Pse ka një rrit nivelet ESR


Miqtë, unë vetëm mos harroni se herën e fundit kemi shqyrtuar situatën ku ngritur ESR, në gjakun e shkaktuar nga inflamacion në trup.

Dhe ne e kuptuan se lartë ESR mund të jetë një fenomen i përkohshëm, dhe kanë natyrën afatgjatë.

Pra, nëse ju jeni të ri në këtë vend dhe nuk kanë pasur kohë për të lexuar bisedën tonë të mëparshme, unë ju rekomandojmë që së pari të studiuar pjesën e parë të rritjes së sedimentimit.

Por ne nuk jemi për të vonuar dhe jo të jenë mendimet hutuar, le të flasim për arsyet për rritjen e normës sedimentation eritrociteve, i cili nuk ka durimin.

- Për të cilin ka një rritje të nivelit ESR

Ka njerëz që lexojnë shënimet e kaluara nuk gjenden në kujtesën e tij mbetet e nuk ka sëmundje përjetuar kohët e fundit, asnjë organ shtetëror për tumore të mundshme.


Me pak fjalë, ata nuk e kuptojnë ku ata morën lartë ESR, në qoftë se, si, të gjithë të drejtë. Sekreti është i thjeshtë.

Një arsye mund të shërbejë helmim të metaleve të rënda. Shpesh, njerëzit që duken të shëndetshme, metale të helmimit të tilla si plumbi, arseniku dhe disa të tjerë nuk mund vetëm të ndryshojë gjendjen e gjakut, dhe fillojnë dhe sëmundjet që me sa duket ishin të harruar të kaluarën. Ka madje mund të dalë me një sëmundje të fëmijërisë.

Megjithatë, në raste të tilla, analiza mund të shihet ESR 30 dhe edhe më të larta. Për ata për të cilët kjo vlerë ende nuk thotë asgjë në veçanti, unë rekomandoj lexuar artikullin shoqërues, i cili detajuar të gjitha rregullat ESR për një person të shëndetshëm.

Mënyra e vetme për helmim - një dietë të pastër dhe të normalizohet.

Ju mund të kenë nevojë të përdorin një dietë të veçantë. Gjithashtu, ESR 30 dhe më lart mund të jenë ata njerëz trupat e të cilëve reagojnë keq ndaj barnave të caktuara. Në përgjithësi, pothuajse të gjitha drogat sintetike aplikuar në paralel, ndoshta edhe i padukshëm në shikim të parë, dëmtimin e trupit.

Ju ndoshta keni dëgjuar shprehjen "një kurë, dhe një tjetër sakatët." Pra, sintetike vitaminë D dhe droga me morfinë mund të ketë një ndikim të tillë. Ka ende disa. Megjithatë, shfaqja e në rritje normë sedimentation mund të jetë në trupin e një gruaje për disa arsye.

E para - një shtatzëni.

Këtu ne do të shkojmë në shumë detaje nuk do të, si ajo duhet të diskutohet me specialist tuaj që ju ka mbikëqyr gjatë shtatzënisë dhe paraqitjes së saj. Së dyti, si pasojë e parë - është pas lindjes ndryshon trupin. Një arsye e tretë mund të jetë e menstruacioneve.

Kështu, gjëja më e rëndësishme në atje para se të periudhës së menstruacioneve dhe gradualisht reduktohet në normale brenda pak ditësh. Nëse thënë për një arsye tjetër që vlen për të dy burrat dhe gratë - është probleme me sistemin e gjakut.

Mund të ketë filluar të zhvillojnë ose të ketë të gjatë anemi zhvillim dhe sëmundjeve të tjera të gjakut.

Një nga këto është edhe mieloma. Problemet e veshkave (sindromi nefrotike) dhe filloi me diabet gjithashtu mund të shkaktojë që një person ka filluar të rritet norma e sedimentimit.

Rritet shkalla e vërejtur në njerëz të cilët janë mbipeshë. Shpesh, njerëz të tillë vuajnë gjithë gjaku i. Fundi (unë nuk dua të pas këtë artikull ju ra në një depresion apo panik), unë do të them se e fundit e rasteve të mësipërme nuk janë aq të shpeshta. Një vazhdim i temës së niveleve të larta ESR do të jetë artikull tjetër në lidhje me standardet e NSH-ve në fëmijë.