhe pse frutat dhe perimet mjaft i nderuar, por këtu ata janë krejtësisht dorë mbi të gjitha pozicionet e tyre. Si në perimet dhe frutat përmbajnë të pakta tek 2 - 5% të nevojave tona të përditshme. Megjithatë, në qoftë se një ditë për të ngrënë paund gati gjysmën e frutave - ajo do të jetë rreth 10 - 25%.

Prandaj, në rastin tonë, asgjë hyduvaty më shumë është e nevojshme, por vëmendja është ende mërzit me sprouted kokrra bishtajore, dhe fara të ndryshme.

Tani, duke e ditur e zinkut në ushqime, mbeti përshtateni dietën tuaj dhe qëndrimin në lloje të caktuara të ushqimit.