Përgatitja Fibrogastroduodenoscopy stomak dhe procedura në hollësi


Përshëndetje miq! Nëse kohës së fundit kemi biseduar për LCS, tani le të shohim më në detaje se çfarë një stomak fibrogastroduodenoscopy.

Çfarë bëjnë këto 2 shkurtime të ndryshme, lexuesi mund të kërkoni?

Fakti që CSF fibrogastroscopy do të thotë të cilat kemi diskutuar në detaje këtu.

E pra, kjo ulje si fibrogastroduodenoscopy tregon fibrohastroduodenoskopiyu. Pretty fjalë e tmerrshme, A nuk mendoni?

Por le të mos humbur nga tema e bisedës sonë.

Fibrogastroduodenoscopy stomak

Ashtu si në procedurën e parë (fibrogastroscopy) tek njerëzit përmes gojës shtyjë deri, në mënyrë të studiuar "gjendje e brendshme" e saj. Dhe shpesh kur ky tub fillon të shkojë përmes gojës drejt zorrë, një person të fillojë:


 • hundë e harlisur shkarkimi
 • shkarkimin e pavullnetshme e lot,
 • mund të jetë belching,
 • gjithashtu mund të jenë të shoqëruar nga një kollë.
 • Por kur ju bëni stomakun fibrogastroduodenoscopy (gjendet në ty tub) - nuk ka shumë kollë. Prandaj, procedura në vetvete është mjaft e pakëndshme. Megjithatë, unë dua t'ju siguroj se asnjë dhimbje. Vetëm shumë frustruese.

  Pra, çfarë bëni të veçantë Ndryshe stomak fibrogastroduodenoscopy e CSF ? Në fakt, këto dy koncepte janë ekuivalente me njëri-tjetrin. Vetëm në rast, kur ajo është dëshira juaj për të shqyrtuar procedurën duodenum mund të quhet endoscopy sipërme. Si edhe, një ndryshim të rëndësishëm nuk është atje.

  Rastësisht, unë mendoj se shumë njerëz do të pyesin se sa kohë bën kërkime.

  Në fakt, të gjitha varet nga situata juaj:

 • Nëse ju keni një sëmundje të butë, pastaj 5 deri 10 minuta,
 • Nëse keni gjetur shkelje të rënda, ndërsa një analizë e detajuar mund të zvarritet deri në 25 - 30 minuta. Megjithatë, ajo është e shoqëruar shpesh me mbledhjen indet e zorrët e tua për analiza të mëtejshme.
 • E megjithatë është e rëndësishme të them se pas këtyre testeve ju mund të qëndroni (ose nuk mund) ndjenjë në fyt. Kjo nuk është dhimbje, ashtu si - që pakëndshme. Por ajo shpejt kalon. Shpesh, gjatë ditës.

  Përgatitja për endoskopisë së sipërme të stomakut

  Nëse ju jeni shumë të frikësuar nga kjo procedurë - ju mund të shkoni në e ardhshëm stomak fibrogastroduodenoscopy trajnimi.

  Bëj që të ketë ju anestezi. Në këtë rast, ju mund të kërkoni:

 • anestezi lokale (dhe pastaj nuk u ndjeva)
 • anestezi të përgjithshme (në qoftë se ju vetëm do të fle në mënyrë paqësore, ndërsa tub i fshehtë do të enden nëpër zorrët e tua.)
 • Por unë duhet të them se çdo anestezi ndikon negativisht në trup, kështu që të rekomandojë, megjithatë, të përmbahet nga ajo. Por në qoftë se ju jeni shumë, shumë të frikshme dhe ju të shqetësuar për kalimin e kësaj procedure - atëherë ju mund të bëni anestezi.

  Zbaticë e biliare në stomak

  Fenomen shumë të pakëndshme. Për të bërë të qartë se një zbaticë të tillë të biliare në stomak, unë them se është kur bile fillon për të shkuar jo aty ku i takon.

  Ajo është e shoqëruar zakonisht me hidhërim në gojë. E megjithatë, disa nga simptomat mund të përfshijnë:

  ndjenjë konstante e përzier (ndonjëherë të fortë, nganjëherë dobët)

  dhimbje barku,

  gromësij keqe intensitet të ndryshme.

  Rreth zbaticë (release), kam shkruar për ju, vetëm për shkak se ju mund të në bazë të informacionit më lart për të bërë një vetë-diagnozën. Nga rruga, nëse ju e bëri stomak fibrogastroduodenoscopy - përshkruaj ndjenjat tuaja dhe procedurën për sytë e saj, sepse të gjithë unë mendoj është interesante.