Rreziqet e duke marrë qelizat e kuqe të gjakut në urinë


Që nga kohët e fundit kemi folur për qelizat e bardha të gjakut - unë vendosa se do të ishte e logjikshme nëse flasim për qelizat e kuqe të gjakut në urinë, pasi kjo është një nga treguesit e rëndësishëm që tregojnë se.

Për shembull, ne të gjithë e dimë se "vendbanimit dhe qëndrimit" qelizat e kuqe të gjakut - të sistemit tonë të qarkullimit të gjakut.

E megjithatë, formimi i tyre ndodh në palcën e eshtrave të shtyllës kurrizore tonë dhe kafkë. Në fund të jetës që ata të bien në mëlçi dhe shpretkës.

Për më shumë informacion madje thonë se shpejtësia e lëvizjes në gjak, por më tepër përmes capillaries është rreth 2 inç në minutë.

Prandaj, është e logjikshme të supozohet se ata nuk janë menduar të jetë në organe dhe sisteme të tjera. Nëse qelizat e kuqe të fillojnë të hyjnë apo të jenë të pranishme në pjesë të tjera të trupit - është të paktën një shtytje shumë pyetje dhe reflektime.

Detail e qelizave të kuqe të gjakut në urinë


Në përgjithësi, në qoftë se ju keni kaluar dhe analiza e keni gjetur 1 ose 2 eritrociteve - nuk ka asgjë të gabuar. Unë do të them se fusha e lejuar e mjekësisë njeh ekzistencën e një "të drejtën e shikimit" në numër si kohë - 1 - 2 copë. Në disa raste, lejohen 3 njësi.

Më poshtë shikimit kuptohet dhe urinës, e cila u hetuar në këtë specialist të veçantë pikë.

Kështu, një person i shëndetshëm mund të lehtë të identifikojnë një apo dy njësi. Pse ata janë atje, ju kërkoni? Një arsye mund të shërbejë stërvitje të rëndë.

Gjithashtu, kjo mund të jetë një frenimi "material provë" të gjatë në provë. Por tani ne nuk do të ndalem në arsyet për marrjen e qelizave të gjakut në urinë, si në këtë rast unë vendosur për të shkruar një artikull të veçantë, të cilat ju mund të shihni këtu. Tani unë dua të them këtë.

Për shembull, në mjekësi për të dalluar mes dy fazave devijimeve. Faza e parë - është kur ju më gjatë urinimit mund të vëreni qelizat e kuqe të gjakut në urinë si ajo ndryshon ngjyrë të kuqe, ose afër saj.

Nëse po - atëherë ju keni hematuria bruto. Macro - aq i madh apo shumë, dhe hematuria do të thotë - praninë në qelizat e gjakut e urinës.

Nëse ka një - menjëherë të shkoni në një analizë më të detajuar, si dhe të trajtojnë çdo sëmundje në fazat e hershme është gjithmonë e lehtë. Nga rruga, në mënyrë që të ishte ngjyrë të kuqe - të gjitha pika mjaft disa të gjakut. Por ndoshta këtë herë ju nuk e kanë vënë re, sepse sasia e gjakut do të jetë shumë e vogël, por ajo ende do.

Në situata të tilla, kjo mund të shihet vetëm në analizë. Unë do të them se në të parë dhe në rastin e dytë, shkaku mund të shërbejë si marrjen e gjakut në sistemin urinar.

Nga rruga, ne flasim për këtë në artikullin, ku kemi tërësisht të kuptuar pse qelizat e kuqe të gjakut janë rritur në analizë?

Tani thjesht duan për të shënuar,%

B8t se nëse shkatërrohen indet e organeve të brendshme ose të pjesëve të sistemit urogjenital - kjo është e logjikshme të supozohet se analiza do të shihet si ngritjen dhe trombocitet dhe qelizat e bardha të gjakut dhe komponentëve të tjerë. Në fund të shkrimit them se kjo temë duhet të jetë shumë e rëndësishme në mesin e grave shtatzëna që kishin qenë "në pozitë".

Kështu, për shkak të faktit se çdo javë (unë do të them çdo ditë), brenda ka ndryshime të vazhdueshme - duhet të monitorojë vazhdimisht rritjen e mitrës, e cila fasha apo presion mbi organet e brendshme.

Dhe nëse kjo ndodh - mund të jetë një përkeqësimi që kanë qenë të lidhura me sëmundjet e këtyre organeve para.

Nëse shtatzënia janë gjetur qelizat e kuqe të gjakut në urinë - më të mirë pas konsultimit të detyrueshëm me mjekun, e bëjnë ultratinguj shtesë të veshkave dhe të fshikëzës urinare.