Pse përdorin bimë siberian xhensen gjetur vetëm në fund 50 - x


Me kohë, përdorimi i Eleutherococcus gjetur jo vetëm si një ilaç për njerëzit dhe për kafshët.

Në përgjithësi, avantazh i kësaj bime për të tjerët është se ai përmban përbërës të tillë në shkenca i quajtur adaptogens.

Këto janë komponimet që rrisin rezistencën natyrore të organizmit. Komponimet e tilla janë të shpërndara në të gjithë bimore.

Ata janë në gjethet, rrënjët dhe të rrjedhin vetë. Në të gjithë këtë, nuk janë pronat që jo vetëm rrisin imunitetin e njeriut, dhe madje edhe nëse përdoret siç duhet - të ndihmojë të kuruar sëmundje specifike. Në fakt, kjo është dhe do të diskutohet.

Çfarë është përdorimi i Eleutherococcus gjenden në trajtim në shtëpi

Nëse ju them përhapjen e saj - se ai - për thjeshtësinë e saj, është në rritje në shumë rajone të Rusisë.


Gjatë dy dekadave të fundit për shkak të pronave të saj medicinale janë zbuluar jo shumë kohë më parë, ai ishte kultivuar seriozisht nga shumë njerëz të cilët e njohin dhe përdorin bimë medicinale shumë në praktikë.

Pra, edhe në qoftë se ju keni dimra të ftohtë, ju mund të rritet atë në zonën e tyre, ose të blejnë tashmë i tharë. Por çështja është: "Si pikërisht për të përdorur?" Ju do të duhet të përdorni gjethe rrënjët të thata, milled pluhur në një masë homogjene.

Siç është rasti me krijoj zakonshme, ju mund të bëni shërimin çaj nga gjethet e thara dhe rrënjët. Çfarë i jep këto TEAS, ju kërkoni?

Në - i parë, përveç se këto teas kanë pronat tonik për imunitetin dhe trupin, është duke u përmirësuar gjakun.

Dhe - së dyti, është një efekt i dobishëm për sistemin nervor. Prandaj, në mënyrë që të fillojnë të pijshëm këto teas nuk është e detyruar të presin ndonjë - atë sëmundje. Ju mund të krijoj një çaj për parandalimin.

Për shembull, ju për të rritur efektin, ju mund të marrë një termos, i hedh prapa 1 harmonishëm lugë gjelle e bimëve të thata në shkallën prej: një lugë gjelle për gjysmë litër ujë, derdh ujë të valë. Pastaj, të zgjasë për 40 - 60 minuta dhe ju mund të pini.

Pi këtë orë të nevojës më pak se 250 gram në një kohë, dhe të bëjë atë në mes të ngrënies, ose një orë - një e gjysmë para gjumit.

Nëse ju filloni të pini këto teas mbi një bazë të rregullt 1 - 2 herë në ditë - ju, me kalimin e kohës, të fillojnë të ndihen më shumë të aksioneve energji, forcë.

Gjithashtu, kapaciteti juaj mendor dhe rezistenca për ngarkesa të larta fizike të rritet. Në çdo rast, ajo do të jetë shumë më mirë se blerja nuk e di se dyqanet çaj, pronat janë të njohur edhe.

gjëra në, kam shkruar se në qoftë se është e mundur të zëvendësojë ato TEAS që ju të blerë në dyqane, ato që në mënyrë të qartë të përfitojnë, si të bëra nga bimët medicinale natyrore.

E megjithatë, Eleutherococcus gjetur përdorim në gatim dhe kozmetikë, dhe fusha të tjera.

Pra, kur është fjala për gatim, ajo është përdorur si një shtesë të veçantë ose seasonings të plota (erëza). Në rrjedhë janë rrënjët dhe rrjedh nga vetë lë.

Prandaj, në qoftë se ju do të gjeni atë në rritje apo ku ajo rritet - ju mund vetëm si një eksperiment, provoni duke shtuar një pak në gjellë. Në kozmetikë ajo është përdorur si një ilaç që ndihmon me sëmundjet dhe lëndimet e lëkurës, sidomos të kokës.

Dhe jo vetëm bimëve Eleutherococcus gjetur aplikim si një drogë, veçanërisht me vlerë dhe të nxjerrë ekstrakte. Për shkak të aplikacioneve të ndryshme dhe karakteristikat që ju mund të gjeni në artikuj të ardhmen tonë.