Hurmë kalori


Sot ne do të flasim për fruta të tilla si Hurmë dhe përmbajtja e tij kalori . Askush nuk mund të mohojë faktin se hurmë është shumë e dobishme për trupin e njeriut. Pas të gjitha, kjo kokrra të kuqe vëren përmbajtje të lartë të beta-carotene, e cila mund të bëjë jo vetëm vizionin tonë me ju më mirë, por gjithashtu ofron ndihmë për frymë.

Karakteristika të tjera përfshijnë hurmë vlen të përmendet efekt diuretik. Si pjesë hurmë ka një sasi të madhe të kaliumit të nevojshme për sistemin kardiovaskular. Hurmë, edhe pse ajo ka një sytnosti të lartë shkallë dhe ëmbëlsirat, ishte natyra e numrit të vogël të kalorive.

E gjithë kjo çon në faktin se shumë njerëz të cilët janë duke luftuar me mbipeshë të përfshijnë në dietën tuaj është kjo fryt që lejon ngopur shpejt dhe kështu nuk shtoni paund më shumë.

Komponentet tjera të dobishme gjenden në hurmë me vlerë duke vënë në pah kalcium dhe magnez, i cili ndihmon trajtimin e urolithiasis. Kalciumi në hurmë ka 127 mg dhe magnez - 56 mg.

Nuk është e rekomanduar për të përdorur persimmons njerëzit që kanë probleme me traktin gastrointestinal. Kjo është për shkak të faktit se kjo kokrra të kuqe mund të shkaktojë pengim zorrëve, sepse ajo ka një bandë e bazës, të përbërë nga shënimet sende tanin. Ajo rezulton se hurmë madje vogël kalori, por është kjo fryt nuk mund të kënaqur të gjithë.

Sa kalori në hurmë


Përmbajtja mesatare kalori nga 100 gram hurmë është 53 kalorive, proteina në këtë kokrra të kuqe përmban 0,5 g, Karbohidratet -. 16,8 g, Fat - 0 g.

Siç mund ta shikoni, hurmë është një produkt i madh që ju doni të përfshijë në dietë nëse ju humbni peshë.

Është e rekomanduar për të filluar të hahet hurmë në nëntor. Kjo është kur është fjala për shkallën maksimale të maturimit. Ajo duhet të marrë hurmë, duke ndjekur disa rregulla.

Hera e parë që lejohet të hurmë vetëm në pjesë të vogla. Në ditën që ju mund të hani vetëm një fryt. Kjo është e nevojshme në mënyrë që të mësojnë se si trupi juaj reagon ndaj këtij fruti, dhe se ai e tret atë. Brenda një jave ju mund të rrisë madhësinë e pjesëve. Çfarë duhet të dini se si shumë kalorive janë të përfshira në elementet e tjera të pushtetit duhet të gjykojnë vetëm ushqime tavolinë kalori.