Pse janë fara vjen keq kajsi në të ushqyerit të njeriut


Kur ju vijnë të gjithë informacionit për rreziqet e gropa kajsi - ajo të vijë vetëm nëpër që shumë e konsiderojnë çështje mjaft i njëanshëm.

Njëanshmërie është që të konsiderojnë thjesht në aspektin e një grup të kimikateve dhe efektet e tyre në tretje, thithjen, dhe në të gjithë trupin.

Por thelbi është se nuk ka efekt në nivelin e delikate, të cilat ne duhet tani edhe flasim.

Pra, këtu është një informacion që ju nevojitet për të prekur deri në disa mendime.

Fara Dëmtimi kajsi nga një pozicion i Biokimisë

Ju mund ta dini se është informacion mjaft e zakonshme që një nga komponentët më të rrezikshme që gjenden në bërthamë janë glycoside cyanogenic ose laetril.


Për të vënë atë thjesht - se disa prej këtij stuff quajtur vitaminë B 17 apo amygdalin. Në fakt, përmbajtja e këtij komponenti në përqindje bërthamave mund të arrijnë 2%, ndërsa numri varet nga çdo markë të veçantë dhe vendndodhjen.

Në çdo rast, në qoftë se ne flasim sinqerisht - se ai nuk është i rrezikshëm ky komponent. Disa thonë se kernelit kajsi është cyanide. Po, me të vërtetë është atje. Fakti se struktura e molekulave komplekse e përbërë nga pjesët e mëposhtme të molekulës si cyanide, Benzaldehyde, të cilat janë toksina të njerëzve dhe elemente të tjera.

Dhe, që nga ndotësit janë të lidhur grilë molekulare me të tjerët - ata nuk e bëjnë një njeri një ndikim negativ.

Gjithashtu thelbi është se kur amildahin merr në sistemin tonë të tretjes - ajo fillon për të bashkëvepruar me substanca të tjera të tilla si glukozës dhe enzimat.

Dhe në qoftë se qelizat e trupit tonë janë dietë të ekuilibruar dhe janë të shëndetshme - ata prishen pika pa pasoja. Dhe në qoftë se në strukturën qelizore është një shkelje - atëherë ajo është shkatërrimi i qelizave nën ndikimin e këtij elementi.

Gjithashtu, fara vjen keq kajsi është se kur tretje - fillon për të ndarë acidit hydrocyanic. Kjo është një nga ato produkte - të cilat janë jashtëzakonisht të dobishme për njerëzit.

Nëse ju hani një sasi të vogël të farës - njerëz të shëndetshëm nuk ndjejnë rrezikun sepse përqendrimi është i dobët.

Por në qoftë se ju të bashkëngjitni fara e mira ushqimore - atëherë pasojat mund të jenë të trishtuar.

E njëjta gjë mund të thuhet për çdo ushqime të tjera proteinike. Nëse ju përmbahemi rregullave dhe mos ha tepër - atëherë tretje gjithmonë do të jenë të gjithë të drejtë.

Megjithatë, ekziston një mënyrë shumë e lehtë si ju mund të shpëtoj të ndikimit negativ të acidit. Quite thjesht të jetë e kernelit të thata kajsi në furrë në një temperaturë të lartë ose çiban. Kjo është për të siguruar që nën ndikimin e temperaturës është shkatërrimi i komponentëve të rrezikshme. Oh, dhe në të njëjtën kohë shkatërruar proteina dhe komponimet e tjera

Megjithatë, kjo metodë nuk është shumë e përshtatshme për të para-foodists, shumë prej të cilëve gëzojnë atë ushqime të freskëta të tilla si manaferrat Shadbush, luleshtrydhe, perime të freskëta dhe pothuajse të gjithë fruta.

Por nëse ju ende dëshironi të para-foodists ha gropa kajsi - atëherë le të jetë i kufizuar nga sasi të vogël të kohës.

Fara Dëmtimi kajsi nga pikëpamja e Ayurveda

Disa fjalë e Ayurveda. Shkarko fund është se si ato lidhen me arra (çfarë është e ngjashme në pronat në lajthi, fistikë dhe) - që kanë një efekt të ngrohjes në plan më të lartë. Dhe në qoftë se ju e ngrohjes në mënyrë të tepërt në trup, ose është në oborrin e ditëve të nxehta - është e rekomanduar që të presë me këto shijshme.

Përndryshe - ju rrezikoni të mërzitur bilancin e energjisë në trupin tuaj. Prandaj, ajo është e rekomanduar për të përdorur të sezonit të ftohtë, ose në qoftë se ju, edhe në mot të ngrohtë, mungesë të ngrohjes.

Në dëm përfundim fara kajsi mund të them se në qoftë se ata janë shpesh dhe në sasi të mëdha - janë shanset e gjetjes së një dozë të mirë që mund të shkaktojë helmim. Apo ndoshta i ndryshëm. Unë mendoj se në qoftë se kjo çështje vjen nga kreu - atëherë ajo do të jetë në rregull.