Sa i dobishëm është në të vërtetë rodhe rrënjë


Edhe pse për disa kjo mund të duket se rrënjë rodhe - është se - që i egër dhe i pangrënshëm, megjithatë, ajo është përdorur jo vetëm për qëllime mjeksore, dhe të ushqyerit.

Ne, megjithatë, përdorimi i saj si një shumëllojshmëri shtesë në dietë nuk është shumë e zakonshme, por në lindje, ku është trajtuar shumë më seriozisht.

Për shembull, për të njëjtat Koreans dhe japoneze, bimët rrënjë përfaqëson një, përhapjen dhe kultivimin, disa shumë, për ne trangujve apo domate.

Ashtu si shumë prej njerëzve tanë trajtohen me trangujve, ashtu siç nuk rodhe procesin. Nga rruga, unë dua të them se edhe në Evropën Perëndimore dhe madje edhe në Amerikën e Jugut, kjo bimë rritet në shtretër.

Kështu, ata jo vetëm të shtoni (si ne herbs), për të supave, enët kryesore, enët anësore, por gjithashtu e përdorur gjerësisht në pjekje.

Për shembull, të bëjë atë me miell për të cilat shumë janë mësuar me dhe të përdorur në kuzhinë. Ju, në qoftë se ju nuk e kanë provuar rrënja e kësaj bime, por do të doja të provoni - ju mund të filloni me një sallatë. Ju mund të prerë atë në 50 gram marule dhe një shije rasprobovat.

Ose, do të përpiqen për të ndarë nga të gjithë. Nëse jeni ende të vendosë për të bërë sallatë - nuk rekomandoj duke shtuar pronat e dobishme borzilok të cilat ne kemi çmontuar plotësisht para. Por arsyeja pse është aq intensive, ju mund të kërkoni?


- Për çfarë rrënjë rodhe u bë në mënyrë popullore

Gjëja e parë që e dallon këtë fabrikë - Prania e shumë ushqyesve. Kështu, ajo është jo vetëm vajra esenciale, por edhe për ne një shumë e acideve të dobishme. Për shembull, palmitik, të tjerët malik, Stearic, limoni. Ka edhe vitamina.

Ndër to më: Vitamin B (B1, B2, B6, B7), dhe vitamina C, E. Proteinat dhe karbohidrateve jane tretur shpejt - ka gjithashtu prezente. Po, karbohidratet shprehur si polysaccharides tretshëm. Dhe kjo nuk është e gjitha komponimet e dobishme.

Unë shpresoj tani ju e kuptoni se miqtë tanë Lindore nuk janë aq të marrë. Pra personalisht nga vetja e tij si autor i kësaj faqeje - unë rekomandoj duke marrë rrënjë rodhe (ne rastin e ushqimit), vetëm të freskëta.

Po, ka shanset për të marrë të gjitha komponimet e dobishme pa humbje.

E megjithatë, shumë i dobishëm për ushqimin tonë është lëng që është nxjerrë nga rrjedh, gjethe dhe pjesë të tjera të bimëve. Megjithatë, ky lëng duhet të pini në sasi të vogla.

Për një efekt pozitiv, ju do të në vend të vetëm të pini 50-60 gram këtë lëng në ditë. Vini re se lëng më i dobishëm është lëng nxjerrë nga rrënjët të njëjta. Dhe, si në formën e tij të pastër, është ndoshta si një numër i vogël i njerëzve - duhet të jenë të përziera me lëngje të tjera vegjetale.

Për shembull, me karrota apo lakër. Ky leng është përdorur si një ilaç shtesë për sëmundjet e stomakut, si dhe të gjithë gastro - traktit intestinal.

Por ne nuk kemi mjaft në një artikull të marrin në konsideratë të gjitha teknikat dhe praktikat mjekësore ku rodhe zbatueshme dhe ekstrakte të saj.

Megjithatë, si bimë të tjera shëruese, ajo vepron si një e veçantë e drogës, e plotë është në gjendje të të rezistojë tumoret dhe shëruar plagët dhe për të përmirësuar imunitet. Plus, mund të përdoret edhe në kombinim me të tjerët.

Po, ka metodat e mjekësisë tradicionale, ku pjesët e rodhe supë të përdorur në trajtimin e dobësisë mashkullore (impotenca).

Nëse ju harroni, të jetë i sigurt në lidhje me atë (dhe se si të kanë përdorur rrënjë rodhe) do të shkruaj më shumë në artikullin tonë të ardhshëm.