A kemi nevojë për data të pronave të dobishme të cilat janë të përshkruara në Kuran


Në një kohë kemi biseduar për datat prona të dobishme të cilat janë të përshkruara edhe në këtë më personalitete të shenjta shkrim të shenjtë si Kurani.

Dhe, si në të kaluarën, ne kemi përshkruar këtë fruta të thata kryesisht për ndikimin e saj të energjisë në ne - tani kushtojnë më shumë kohë për të përbërjes së tij fizike.

Për shembull, gjatë 60 viteve të fundit, shkencëtarët kanë zbuluar njerëzve një perspektivë të re në datat.

Për shembull, ajo është e rekomanduar për të ngrënë në fazat e fundit të shtatzënisë, si ata të lehtësojë procesin e lindjes së fëmijës, por edhe një ndikim pozitiv në të nënës dhe fëmijës. Tani në përbërje.

Datat prona të dobishme

Çfarë otlichitel këtë produkt - kjo është një sasi të madhe të karbohidrateve.


Nëse ju merrni të gjitha në pereraschete në sheqer, atëherë imagjinoni - 100 gram fruta mund të përbëjnë deri në 30 gram sheqer është shumë kalori.

Sahara me veten e tyre përfaqësojnë edhe glukoze dhe fruktoze. Dhe kjo është nga - fakti se ky produkt është aq shumë, në asimilimin e shpejtë të glukozës dhe fruktoza - dhe ata rekomandojnë të hahet të gjitha gratë shtatzëna në ditët e fundit të shtatzënisë, para se dita e dorëzimit.

Dhe, mos harroni, në artikullin "Përfitimet dhe dëmet e datave", kemi thënë se personi mesatar do të jetë i mjaftueshëm për ditë vetëm disa fruta të vogla. Tani, unë do të them më shumë.

Në librin "tregtisë Sovjetik" për vitin 1967. Kjo thekson se nëse një person ha në lidhje me një kilogram fruta - ai mund të sigurojë vetë furnizon kalori për të gjithë ditën.

Dhe kjo tregon numrin e kalorive në 2830, e cila, mendoj unë, do të jetë personi mesatar i mjaftueshëm.

Por duke pasur parasysh faktin se njerëzit zakonisht hanë këtë fryt jo vetëm, por edhe të tjerët - ju do të jetë i mjaftueshëm dhe 100 gram në ditë. Për shembull, të hahet vetëm 100 gramë në mëngjes, në vend të drithëra ose makarona - ju merrni një shumë më shumë pushtet dhe energji se sa një pjatë të tërë të patate, makarona njëjtën gjë më shumë.

Pra, në qoftë se ne vazhdojmë të flasim për vlerën ushqyese - shumë njerëz të shenjtë mund të bëjnë vetëm 1 i datave dhe një gotë qumësht në ditë. Dhe kështu ata mund të jetojnë për shumë muaj apo edhe vite pa asnjë efekte shëndetësore negative.

Dhe kjo është konfirmuar edhe nga shkenca moderne. Po, W. Dawson, i cili është një autoritet në botën perëndimore dhe në të djathtë ushqim dietë, tha se edhe një fryt 1 filxhan qumësht në shtëpi pothuajse krejtësisht të ofrojë trupin tonë me të gjitha komponimet e ushqyesve.

Dhe nëse flasim konkretisht, 100 gram fruta është e pothuajse të gjitha vitaminat e grupit B, të cilat janë të pranishme në sasi të ndryshme. Për shembull, vitaminë B3 ne mund të merrni 16% të standardeve të kërkuara për ne.

PP mbuluar 10% të kërkesës ditore. Dhe vitamina të tilla si B1, B2, B6 varion ndërmjet 3% deri 5% të standardeve të kërkuara na. Përveç kësaj, ka edhe vitaminë E.

Micronutrients lidhje - shtimi i magnezit 17,3% të normale, dhe kalium u rrit në 14,7% në shirita të nevojave.

Gjithashtu, i rregullt lexues blog tashmë e di se sa shumë i vlefshëm për trupin tonë është fije dietetike. Pra, një lajm i mirë është se ka një numër i konsiderueshëm i këtyre njëjtën fije.

Nëse ju them një numër specifik - ato janë 6 gram për 100 gram, e cila është rreth 30% e nevojave tona të përditshme. Megjithatë, datat janë prona të dobishme janë gjithashtu, siç thashë në fillim, në praktikën mjekësore, të cilat ne do të diskutojmë këtu.