Pse Ayurveda Hair rekomandon qumësht dhe susam


Vërtetë, si për çdo pjese e trupit - Ayurveda për flokët gjithashtu na jep disa këshilla.

Rekomandimet janë të bazuara në atë që ne duhet të kuptojmë se rritja dhe shëndetin e flokëve tanë varet nga energjia që është thelbësor për ndërtimin dhe ruajtjen e tërë kockat.

Dhe nëse kjo energji shkon jashtë bilancit - ne fillojmë të përjetojnë probleme me të kockave.

Për shembull, në qoftë se e njëjta magnez dhe kalcium janë të pamjaftueshme në numër - kjo është një shkelje e të gjithë kockave, dhe kjo patjetër do të ndikojë dhe flokët tuaj. Dhe si Ayurveda përshkruan mungesa e flokëve nga këto elemente do të duket si brishtësinë dhe humbjen e tyre.

Pra, në qoftë se ju të vini re këto probleme - ndoshta ju mungon micronutrients, të cilat janë edhe të mungojnë në kockë. Por, çfarë të bëjmë tani, ju kërkoni? Ka një sërë procedurave.

Gjithashtu ushqimi Ayurveda nuk ishte në vendin e fundit, sepse ushqimi ne thelb të merrni të gjitha vitaminat e nevojshme dhe sende. Për shembull, ka një rekomandim për rritjen e kalciumit në trup shpesh duhet të përdorin produktet e qumështit.

Dhe, si në qoftë se ne tashmë e dimë, por sa shpesh tryezë juaj është produktet e qumështit? Një tjetër shumë e rëndësishme për të kuptuar se dhe qumësht që është shitur në supermarkete - nuk është i përshtatshëm për shkak se ka vetëm asgjë të dobishme.


Por në shtëpi - vetëm e drejtë. Edhe në qoftë se ju keni lexuar se Ayurveda thotë për qumësht - ju do të keni poyatno mbi se sa e rëndësishme të pini. Për një edhe mos harroni numrat që duhet të shfaqen për në dietën tuaj të përditshme.

Për kalciumit - a 1200 mg në ditë. Magnezi Ju do të duhet gjysma sa më shumë, por edhe ju mund të shikoni për produktet që përmbajnë natyrisht zink, e cila merr rreth 60 mg në ditë. Por ku ju mund të merrni një numër të tillë të elementeve gjurmë?

Më i thjeshtë - të blejnë farat e susamit dhe ngjyhet atë në ujë gjatë natës dhe në mëngjes, hani llapa si dhe tërësisht përtypet fara të vogla.

Përveç kësaj, Ayurveda rekomandon masazh flokëve me vajra.

Këtu, Ayurveda rekomandon përdorimin Alma naftës e flokëve dhe portat. Kjo vajra ayurvedic, të cilat tani mund të porositen përmes internetit. Në aplikim, dy lugë vaj rekomandohet të ngrohtë deri pak, dhe pastaj fshij atë në lëkurë e kokës suaj. Vaj Rub është që të jetë ngadalë fërkoni lëkurën nga veshët e lartë dhe gradualisht.

Dhe, Ayurveda rekomandon duke bërë flokët krehje e saktë. Krehje duhet të bëhet kundër rritjes së tyre, dhe një ritëm të ngadalshëm. Një tjetër rekomandim është forcimi - një ujë pije kokosit që ushqyer kalcium.

Dhe çfarë ju jeni duke përdorur në parandalimin dhe trajtimin e flokëve?