Infermiere ushqim për muaj 1 deri 18 muaj


Përshëndetje miq! Pas nenit djeshme, siç kishte premtuar, sot ne flasim për nënën pleqsh ushqyerit për muaj.

Po, me artikullin e djeshëm, unë shpresoj që ju të kuptojë për veten e tyre se plani dietë nuk duhet vetëm pasi fëmija është i lindur tashmë, dhe të fillojnë duke e bërë atë në muajt e parë të shtatzënisë.

Rastësisht, në qoftë se ju ende nuk e keni lexuar artikullin e fundit ne rekomandojmë që të merrni njohur me dietë dhe ushqimet që duhet të jetë i pranishëm pa dështojnë në tryezë.

E pra, tani, le të shohim në infermiere të ushqyerit për muaj.

Infermiere ushqim për muaj

Unë menjëherë do të tërheq vëmendjen tuaj për faktin se edhe në qoftë se trupi juaj prodhon qumësht dhe që ju pastaj jepni fëmijën - ju ende nuk keni nevojë sasi të mëdha të ushqimit.


Shkarko fund është se shumë moms të cilët infermiere të ushqyerit, ha shumë shpesh (ose) shumë.

Por kjo është e gabuar për shkak të ushqimit të tepërt në vend të mirë, ju merrni një efekt krejtësisht të kundërt. Po - për trupin hahet mom tepruar s përplasën skorje që nëpërmjet qumështit të sigurtë të hyjë në trupin e porsalindur.

Është e rëndësishme për të kuptuar!

Full time kur fëmija juaj do të mundësuar nga gji - Ju nuk jeni i lejuar për të marrë të gjitha substancat toksike (alkool, cigare) dhe hani produkte sintetike, të tilla si prodhimin e reçel, etj

Nëse ju doni të ëmbël - një alternativë e madhe - mjaltë natyral.

E pra, në qoftë se ju doni ndaluar - të mendojnë për shëndetin e fëmijës tuaj.

Dhe tani, Gji ushqim nga muaji :

 • 1 muaj . Ju duhet të pini shumë ujë të pastër (jo çaj). Duhet të kuptohet se ajo nuk është e nevojshme të argëtohem dhe të pini sa më shumë që ju dëshironi. Edhe në këtë periudhë, është e rëndësishme për të ngrënë sa më shumë fruta, sallata të freskëta, perime, dhe më fruta. Gjatë kësaj periudhe ajo është shërohem intensive.
 • 2-6 muaj. Ju mund të përfshijnë më shumë gatuar, por përqindja e frutave dhe perimeve duhet të jetë ende i lartë. Është e dobishme që të hani lakër.
 • 6-12 muaj. Në ushqim nëna ime do të mund të duhet të përfshijë një pak - pak skuqur dhe ushqimi i gatuar lënë në të njëjtin nivel si në hapin e mëparshëm.

 • 1-1,5 vjet . Nuk mund të kthehet gradualisht në dietë të zakonshme që ishte më parë.
 • Çfarë të hani nënën time që ushqen

 • Në fakt, kam shkruar një artikull të veçantë që listuara ushqime të rekomanduara për të ngrënë. Prandaj, ju mund të lexoni për veten vetëm ju keni për të ngrënë nënën time që ushqen.
 • E megjithatë, pas pak minutash e reflektimit, kam vendosur për të dhënë informacion në lidhje me çfarë të hani dhe çfarë nuk rekomandohet. Një listë më të detajuar të këtyre produkteve mund të gjendet këtu.
 • Mund nënën time që ushqen kivi

  Unë nuk e di pse, por ka pasur shumë paragjykime rreth kivi. Po, unë madje shikuar si forume për të diskutuar nëse kivi nënës pleqsh?

  Unë dua që ju të deklarojë me siguri se kivi - fruta të shkëlqyer, kështu që ju mund të hani pothuajse të gjithë njerëzit.

  Por ju, si një mom, ju duhet të kontrolloni përshtatshmërinë e kivi në mënyrë specifike në këtë kohë. Për ta bërë këtë, vetëm të marrë atë dhe të fillojnë të erë. Nëse ju ndjeni një të vogël, të këndshme, erë e theksuar butë - aq të përshtatshëm. Nëse erë është e rëndë, shumë e thartë, të pakëndshme, të mprehta - ajo prandaj nuk është i përshtatshëm.

  Në përgjithësi, ky fryt është e rekomanduar për të ngrënë vetëm nga 11 am në 16. Nga rruga, unë rekomandoj lexuar një artikull të veçantë të fruta kivi.

  PS: Ajo do të jetë edhe më mirë në qoftë se ju si mami, shkruani mendimet dhe vërejtjet e tyre mbi këtë temë.

  Pra ju lutem komentoni një artikull në lidhje ushqyerit nënën e ushqimit për muaj. Dhe në qoftë se i pëlqente artikullin - klikoni "mallkimet" më poshtë.