Datat kalori


Duke vazhduar historinë e frutave që ju mund të përfshijë në dietë, partia nuk mund të injorojë datat e tyre dhe përmbajtjen kalori. Datat janë fryt i ngrënshëm datë pëllëmbë. Si datat pjesë të specifikuara të gjitha elementet e nevojshme e nevojshme trupin e njeriut.

Studimi këtë fryt në detaje më shumë, kam gjetur një artikull që një person mund të jetojë për disa vjet, duke ngrënë vetëm datat dhe ujë. Dunno nëse kjo është një tjetër fiction, por ajo nuk e kontrolloni.

Pronat e dobishme e datave

Për shkak të përbërësve të veçantë që përbëjnë datat, këto fruta mund të forcojë veshkave, zemrës, mëlçisë, të ndihmojë zhvillimin e baktereve të dobishme në zorrë.


Rreziku i kancerit është reduktuar në mënyrë të konsiderueshme kur duke përdorur datat që përmbajnë fibra të veçanta dietetike.

Si pjesë e datave përmban një sasi të madhe të kaliumit nevojshme zemrën njerëzore. Në qoftë se ju uleni në një dietë gjatë gjithë kohës si ëmbëlsirat, zgjedhja juaj duhet të jetë e njëjtë datat. Shumë mjekë rekomandojnë për të braktisur në favor të frutave të ëmbël.

Përbërësit datat

Në fiq ka shumë të karbohidrateve, të cilat mund të jenë 40-88%. Nga ana tjetër, ky lloj i karbohidrateve përmban përfshin një sasi të madhe të sheqerit natyror, i cili është një burim i shkëlqyer i energjisë për trupin e njeriut.

Një tjetër avantazh i rëndësishëm i datave është se ato përmbajnë 23 lloje të aminoacideve të ndryshme që nuk janë thjesht fryt popullor. Por këto aminoacidet e nevojshme nga trupi. Në datat nuk përmbajnë kolesterol. Por këto fruta janë të pasura me vitamina A, C, B1, B2, B6, acid Pantothenic nevojshme për asimilimin e karbohidrateve dhe sende të tjera të dobishme.

Datat kalori

Mesatarisht, njëqind gram datave përmban 274 kalori. Proteina vërejtur rreth 2.5 oz., Fat pak mbi 0,4 gr., Dhe karbohidratet rreth 69,2 gram. Nëse jeni duke u përpjekur për të ruajtur peshën e tyre normale ose vazhdimisht ulem në dietë, sigurohuni që ju të përpiqet të përfshijë në datat tuaja dietë, si ata janë të klasifikuar ushqime karbohidrate.

Ndërkohë datat pothuajse nuk kanë contraindications. E pra, në qoftë se vetëm origjinalitet.