A kemi nevojë për ushqime shumë proteina


Nëse ne duam të ruajtur shëndetin e tyre dhe të mbajë atë natyrisht përmes të ushqyerit e duhur - ne kemi nevojë për t'i dhënë fund të kuptojnë se kjo proteinave ushqime.

Tani çështja është bërë urgjente se kurrë, që nga 20 vitet e fundit ka pasur shumë dieta dhe teorive të ndryshme mbi këtë temë.

Për shembull, disa ekspertë thonë se një person ka nevojë për të ngrënë aq shumë sa që norma mesatare e amino acideve ishte jo më shumë se 40 gram në ditë.

Të tjerë argumentojnë se kjo shifër duhet të jetë gati 10 herë më shumë. Dhe gjithashtu, ka nga ata që mbështesin as i pari dhe as i dyti. Por ku është e vërteta, ju kërkoni?

Në fakt, kjo që ne tani të përpiqet për të kuptuar. Gjithashtu, më duhet të them se ky artikull do të ndahet në dy pjesë, kështu që nuk mund të alarmuar në qoftë se ajo mbaron më interesante.

Sa kemi nevojë për ushqime proteinike


Për të filluar, unë dua të ju kujtoj të faktit se ato aminoacide që vijnë në trupin tonë, jo vetëm për rritjen tonë apo rritjen e muskujve tanë. Sigurisht, ky është funksioni i tyre i rëndësishëm, por përveç kësaj, këto komponime janë gjithashtu të përfshirë në metabolizmin në mes qelizave dhe në shkëmbimin e sinjalizimit informacionit midis qelizave.

Pra, edhe në qoftë se ju nuk e bëni pune ose sport manual - proteina ne ende nevojë.

Por ka një pyetje logjike: Si u kemi nevojë?

Kjo pyetje është e pamundur për të dhënë një përgjigje definitive, sepse kjo varet nga konceptet specifike - kohën, vendin, rrethanat. Dhe para se të flasim për këtë, ju duhet të kuptojnë një pikë të rëndësishme. Struktura më e thjeshtë do të mbërrijë ne amino acide në mënyrë që ne të jetë më mirë.

Shkarko fund është se kur ndonjë ushqim proteina hyn në stomak për ne - të gjithë atë është e përbërë nga molekula të ndryshme kompleksiteti. Për shembull, të gjitha perime, fruta, bimë ngrënshëm, nëse ata ishin të përpunimit të temperaturës - molekula të duket shumë më e lehtë se sa në ushqimin e kafshëve.

Plus, këto ushqime të freskëta në qoftë se ata nuk janë të përpunuara termikisht, struktura molekulare e integrale dhe jo-shkelje. Vetëm me këta faktorë të renditura, trupi ynë do të jetë më e lehtë dhe më e lehtë për të mësuar se ai kishte marrë.

Por sapo kemi filluar që - që vlim, të skuqura, merak - të gjitha ushqime proteinike të humbasin pronat e tyre. Shkencëtarët dha këtë koncept denaturation. Kjo fjalë tregon, në rastin tonë, shkatërrimin tërësisht apo pjesërisht të aminoacideve.

Nëse, për shembull, për të përkthyer atë në jetën tonë të përditshme - është, në një mënyrë të krahasueshme me ndërtimin. Për shembull, ne duam të ndërtojmë një mur të mirë dhe të fortë, dhe për këtë ne kemi nevojë për materiale të mira në dispozicion në formë të tullave të ngurta apo gurë.

Por në vend që të na sjellë një çift të makinave me tulla të mira, na erdhi një disa makina me zhavorr apo edhe rërë. Me këto materiale, siç e dini, mirë ndërtuar mur të vështirë. Ajo që unë ju dhashë një shembull?

Kur u pyetën se sa shumë kemi nevojë për të ngrënë, unë dua të them se një ushqim i plotë proteina është e varur në cilësinë e produkteve dhe në çfarë gjendje janë ata. Pra, nëse ju merrni grurë, riciklojnë atë, dhe piqem bukë nga ajo, shumica e aminoacidet do të shkatërrohen.

Dhe edhe në qoftë se ne hamë një copë - një rezultat, në aspektin e përfitimeve nuk do të përparuar sesa po të kishim të njëjtën gruri rritet në shtëpi.

Prandaj, konkluzioni i parë që ne bëjmë për veten tonë - shumë varet pikërisht nga cilësia e ushqimit, jo përmbajtjen në të një numër i madh i amino acideve që janë në gërmadha. Por, siç kam premtuar, informacioni i mësuar më mirë, duke vazhduar në produktet e ardhshme proteinave artikull.