Çfarë ju duhet për të ngrënë ose ku produkte përmbajnë selen


Miqtë, unë dua të ndajnë informacion me ju: se cilat ushqime përmbajnë selen, dhe se Norma ditore e selen .

Ne vetëm duhet ky informacion sepse ky element luan doli të jetë një rol i rëndë dhe është i përfshirë në shumë procese të trupit tonë.

Dhe, pasi që nuk ka asgjë për të thënë, të marrë të gatshme për atë që bota do të lirohet 2 artikuj. E pra, çfarë është rëndësia e këtij elementi, ju kërkoni?

Në - të minerel e parë, ose më saktë mungesën e saj, është ndikim mjaft e theksuar në plakjen tonë. Dhe në qoftë se trupi është vazhdimisht mungesë - i tërë trupi është i ekspozuar ndaj procesit më të shpejtë të plakjes.

Por për ato vajza që me të vërtetë kujdesen për shëndetin dhe bukurinë e flokëve tuaj - vetëm të jetë i sigurt për të dini se ky mineral luan një rol të rëndësishëm për të gjithë kokën e flokëve dhe lëkurës në kokë. Fakti i thjeshtë që pak selen në trup çon në faktin se secili prej nesh (jo vetëm të grave), do të jetë i dobësuar flokët, i brishtë, do të pësojë humbje, etj

Plus, kur kjo minerad i pranishëm në mënyrë të plotë trup - ne do të jetë gjithashtu imunitet më mirë. Ju lutem vini re se sistemi ynë imunitar tek ju varet jo vetëm nga vitaminë C, por edhe në komponentët e tjerë që vijnë tek ne në trup.


Dhe unë mendoj se është e dobishme të dinë se mungesa e këtij minerali të çon në faktin se trupi ynë bëhet më e vështirë për të nxjerr një përfundim substanca kancerogjene dhe toksike.

Cilat ushqime përmbajnë selen

Unë do të doja të ju informoj se një numër i madh i ushqimit është selen. Kështu, një familje është e qartë se ku - është ajo mbi, dhe ku - më pak. Prandaj, ne kemi dietën tonë të përditshme apo javore duhet të jetë i tillë që ai kishte ushqim i pranishëm, të cilat duhet të jenë rezervat e larta të këtij minerali. Por çfarë lloj ushqimi?

Rastësisht, kam harruar të them se çfarë është norma ditore e selen? Shkarko fund është se, si dhe, si në rastin e magnez, kalcium dhe elemente të tjera gjurmë - secili është vetë.

Kështu, edhe për burrat dhe gratë në moshë madhore rregulla të ndryshme. Unë do të them se një i shëndetshëm, njeri mesatar normal është rreth 70 mikrogramë në ditë. Për gratë 60.

Megjithatë, mënyra më e lehtë për të përcaktuar numrin tuaj - nevojën e tyre të mbështetet në faktin se për çdo kilogram të peshës një person ka nevojë për 1 mikrogramë. Por në qoftë se ju jetoni në rajonet veriore të veprimeve tuaja ose kërkon një aktivitet të madh fizik ose mendor - duhet të rrisin normën e 1,5 herë.

Tani, më në fund, ne do të flasim për produkte specifike, bazuar në faktin se ne do të ndjekë një dietë të ekuilibruar, ose të paktën aspirojnë për këtë.

Po, një shumë e saj të grurit. Sidomos, numri i tij rritet nëse këtë dal gruri. Për shembull, gruri përmban rreth 40 mikrogramë (100 gram), të cilat për një të rrituri normal është 70-75%.

Megjithatë, shumë prej të selen vërejtur në këto ushqime ekzotike për ne, si arra Brazil dhe coconuts. Hahet mishin e kokosit në një shumë prej vetëm 100 gramë, ose të hahet vetëm 100 gram arra Brazil, ju menjëherë për ditën e vetë ofron këtë mineral. Por duke pasur parasysh faktin se këto produkte nuk janë kryesore tonë dhe ato që rriten në zonën tonë - ju duhet të shikoni për një tjetër vakt.

Për shkak të mënyrës në të cilën ushqime përmbajnë selen, dhe ne jemi shpesh në dispozicion, ne do të diskutojmë në artikullin tonë të ardhshëm.