Pse filluan vegetarianism teen do të jetojnë të shëndetshëm


Disa prindër janë të ballafaquar me një situatë ku filloi praktikuar teen vegjetarian pothuajse tërësisht braktis që ushqimi i ofruar atij.

Prindërit kanë filluar të mendojnë se fëmija i tyre, për shkak të adoleshencës së tij, fillon të shpikë truket të ndryshme dhe tweaks për të fyejnë prindërit.

Por e kundërta ndodhi në mendimin e studiuesve nga Universiteti i ushqim të shëndetshëm në Minesota (SHBA).

Fakti që shkencëtarët në 2001 - 2002 vjet, i kryer dhjetëra studimet e adoleshentëve të moshës 14 vjeç - 16 vjet. Ky studim i përfshirë rreth 4.500 të rinj.

Thelbi i eksperimentit ishte sa praktikuar teen vegetarianism takohet cili ishte Shërbimi Shëndetësor SHBA, në aspektin e ushqim të shëndetshëm.

Rregullat avulloj për faktin se një të shëndetshme gurus dietë rekomandojmë shtete gjatë ditës, të gjithë duhet të hani perime dhe fruta. Numri i ushqimit të përgjithshëm duhet të jetë deri në 60%. Gjithashtu, rekomandohet që çdo ditë, çdo person, nëse është e mundur, reduktohet në një konsum minimal të yndyrave shtazore.

Si praktikë dhe rezultatet e hulumtimit që filluan të riu vegjetarian, shpesh përshtaten në nutritionists standarde amerikane. Çfarë tjetër ishte kurioz - disa të rinj njoftim avantazhet e vegetarianism është se kjo dietë promovon humbje peshe e tyre.

Në këtë drejtim, sipas statistikave për 2002, numri i VEGJETARIANËT të rinj në vend ishte rreth 6% nga masa totale të rinjve.


Edhe pse, unë nuk do të thotë se vetëm mbipeshë i bën njerëzit të mendojnë për ushqimin.

Duke u kthyer për ne, në realitetin tonë moderne, shumë prindër nuk e kuptojnë se fëmija i tyre nuk do të hani mish shpesh - për që mendoj se i mungon proteina. Nëse prindërit tuaj apo ju ende jetojnë këtë krimb në kokën time - unë rekomandoj të lexoni artikullin "e proteinave vegjetarian."

Plus kjo do të shtojë se ushqimi specialist TK Campbell debunks mitin e proteinave. Që nga ajo është gjithashtu një biokimist, termat e biokimisë, ai thotë se çdo person ka mjaft për të ngrënë 8-10 herë më pak proteina se sa ai ha çdo ditë.

Dhe sasi të tepërta të proteinave të çon në kancerin. Prandaj, tha ai, filloi adoleshent vegjetarian mund të merrni me lehtësi të gjitha furnizim me proteina ekskluzivisht nga ushqimet bimore.

Për të përmbledhur, unë dua të them se adoleshenti rishtar vegjetarian bën për një themel shumë të mirë për shëndetin e ardhshëm, ashtu siç është sëmundje më moderne më pak të ndjeshëm. A keni ndonjë vërejtje në jetë në këtë? Dhe për humor të mirë të papritur ju: